Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 22:39, 13 kwi 2012

Do góry
Sebek to jest tulipan Fostera "Concerto"
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 22:38, 13 kwi 2012

Do góry
Polu, Mirce wkleiłam takie fotki, bo pytała jak sadzićDo przemyślenia.

Marzenie o... 22:28, 13 kwi 2012

Do góry
Słuchajcie przymierzam się do zaprojektowania rabaty 1 (łezki). Danusia poradziła mi buka czerwonolistnego otoczonego bukszpanikiem. Bardzo ten pomysl mi sie podoba , bo akurat buki uważam za piękne drzewa (podobnie jak klony, ambrowce i miłorzęby). Jeśli chodzi o buka to myslałam o "Purple Fountain" lub Purpurea Pendula, tylko nie wiem który będzie lepiej prezentował sie otoczony bukszpanem. No i jeszcze duzym znakiem zapytania jest kształt bukszpanowej otoczki.
Może cos takiego?:

i buk posadzony w samym zawiajsku

czy lepiej tak?

w tym przypadku buk na środku?

A może jakieś inne propozycje?
Liczę na Wasze podpowiedzi.
Fotografowanie ogrodu 22:23, 13 kwi 2012

Do góry
U mnie na działeczce
Rododendronowy ogród. 22:22, 13 kwi 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
Bogdziu szynka jest wyśmienita!!!

Świetnie smakuje z chlebem żytnim i chrzanem oczywiście

Ja muszę jeszcze popracować nad ściąganiem siateczki , bo to nie jest łatwe
ale REWELKA

Pięknie zdjełas siatkę i pięknie wygląda a jak jeszcze Ci smakuje to bardzo się cieszę. No narobiłaś mi ochoty na ponowne kupienie ale u mnie tylko przed świetami sprzedają. Bardzo się ciesze że Ci smakuje. Pozdrawiam.
Ogród Marty 22:21, 13 kwi 2012

Do góry

Trawnik po Roundapie 22:18, 13 kwi 2012

Do góry
Grzesiu nie wkleił zdjęcia, ale ja to zrobię - trawnik Wembley

Ogród Marty 22:18, 13 kwi 2012

Do góry
Witam wszystkich gorąco.
wiosenne fotki
krokusy

bergenia

Rododendronowy ogród. 22:11, 13 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Poniewaz sporo osób pyta mnie o opryski rh i akurat zrobiłam zdjęcia nawozów dla Celinki to i u siebie pokażę żeby nie było wątpliwości. Te dwa nawozy plus woda wg przepisu i tym opryskuję liscie rh. Zauważcie na tych nawozach pisze że nadają sie do dolistnego nawożenia.

O rany, tyle środków, a żaden tak nie wyglądał!
Mój kawałek raju 22:11, 13 kwi 2012

Do góry
Bogusiu zmęczona przyszłam z ogrodu ale już jestem rozkwitają następne ciemierniki, ale kwiatki mają o wiele mniejsze niż w tamtym roku
a ja dzisiaj przestawiłam namiot na nowe miejsce, po niedzieli położę folię i będzie można sadzić pomidorki i paprykęzdjęcie słabe bo było już ciemno, miejsce po folii zostało skopane i nawiezione kompostem, jutro w dzień zrobię lepsze
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:10, 13 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Zamiast ostrokrzewu lepsza będzie trzmielina Emerald'n Gold, tylko trzeba ją nisko po ziemi ciąć, żeby rozłaziła się płasko. Nie żałować.

Tojeść będzie zimą brzydka, bo brązowieje, ale za to w pełni lata jest żółciutka bardzo.

Polecam trzmielinę, bo zimozielona.

Tojeść Aurea latem

Zimą

Dzięki Danuś - chyba faktycznie zdecyduję sie na Emerald Gold, tylko powiedz kiedy można ja ciąć i w jakich odległościach sadzić.

Trzmielinę tnie się wiosną - ale późniejszą, bo teraz już rośnie. Odległości? zależy jakiej wielkości krzaczki Jeśli chcesz od razu mieć efekt to posadź gęsto - żeby już się stykały, jak mniejsze krzaczki to co 30-40cm?

To i ja się podepnę pod trzmielinę
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 22:07, 13 kwi 2012

Do góry
A tu zapraszam na szyneczkę wg przepisu Bogdzi

Rododendronowy ogród. 22:02, 13 kwi 2012

Do góry
Bogdziu szynka jest wyśmienita!!!

Świetnie smakuje z chlebem żytnim i chrzanem oczywiście

Ja muszę jeszcze popracować nad ściąganiem siateczki , bo to nie jest łatwe
ale REWELKA
Ogród pełen motyli...... 22:01, 13 kwi 2012

Do góry
Basiu, róża kaskadowa, ta na pergoli przy wejściu, przeżyła. Na pewno trzeba będzie wyciąć wiele suchych gałązek, ale jeszcze z tym czekam, bo jeszcze za wcześnie na cięcie. W każdym razie, sadzonkę masz zapewnioną.

Tak zwane " przemeblowanie" zrobiłam jesienią.Do uporządkowania, a raczej do odmłodzenia roślin, pozostała mi jeszcze jedna rabata, na której rosną byliny i powinnam zrobić to własnie teraz, ale nie wiem, czy się na to zdobędę. Czekam na wenę twórczą, a jeśli mnie nie nawiedzi, to zrobię to jesienią.
I to wszystko, Basiu. Pozdrawiam Cię i przesyłam Ci gałązkę kwitnącej róży kaskadowej
Ogród pełen motyli...... 21:58, 13 kwi 2012

Do góry

Dzisiaj posadziłam na działce ciemiernika. Mój działkowy ciemiernik niestety zimą zmarzł. Ciekawa jestem, Basiu, co się dzieje z Twoim ciemiernikiem, bo też marnie wyglądał na przedwiośniu.

A to pierwszy wiosenny bukiet. Sasanki w tym roku są bardzo opóźnione. W ogóle wiosna u nas bardzo spóźniona, ale wreszcie zaświeciło słoneczko, robiło się cieplej, więc myślę, że przyroda bardzo szybko nadrobi opóźnienie.

A to gałązki forsycji na tle wiosennego, nieco zachmurzonego, nieba.

Moje poletko 21:50, 13 kwi 2012

Do góry
Tutaj jeszcze kilka wiosennych fotek z bliskich spotkań z dzisiaj

Ogród pełen motyli...... 21:47, 13 kwi 2012

Do góry

Na parapecie rosną sobie pomidorki, które wczoraj zostały popikowane. Jest ich około 100 sztuk. Kotka nieszczęśliwa, bo nie może wylegiwać się na swoim ulubionym miejscu. Pewnie zdziwi was ta ilość sadzonek. No tak, moje panie, na sadzonki naszych pomidorków czekają znajomi. Trudno było im odmówić.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:46, 13 kwi 2012

Do góry
grygielek napisał(a)

Zamiast ostrokrzewu lepsza będzie trzmielina Emerald'n Gold, tylko trzeba ją nisko po ziemi ciąć, żeby rozłaziła się płasko. Nie żałować.

Tojeść będzie zimą brzydka, bo brązowieje, ale za to w pełni lata jest żółciutka bardzo.

Tojeść Aurea latem

Zimą

Dzięki Danuś - chyba faktycznie zdecyduję sie na Emerald Gold, tylko powiedz kiedy można ja ciąć i w jakich odległościach sadzić.

Trzmielinę tnie się wiosną - ale późniejszą, bo teraz już rośnie. Odległości? zależy jakiej wielkości krzaczki Jeśli chcesz od razu mieć efekt to posadź gęsto - żeby już się stykały, jak mniejsze krzaczki to co 30-40cm?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:45, 13 kwi 2012

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:44, 13 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tojeść Aurea latem

Zimą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies