Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:09, 12 kwi 2012

Do góry
mira napisał(a)

Irenko czy wiesz gdzie posadzisz te piwonie ? masz już miejsce?
pytam z ciekawości - jak odpowiesz to Ci napiszę dlaczego tak pytam

Piwonie będę sadzić, w moim zakątku, a tam rośnie ich kilka; jest tam cień i słońce i dość wilgotno, więc chyba będzie im dobrze; a teraz jestem ciekawa, co powiesz, może jakaś dobra rada, aby znowu nic nie stracić!!

i do koloru piwoni, anemony

Irenko te anemony śliczne
pytałam bo chciałam znaleźć usprawiedliwienie dla siebie - kupiłam róże i część posadziłam bo wiedziałam gdzie a dla 2 -ch kompletnie nie mam miejsca
byłam ciekawa czy kupiłaś i zobaczysz gdzie posadzisz czy też już wiesz
więc nie pocieszyłam się - ale na kwitnienie Twoich piwnoni czekam

ja też jestem bardzo ciekawa a anemony, ponoc mogą w gruncie przetrwac, ale trzeba zakryc liśćmi; rozrastają sie przez kłącza, więc życzę sobie taki duży dywan
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:07, 12 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Irenko ale sie u Ciebie naczytałam az mnie oczy bola i pewnie pójdę spac. 10 stron tego było.

Bożenko, jeszcze trochę, a poczuję się winna, że przeze mnie oczy cię bolą

Tak, to jest, jak człowiek wrzuca foty pod nazwą ,,pocieszacze"

powoli, codziennie coraz bardziej rozkwita Gwiaździsta
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:00, 12 kwi 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Irenko, ta piękną hortensję będę u Ciebie podziwiać Zakupy hortensjowe odkładam "na zaś" ...

Jolu, mam taką nadzieję że nas obie nie rozczaruje przysłali taki duży i dorodny krzak, więc może będzie idealna A czemu na później Jolu?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:56, 12 kwi 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Irenko właściwie dalie można by włożyć,ale jeśli już noce nie będą na minusie W okresie przymrozków majowych typu "Zośka"trzeba będzie okryć na ten dzień lub dwa.
Innym wyjściem jest wyjęcie z piwnicy w jasne miejsce jak masz zamiar i będą pokazywać się listki wtedy po 15-ym maja się wkłada już podpędzone

To tak zrobię może szybciej ruszą zmartwiłam się kanna sttutgart; drogie były kłącza i jak na razie, żadna z 3 nie wypuszcza choćby listka; ogrodnik musi być cierpliwy, więc poczekam; a moje róże już w donicy i powoli otwierają się pąki; nie wiem co to za odmiany, ale miłe dla oka

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 10:32, 12 kwi 2012

Do góry
A teraz mam ogromną prośbę. To aktualne zdjecia - roślina właśnie budzi się do życia.
Proszę o pomoc w identyfikacji tej rośliny.
Wygląda jak niska krzewinka, trochę podobna do lawendy, kwitnie latem na niebiesko. Jest częściowo zimozielona i troszkę umarzła. Bardzo łatwo się ukorzenia. Kwiaty miały piękny zapach. Co to jest?

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 09:53, 12 kwi 2012

Do góry
dzięki Sebek
A to z mojego ulubionego obiektywu...ulubiona róża na jesień.

http://i640.photobucket.com/albums/uu123/Agna81/roza1.jpg
ogrodoweimpresjejolki 09:42, 12 kwi 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Moje tulipanki jeszcze z tydzień do zakwitu.Jak zwykle zresztą. Ostatni tydzień kwietnia i pierwszy tydzień maja - to u mnie powtarza się co roku.

Ja się cieszę kwitnącymi tulipanami dość długo, bo mam różne odmiany i rosną w różnych miejscach.
Od dwóch lat staram się sadzić kępami te same kolory, bo fajnie taka jednolita plama kolorystyczna wygląda

Moje poletko 09:14, 12 kwi 2012

Do góry
RH ,które "stoją w miejscu" mają wszystko ;kwaśno cieniście lekko wilgotno!!
Ten pierwszy nie kwitł od czasu zakupienia.tj 4 lata!! Paczki miał jak pestki wiśni.Ale tak jakby coś drgnęło w tym sezobnie i chyba sie coś urodzi w bólu bo się pączki powiększyły.Czym im pomóc?
Fotki z komórki ,sory!!
[img

Fotografowanie ogrodu 08:47, 12 kwi 2012

Do góry
Nowy nabytek FUJI FINEFIX HS 20EXR i moje pierwsze fotki

Kolorowe rabaty 08:43, 12 kwi 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Żeby łatwiej doczekać się pełnej wiosny zaglądam regularnie do waszych ogrodów i cieszę się każdym kwiatem razem z wami.Przełamuje szarość kupując kwiaty.Na froncie domu posadziłam z końcem marca bratki.W domu pachnie przekwitającym hiacyntem,który razem z narcyzami i stokrotkami tworzy miniaturową kompozycję.

Świetne zestawienie. Hiacynt jak szyszka wygląda.
Pobojowisko czas zmian 08:04, 12 kwi 2012

Do góry
mira68 napisał(a)
Ratunku co dalej . A może zmniejszyć, a może zupełnie coś innego

Myślę Mira , że tu nawet bardziej pasują linie proste
Wiem, ze najtrudniejsza jest decyzja jak chcę, a potem pomysły przychodzą same
Mój ogród to moje szczęście. 07:58, 12 kwi 2012

Do góry

Ja chcę już WIOSNY!
Pobojowisko czas zmian 07:55, 12 kwi 2012

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 07:39, 12 kwi 2012

Do góry
Wrzucam i u Ciebie fotę ze spotkania, niech zostanie ślad.... trochę inne ujęcia No tak, tak krótko było spotkanie, że nawet nie bylo czasu zrobić fotek.... ot i taka do niczego duża fototreportera ogrodowiskowego.
Agata, czy mi się śniło, czy faktycznie wczoraj widziałyśmy dwa lecące bociany? Coś chyba już z moją głową nie tak.... mówisz 3 godziny????? Dalej twierdzę, że nie możliwe.... przecież ja Ciebie o nic nie zapytałam, a tyle miałam pytań.....a może nie dopuściłam Cię do głosu?

Pobojowisko czas zmian 07:38, 12 kwi 2012

Do góry
A może coś takiego

Pogaduchy skowronków 07:33, 12 kwi 2012

Do góry
Zacznie się,bo u mnie pochmurno,i tylko + 6.Zastanawiam się czy padać nie będzie.W nocy było sucho.
Wszystkim życzę pogody jakiej od niebios oczekują!
Miłego dnia.
Jaszczurki w ogrodzie. 07:15, 12 kwi 2012

Do góry
To i ja pokażę mieszkańców mojego ogrodu, ze 2 tygodnie temu, w słoneczny dzień zobaczyłam na pustej na razie grządce warzywnej dziurkę w ziemi i jakiś gruby sznurek, podeszłam bliżej a to jaszczurka wyszła z zimowiska, całkiem jeszcze upanierowana w piachu
Boćkowe perypetie ogrodkowe 07:10, 12 kwi 2012

Do góry
Tak na szybko podsumowanie wczorajzych prac.
Zalozenie wikliny na plot - zabraklo kawalka - dzisiaj skonczymy.
Zakupilam cisy kule na pniu, trzeba bylo sie nimi szybko zaopiekowac, stad zmiana planow
Tym samym rozpoczelam pierwszy etap rewolucji rabaty od frontu.

Bylo:

Jest:

a bedzie PIEKNIE

Juz jest lepiej. M zachwycony, chce miec szpaler z cisow Tylka skad ja tyle cisow mu wytrzasne

Zniknal jeden jalowiec i jukka, z ktorej zrobilo sie az szesc sadzonek. Maja swoj nowy dom, nie poszly na zmarnowanie.

Dzisiaj ciag dalszy. Prace porzadkowe przy kulkach, sadzenie milorzebu (stoi tam na koncu bidulek w donicy) i kontynuacja prac z tylu przy tarasie.

Po poludniu postaram sie zrobic wiecej zdjec

Milego dnia
O....! 02:34, 12 kwi 2012

Do góry
marzena napisał(a)
witam wszystkie miłe koleżanki bywalczynie ogrodowiskowe i kolegów ogrodowiskowych także, oczywiscie
oraz Anię ( studio), dzięki, przesiaduj oczywiscie, zapraszam miło

a dzisiaj z różnych perspektyw środek mojego kółka warzywnego ( samo kółko oczywiscie jeszcze puste) z kuleczką bukszpanową i moimi ulubionymi cebulicami

Jeszcze raz wrzucam bo warto .Nie pokazywałaś z tej perspektywy tego miejsca ,a cebulice są cudne.Przymierzam się do kupna i jakoś nie wychodzi ...
Pies absolutnie grzeczny wie jak zachować się w ogrodzie
Pogaduchy skowronków 02:30, 12 kwi 2012

Do góry
Życzę miłego czwartku Skowronki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies