Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:41, 27 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Aniu, u mnie front to tragiczny jest, wzięłam się wreszcie, żeby tu coś zmienić. Było tak, pożegnalne zdjęcia
A tu już widać, ze wszystko wykopane, kompost nawieziony, przekopany, cisy posadzone.

o kurcze super uwielbiam takie demolki
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:27, 27 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Ania, już wstawiam obiecane zdjęcia. Liście ma naprawdę duże, ułożenie gałęzi ma charakterystyczne, jak skrzydła u ptaka

piękna! a powiedz mowili coś w szkołce jak szybko rośnie?

a co do Twojej frontowej to też od razu rabata Iwony mi sie nasunęła bo tez w takim kształcie dobrze masz z tym że praktycznie wszystkie rosliny ze swojego ogrodu masz wybierać przebierać tylko
z bukszpanu kule spoko, poogladaj sobie tez poduchy, na czasie bardzo. jak coś to ci podsunę jakieś inspirki
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:21, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dokładnie kule albo poduchy

Mnie bardzie poduchy odpowiadają.
Zawsze niedospana chodzę, pewnie dlatego.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:20, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

o jej to pokaż co tam zmieniasz
ja się tak do końca poprawnością stylistyczna nie przejmuję. mój dom super nowoczesny nie jest a kostke mam w wachlarze ułożoną. Danusia sugerowala linie faliste żeby spójnie było. ale wiesz co moi goscie nawet nie rozumieją tych różnic w stylach i wazne aby ogród byl zadbany wtedy robi wrażenie

Aniu, u mnie front to tragiczny jest, wzięłam się wreszcie, żeby tu coś zmienić. Było tak, pożegnalne zdjęcia
A tu już widać, ze wszystko wykopane, kompost nawieziony, przekopany, cisy posadzone.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:15, 27 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

To może kule cisowe? Pasowałyby na pewno.

Mi się też pod koniec sezonu jakiś speed włącza. Ale jak przejść obojętnie obok kul cisowych, jak?

dokładnie kule albo poduchy
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:04, 27 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Anula, nie zwódź mnie na kostki Ja i tak mam w głowie rewolucję przez Twoje planowanie. A i nie tylko w głowie. Przed domem zaczęłam niespodziewanie zmieniać. A myślałam, że w tym roku już nic nowego nie będę robić.
Hmmm do moich łąkowych nasadzeń by pasowały, ale nie wiem, czy do domu, bo on nienowoczesny...

o jej to pokaż co tam zmieniasz
ja się tak do końca poprawnością stylistyczna nie przejmuję. mój dom super nowoczesny nie jest a kostke mam w wachlarze ułożoną. Danusia sugerowala linie faliste żeby spójnie było. ale wiesz co moi goscie nawet nie rozumieją tych różnic w stylach i wazne aby ogród byl zadbany wtedy robi wrażenie
Ogród z pergolą 10:57, 27 paź 2016

Do góry
Iwona czy zaplanowane to drzewo po prawo to niewiem..dostałam i tak se je z M posadziliśmy. poprostu wiem ze glediczja to duze drzewo dlatego róg i jest taka seledynowo zielona to wydaje mi się że te bordowe jablonki fajnie na jej tle będą wygladac.. pewnie niebawem okaże się ze coś nie tak

Gosiu lecę

Asia ja popoludniu to juz z telefonu i w poczekalni lekarskiej bo 3 h po lekarzach medycyny pracy latałam :/
niewiem czy 3 drzewa to nie za dużo ale istotne jest tez na jakie drzewo się zdecyduje. bo jak parocja to wiesz ona i 8m szerokości potrafi mieć..ale np umbry o których tez myślalam to i 4 (po 2 w każdej środkowej rabacie)można dać.
niewiem sama..bardzo mi się ta parocja spodobała ale nie chce mieć takiego efektu jak juz ledwo na oczy bedę patrzeć i o lasce chodzic

Renia po prawo altany jest glediczja.. no ni hu hu jej nie powtorze na środku bo to zbyt duze i kruche drzewo. ja zrozumialam Bogdzie tak jak te czerwone kropki
Ogród z pergolą 10:39, 27 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Nieee, niedawno kawkę skończyłam to biorę książkę i do łóżka. Wpadnę tu jutro znowu nie ogarniać

Monika podpowiedz mi co zamiast parocji byś dala podobnego ?
Ogród z pergolą 10:19, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Jagoda z tych środkowych bym nie chciała rezygnować,podoba mi się to. w wyobraźni mam takie parasole z drzew pod którymi sie idzie do altany.
jakbyś przeszla na pierwszą strone mojego watku to na środku ogrodu centralnie z tarasu do altany miała prowadzić pergola, dziewczyny szybciutko mnie od tego pomyslu odwiodly. nazwa wątku została tylko ale chyba sam klimat ogrodu nie takiego "pustego" bym u siebie widziała.
jejuś a reszta drzew...no cóż sadzone w tym roku niby wszystko można przesadzić ale naprawdę musiałbym byc pewna na 100% że będzie już gitara
gdzie byś je widziała?

Ania A co Ty masz za drzewa tam na środku trawnika? Kurczę ostatnie drzewa jakie kojarzę u Ciebie to ŚŚ ale one sa na froncie
W dobrym kierunku wszystko zmierza
NewLife w ogrodzie 10:13, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Beatko pare dni temu przeczytalam Twój watek od deski do deski... jestes niezwykle pracowitą osobą, podziwiam cię! oranie z paleta aby wyrównać teren zasługuje na Nobla! u nas mój M to robił i serdecznie miał dosyć i nie dal rady tak długo tego robić jak Ty... naprawdę szacun kobieto...
upatruję w Twojej sytuacji troche podobieńst do mojej, ja tez sama w tygodniu i robota pali mi sie w rękach..i może stąd ten pesymizm..zabraklo celu? myslę ze radą na to jest duużo spacerów, nawet w taką pogode i dostrzezenie piekna w jesieni bo moim zdaniem to jest równie kolorowa pora roku jak wiosna będę podpatrywać Twoje poczynania bo są spektakularne moja droga
pozdrawiam Cieplutko
wieczorem tez rozpalę kominek i dziś z winkiem pomyślę o Tobie i może pozytywne fluidy trafia do ciebie
ach i zapomniałabym...dzieki Tobie wiem co robić z kannami bo mam je pierwszy raz w zyciu
Dzień dobry Aniu, bardzo mądre słowa. Nie lubię spacerów. Dla mnie kojarzą się z bezcelowym kręceniem się w kółko i stratą czasu. Mój psiak zmusza mnie czasem do wyjścia za bramę na 5 minutówkę i to tyle. Taki ze mnie beznadziejny przypadek.
Dziękuję za słowa otuchy i uznania dla mojej pracy. Mój mąż od razu mi powiedział, że on by się za to nie zabrał. W ogóle u nas była taka sprawa, że kupiliśmy dużą działkę tylko dlatego, że ja chciałam ogród. On nie chciał. Dlatego reguły są jasne i przejrzyste. On daje niemałą kasę a ja mam ogarniać jak chcę. Jak skończy sie ogród zajrzę do Ciebie na dłużej, bo teraz tylko jak po ogień wpadłam i widziałam Twoją zabawę w projektowanie, której nie rozumiem No i akcję sadzenia cisów podglądnęłam. Dzisiaj czeka mnie to samo i nawet chandra chwilowo zarzucona precz dzięki malutkim miśkom, które dzisiaj mają do mnie dotrzeć.
Dziękuję za pozytywne fluidy. Dotarły
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:42, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

zacytuje jeden post z fotkami choć powinnam wszystkie..................mega !
i wiesz kostki z cisa fajnie by tu grały taka łąka pieta oudolfa z kostkami christophera bradleya

Anula, nie zwódź mnie na kostki Ja i tak mam w głowie rewolucję przez Twoje planowanie. A i nie tylko w głowie. Przed domem zaczęłam niespodziewanie zmieniać. A myślałam, że w tym roku już nic nowego nie będę robić.
Hmmm do moich łąkowych nasadzeń by pasowały, ale nie wiem, czy do domu, bo on nienowoczesny...
Ogród z pergolą 23:43, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja jestem raczej mistrz sieci pajeczych

To teraz wiem, gdzie mi się sznurek zapodział
Ogród z pergolą 23:42, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
tak? Tak właśnie u siebie robiłaś? ;p

Ania, ja tak robiłam
Jaksadziłam przy tarasie klona, to nawet sprawdzałam, jak daleko i jakie wysokie musi być drzewo, by dało za kilka lat cień latem

A tulipanowca - łaziliśmy po ogrodzie, ustawialiśmy i tak wyszło, ze tam, gdzie jest, to najlepsze miejsce i ładny widok na niego z wielu stron
Było tez miejsce w teorii, gdzie planowałam drzewo, w realu okazało się to miejsce niewypałem
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:17, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Ania to jaki Pawel ma parocję?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6492-ogrod-malej-mi-sezon-2016?page=486

Paweł Snopek.. myślałam, że ma też Bogdzia bo o kolorach pisała ..
Ogród z pergolą 22:48, 26 paź 2016

Do góry
Winka?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:47, 26 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Moje Royalty też łyse, wraz z grujecznikiem jako pierwsze pozbyły się liści.
Czy Ty swoje przycinasz wiosną? Na metce miałam info nie przycinać i do tej pory tego nie robiłam, ale wiosną już im nie przepuszczę, bo bardzo brzydkie korony mają.
royality będziecie ciely? Ej koleżanki to dacie mi cynk kiedy i jak?
Ogród z pergolą 22:45, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
o przylazla

Jak tu u ciebie miło i gościnnie
Ogród z pergolą 22:44, 26 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
och jej tyle sie tu dzieje nie ogarniam...
o przylazla
Ogród z pergolą 22:42, 26 paź 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
I narysować sobie sprejem na trawniku wszystkie rabaty
ja jestem raczej mistrz sieci pajeczych
Ogród z pergolą 22:41, 26 paź 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

o wlasnie...to samo sobie pomyslalam, ze te projekty wszystkie sliczne ale i tak trzeba stanac na tarasie, popatrzec, przymierzyc.... i wtedy dopiero podjac decyzje...
tak? Tak właśnie u siebie robiłaś? ;p
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies