Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój 4 arowy azyl... 18:00, 27 lut 2012

Do góry
Róże rabatowe i wielkokwiatowe trzeba będzie ściąć do wysokości kopców.

Całkowicie przemarzł ciemiernik. Mam nadzieję, że odbije.

Przemarzły wrzośce, tylko niewielkie fragmenty kęp zachowały trochę pączków,większosć do wycięcia

Jako tako przezimowała azalia japońska

ogrodoweimpresjejolki 17:58, 27 lut 2012

Do góry
O jejku, Jolu, toż u Ciebie widać już wiosnę, a u mnie na południu Polski, wciąż rządzi zima. Nie zauważyłam jeszcze żadnych oznak wiosny. I nawet przebiśniegi, które zawsze jako pierwsze p wychodziły z ziemi / czasem już w lutym/ w tym roku wciąż jeszcze uśpione pod ziemią.
Parafrazując słowa piosenki Marka Grechuty, chciałoby się zaśpiewać.......wiosno, wiosno, gdzie żeś ty? Wiosennie pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny na mojej działeczce.

A przebiśniegi z ubiegłego roku.
Ogród w budowie - nieustającej 17:58, 27 lut 2012

Do góry
Dużo zdrówka

Kolorowy ogród na piasku 17:55, 27 lut 2012

Do góry

Co to za odmiana hosty?
Mój 4 arowy azyl... 17:55, 27 lut 2012

Do góry
Słońce, słaby wiatr i temperatura nieco powyżej zera zachęciła mnie do odwiedzenia działki. Bałam się, co tam zastanę. Śnieg zszedł całkowicie, ale ziemia nadal zmarnięta.
Rododendrony mają się całkiem dobrze

'Boursault'

'Lee's Dark Purple'

'Album Novum'
ogrodoweimpresjejolki 17:51, 27 lut 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Z domu do mojego "ogrodu" prowadzi długa ścieżka ..... rowerowa.
Pół godziny pedałowania i jestem w moim królestwie, czyli na działce
Nie posiadam niestety przydomowego ogródka, ale zagospodarowałam po swojemu inny kawałek ziemi...
Na ugorze porośniętym głównie perzem i jeżynami stworzyliśmy najpierw typową działkę owocowo-warzywną (jak nakazywał dawniej regulamin POD),
a od jakiegoś czasu staram się zamienić to w miejsce wypoczynku, spotkań rodzinnych i przyjacielskich wśród kwiatów, krzewów i drzew.

Chciałam Was do siebie zaprosić, ale dopiero dziś uświadomiłam sobie jaką słabą dokumentację fotograficzną posiadam, więc na początek niech to będzie kilka spojrzeń
zapraszam

Uploaded with ImageShack.us

ta glicynia na pergoli- moje marzenie taki naturalnie zadaszony tarasik pięknie

Ogródek Hanusi po zimie 17:47, 27 lut 2012

Do góry
Miło!

Już nie mogę usiedzieć.....
zielonastrefa 17:38, 27 lut 2012

Do góry
milena_prus napisał(a)

Witam serdecznie Mileno! Ta trawa normalnie super. Elegancka jak dywan
Kolorowy ogród na piasku 17:29, 27 lut 2012

Do góry
Pokażę jeszcze trochę zdjęć majowego ogrodu; niedługo już tak będziemy mieli i będziemy delektować się żywą przyrodą

azalia pontyjska

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:29, 27 lut 2012

Do góry
Setek stron,setek przyjaciół i dużo zdrowia!

Ogród Bogusława 17:23, 27 lut 2012

Do góry
boguslaw_r_kucharski napisał(a)
Mój klon przed snem zimowym wyglądał tak i jeszcze jedno ujęcie przemijającego czasu

Śliczny, ma grube gałązki - kiedy mój taki będzie?!
Teraz pomyślałam, że powinnam swojego przesadzić w inne miejsce. Widocznie tam mu nie odpowiada skoro nie rośnie. Możesz mi jeszcze Bogusławie napisać czy na południowej rabacie będzie mu lepiej? Słońce tam jest do godz. 14:00.
I to jest moje ostatnie pytanie. Przyrzekam.
zielonastrefa 17:21, 27 lut 2012

Do góry
Witam wszystkich z Ogrodowiska!
Najwyższy już czas, by po około roku obserwowania, ujawnić się na tym forum Tak jak każdy z Was, tez posiadam ogród i też nie potrafie bez niego żyć. Każdego dnia staram sie by był coraz spójniejszy, efektowniejszy i.....wreszcie wymagał mniejszego nakładu pracy. Bo pracy tutaj włożyliśmy tyle co w kamieniołomach - dosłownie!!

Trudno jest mi określić, kiedy były początki ogrodu. Dom posiadamy już 24 lata. Mój tata był inżynierem po akademii rolniczej i w związku z tym kochał rośliny, co zaszczepił również we mnie. Od małego sadziłam z nim drzewa, umiałam rozpoznawać krzewy, a nawet szczepiłam z nim te drzewa. Tak więc wszystko zaczęło się bardzo wcześnie i naturalnie. I tak już zostało. Od tego czasu zmieniały się miejsca nasadzeń i co najmniej 3 razy zaczynało sie wszystko od początku. Teraz nasz rodzinny ogród tworzę ja z mamą, co prawda z pomocą mojej drugiej połówki, ale on jest zielony w kwestii ogrodnictwa - miastowy chłopak

Mamy ogród 12 arowy, okoła 20 km od Krakowa, niestety na dwóch działkach, przedzielonych drogą. Jedna działka, na której jest dom, jest ogrodzona, druga - nie. Niestety mieszkam w domu bliźniaku, więc ogród jest tylko z jednej strony domu. Naszym marzeniem jest mieć dorosłe rośliny, które zasłonią brzydkie budynki i nieciekawe przybudówki sąsiadów, ale kiedy to nastąpi? Wszystko jest takie małe, a jak juz wreszcie coś urosło to musiało być wymienione na lepsze odmianowo rośliny.

Zapraszam do wirtualnego spaceru i pozdrawiam
Milena

Ogród na skraju sadu 17:18, 27 lut 2012

Do góry
Nesko, gdzie się podziewasz? Wracaj szybko, tęsknimy

O i prawie się załapałam na imprezkę. Gratuluję!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:18, 27 lut 2012

Do góry
To ja też od siebie dla Ciebie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:16, 27 lut 2012

Do góry
Irenko, gratuluję pierwszej setki.... życzę wielu kolejnych

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:14, 27 lut 2012

Do góry
i ode mnie gratulacje

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:12, 27 lut 2012

Do góry
Z życzeniami następnej 100

Ogrodnik mimo woli 17:11, 27 lut 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ania, nie tylko roślinki lubią Twoje gadanie!
Masz wielkie bogactwo w ogrodzie.

Tak, tak do mojego gadania to nawet pół godziny temu sikorka przyleciała!!!!!!!!!!!!!! Głupia tłukła w szybę ja oszalała.... musiałam zgasić śwatło, bo by się zabiła... Myślałam, że to jaki nietoperz się tłucze.... a tu sikorka na nocne pogaduszki przyleciała, jakby nie wiedziała, że nie mam czasu na gadanie...

oj biedna sikoreczka, nie wiedziała, że akurat pracujesz; miłą towarzyszkę miałabyś do rozmowy
super zdjęcie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:09, 27 lut 2012

Do góry
Gratulacje

!
Ogrodnik mimo woli 17:02, 27 lut 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ja też nie moge sie doczekac spotkania z Tobą i nieważne gdzie
Kamienie kupiłam ...... niestety innego wyjścia nie było
Zdecydowałam się na obłożenie płytami kamiennymi, bo jakby co łatwo mozna przestawić kompozycję.... a tu macie kilka widoczków skalniaczka..... z czerwca

bardzo, bardzo super
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies