Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 18:17, 25 lut 2012

Do góry
dajana napisał(a)
Popłakałam się ze wzruszenia Weroniko. Aniołek jest cudny a ja wierzę w jego moc .Tak pięknie mnie przywitałaś a ja w tym czasie zwiedzałam twój ogród .Byłyśmy u siebie w tym samym czasie.,hi telepatia?Do wiadomości kochana zajrzałam, ale nie zdążyłam jeszcze odpowiedzieć bo biegam tu i tam oczarowana pięknymi ogrodami ,sympatycznymi ludżmi .Zdjęcia umiem już wklejać ale wielu rzeczy jeszcze nie wiem .Co się kryje pod Image Shack? Nie spuszczaj mnie z oka proszę i wiem ze pomożesz mi nie tylko w sprawach ogrodu .Otulisz też skołatane serce kiedy zajdzie potrzeba ..jak dobrze mieć pokrewną duszyczkę .Skąd ty bierzesz takie piękne zdjęcia ,Kiedy zwiedzałam twoją stronkę załapałam się na gorąca kawę ,w tak ładnej filiżance jeszcze nie miałam przyjemności pic i ta róża obok .To była czysta przyjemność Moli podgryza mi stopy a przed chwilą buszowała w wannie .Tęskni już za działką tak jak ja .Kajtus ma ją na co dzień ,Moli jeszcze nie ,jest bardzo znudzona Oprócz nudów potrzebuje więcej ruchu ,niestety pod blokiem jej nie mogę puścić jest zbyt szalona . .Ogrodowisko tak mnie pochłonęło że wczoraj zapomniałam pójść spać.Buszowałam prawie do drugiej w nocy Niestety zaspałam do pracy ,trzeba było dzwonić po urlop . Niezłe mam początki Ściskam !

Dajano,najpierw zostawiam Ci gorącą kawę (znajdziesz tu adres, o który pytasz...niżej)
byś pozbierała się po zarwanej nocy przez Ogrodowisko, a Ogrodowisko Ci napisze usprawiedliwienie. Ja też nie spałam w tę noc, silny wiatr mi przeszkadzał, więc pomagałam mężowi w krzyżówkach. Shack to chyba stare narzędzie do wklejania fotek, nie używałam.bold text
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 18:09, 25 lut 2012

Do góry
A i jeszcze , zapomniałam przecież kupiłam pergole metalową tak jak radziłyście będziemy dzielić troszkę ogródek, na część ozdobną i warzywną ha.
Bajkowy ogród Weroniki 17:58, 25 lut 2012

Do góry
Ogródek Hanusi po zimie 17:54, 25 lut 2012

Do góry
Bożenko,Irenko,Marzenko! Dziękuję za odwiedziny.Nic u mnie nowego,oprócz tego ,że wieje,i nadciągają czarne chmury.Do 17-tej miałam gości,Teraz z Wami trochę pobędę.....Jeszcze tylko wieczorny spacer z psem i po sobocie!
Miłego wieczoru!
Bajkowy ogród Weroniki 17:51, 25 lut 2012

Do góry
Irenko, no dobrze że Ty masz pieska a nie suczkę, może mnie uświadomisz w męsko psich sprawach. Dookoła znajomi z suczkami, dlaczego...? Mi się trafił piesek i nie myślałam, że to jakaś różnica, a teraz widzę, że zasadnicza. Np. zaprosili nas znajomi, a my na to, że nie możemy, bo mamy pieska. Oni właścicieli suni, nie widzieli w tym nic dziwnego, kazali się zapakować z Kajtkiem, że wszyscy się ucieszą. Pojechaliśmy. Kajtek nawet pozwolił się wystroić w kokardkę. Radość z gości była wielka, ale myślę, że tylko chwilę. Kajtuś przywitał sunię z radością, sprawdził węchem, czy wszystko się zgadza, i obtańcował wszystkich na dwóch łapkach. Niestety, zaraz potem zaznaczył, że teren należy do niego...? Co za wstyd. Wyznaczyłam mu teren na kafelkach przed salonem, zaczepiając smycz przy schodach, i nakazałam, żeby się zachował jak dżentelmen w gościach, bo jak nie, to do domu. Siedział smętny, choć wszyscy go podziwiali, że taki piękny. Nawet sunia mu współczuła i od czasu do czasu podchodziła bez przymusu, wystawiła swoje skarby do powąchania. Irenko, czy Ty z Puckiem byłaś w gościach? I co?
Irciu, pożałujesz, co powiedziałaś, bo póki zima trwa, o psie może jeszcze być...

Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 17:50, 25 lut 2012

Do góry
A dziś wyszło słoneczko i nawet 12 stopni miałam. Obeszłam swój ogródek, latałam z centymetrem i marzyłam jak będzie kiedyś pięknie. Zrobiłam zdjęcia roślinek, których chciałam się jesienią pozbyć. Zobaczcie na bukszpany, da się coś z tym zrobić, myślałam że może jak te łyse miejsca podsadzę to może jakie kulki się z nich urodzą.
Lobelia 17:47, 25 lut 2012

Do góry
A moja aktualnie wygląda tak:

Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 17:33, 25 lut 2012

Do góry
Wczoraj, spędziłam dzień na zakupach w Obi, ciężko być konsekwentnym w kolorach. Donice czekają na obsadzenia, i nawet koszyczek zakupiłam. Tak Wam pozazdrościłam warzywek i kupiłam pomidorki, mam zamiar pierwszy raz w życiu zasadzić do donicy i czekać na plony.
Nasturcja 17:26, 25 lut 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
nasturcja kanaryjska

rosła u mnie na kokornaku w tamtym roku

Czemu kojarzy mi się z chwaściorem?
Lobelia 17:22, 25 lut 2012

Do góry
Bea napisał(a)

Śliczna kompozycja, na dodatek w moich ulubionych kolorach
W cieniu - zacieniona 17:01, 25 lut 2012

Do góry
W cieniu - zacieniona 16:38, 25 lut 2012

Do góry
W cieniu - zacieniona 16:25, 25 lut 2012

Do góry
W cieniu - zacieniona 15:51, 25 lut 2012

Do góry
Rajski ogród Ani 15:49, 25 lut 2012

Do góry
Na dzień babci dostałam od najmłodszej wnusi kwitnącą gerberę, tamte kwiatki zmarniały, nowy właśnie rozkwitł

Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:31, 25 lut 2012

Do góry
Też przed chwilą byłam....brrrr...straszne wietrzysko i grad!!!
Nawet pies uciekał do domu.

A właśnie Marzenko...jak tam Tytus???
Pozdrowienia od koleżanki Tosi:

Mój kawałek raju 15:20, 25 lut 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim odwiedzającym za pamięć Haniu hipek zakwitnie, pogadasz do niego troszeczkę i będzie oki
Pola pomidorki najpierw wysiej w domku w jakimś pojemniczku, a jak podrosną, będą miały 3listek , to je przepikuj do mniejszych doniczek, a potem do dużej donicy ale jeszcze masz dużo czasu do maja A co do truskawek to najlepsze są na zagonie, te zwisające to raczej taki tarasowy "gadżet"

Ania tnij i sadź
no całą zimę wytrzymałam a teraz mnie dorwało choróbsko, ja mam pecha dzięki będę się starała szybko wykurować
robiąc zdjęcia hiacyntom na parapecie zauważyłam przebiśniegi, włożyłam szlafrok, kaptur na głowę , wzięłam aparat i cyk, cyk, także u mnie też wiosna ale dostałam burę za wyłażenie na dwór, idę do łóżka
Ogrodnik mimo woli 15:18, 25 lut 2012

Do góry
A to mój rozsadnik

I dwa nowe storczyki na poprawę nastroju po zimowych zniszczeniach

A Ciapek zakwitł i nawet nie wiem kiedy ...

Lampki i bombki z choinek zdjęte..... ogłaszam początek wiosny

Żurawki też wygladają niektóre bardzo nieciekawie...... ale z teg oco pamiętam to tak jest co roku..... trzeba poczekać na nowe liście, a stare usunąć... Stare odmiany zdecydowanie znoszą zimę najlepiej.... i wyglądają jak widać...nie tak źle

Ogrodnik mimo woli 15:13, 25 lut 2012

Do góry
A teeraz trochę optymistycznych widoków..dzwonki w szelinkach skalnych przeżyły mrozy i już puszczają nowe odrosty

Cebulkowe rwą się do życia

Prymulki kwitły pod śniegiem... i to na każdym krzaczku.....wstawiam tylko jedno foto..
Ogrodnik mimo woli 15:09, 25 lut 2012

Do góry
A to widoki pesymistyczne....... korytarzyki nornic...cześć drzewek owocowych tak podgryzły, że się wywracają bez korzeni.... idziemy z nornicami na wojnę......

MOje rh....... przykładowe..dużo w podobnym stanie Będzie miesce na nowe nasadzenia........ tym razem na -30

Róze pędy umrożóne.....ale duzo pędów zdrowych..troche dużo przerzedzimy..... ale krzaczki nie padły... Fajnie wygladają zasuszone różyczki na krzewach....mają jeszcze kolor
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies