Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 17:08, 26 paź 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
i jeszcze Luki wybacz plisss

naniosłam tam rysunek Lukiego i nic się nie zgadza...
a zwłaszcza pergola

ja chyba pasuję...

moje kostki wyglądają na małe...są 4 x kostkami z gry Ani, a jednocześnie zgadają się z kostkami Lukiego. Czegoś tutaj nie łapię
Luki jakie duże kostki plnowałeś?
Ania, a Ty 75x75 w grze, prawda?

Kasiu siedzę w poczekalni i tak na szybko.tak w mojej grze jedno pole to było 75x75
Ale jak jest różnica kilkunastu centymetrów to nic się nie przejmuj altana skoryguje.ilość kostek w moim planie jest taka jaka by była w rzeczywistosci
Ogródek z futrzakami i kamieniami 11:58, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Małgosiu tą pomponelle co razem kupowaliśmy?
Ja tydzień temu posadziłam.. Maria Teresa będę przesadzać w ta sobotę.mam nadzieję że Ewa napisze że jeszcze można

Śmiało możesz przesadzac tylko pamiętaj o kopczyku nad i papu pod
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:29, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Anno pisalaś kiedyś że parocja baaardzo wolno rośnie, powiedz Ty masz odmianową czy gatunek? bo kobitka w szkołce ma teorię że bez odmianowe rosną szybko

Kupiłam w marcu 2011 roku jako PAROCJA PERSKA Parrotia persica bez podanej odmiany. Wiec wnioskuję, że jest to zwykłe bezodmianowe.. Zajrzałam do sklepu gdzie kupowałam i maja jedną odmianową i jedna bez odmiany. Kupiłam drzewko o wysokości ok. metra.

Przy okazji wyczytałam, że jak chcemy by się bardziej wybarwiała to musimy zakwasić ziemie (nie lubią ziemi wapiennej) i to tłumaczy dlaczego u Bogdzi i chyba u Pawła jest bardziej czerwona U mnie rośnie w ziemi neutralnej

Cyknęłam fotki ..co prawda telefonem, a pogoda ponura.. jednak widać jak Parocja świeci Jak słoneczko
Przez prawie 6 lat urosła metr do góry i 2,5m na szerokość. Takie ma kolory, że aż oczy oślepia kolorem. Zdjęcia kiepskie i tego nie oddają..

Ogród Mirelli 10:33, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
o kurcze! superowo! genialne polaczenie traw z bordowym..to jest idealny kolor do jesiennych przebarwień traw

Faktycznie bordowy fajnie pasuje Mimo, że trawy później startują, ale warto je mieć w ogrodzie. Teraz tylko one mnie cieszą
Ogród Mirelli 10:31, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a co to za drzewko/krzaczek? pięknie sie przebarwia.
w tym roku przerabiasz kuchenna czy na wiosnę?

Aniu to klon palmowy. Drugi sezon u mnie miło mnie zaskoczył przebarwieniem. Z ubiegłego roku jesieni kompletnie go nie pamiętam jak wyglądał hi hi

Rabatę kuchenną przerabiam w przyszłym roku. Muszę dokupić hortensje i trawy. U mnie na takie zakupy największy wybór w maju, więc wówczas zaczynam zmiany
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:31, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ach pamietam i w wojsławicach czy pęchcinie kupowalaś?
ale Royaliy to na wiosne ma jabluszka tak? i znich można cos robic nie wiesz?

tak, w Pechcinie

Royality na wiosne cudnie kwitnie i pachnie, jabluszka sa jesienią ale malutkie i nie nadaja sie na przetwory

Moja red sentinel ma za to teraz czerwone, wieksze jablka i beda wisialy do lutego/ marca az je ptaki zjedza
Ogród z pergolą 10:24, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

chiński...muszę poczytać
też bym chciała cos wypasionego ale nie moge znalezć takiej parocji,
za 120zl jest tez 1,2m no chyba ich pogięło. moge dac takie pieniądze ale nie w momencie kiedy takie samo drzewko gdzie indziej jest za 25
ale masz rację co nagle to po diable...znając mnie to lepiej dlużej sie przespać z pomysłem

poczekaj poczekaj, może coś w Rogowie wypatrzysz... albo na jakiejś ogrodowej wyprawie masz co robić na razie... słonko wyszło... ja dziś mam roboty dużo, a potem z młodym na szczepienie, nie wiem czy do ogrodu wyskoczę...
Z Pszenicznej ... 10:20, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dzięki
jak u Ciebie? bo u mnie słonecznie
Natka pójdzie spać to posadzę cisy...nie chce mi się okropnie! plecy mnie bolą, palca sobie wczoraj prawie uciełam :/ kiepsko...
w sobote miałam po buksy do Karoli jechać ale przecież Wszystkich Swiętych i zapomniałam totalnie więc na przyszly tydzień przeniosę..

Ja chciałam od Karoli cisy, ale już się rozeszły
a jakie buksy chciałaś?
Ogród Mirelli 10:17, 26 paź 2016

Do góry
o kurcze! superowo! genialne polaczenie traw z bordowym..to jest idealny kolor do jesiennych przebarwień traw
Ogród z pergolą 10:16, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Gosia pokaż co....? gdzie kupiłaś i po ile?wysyłają? mi Pani wczoraj oddzwonila że największa ma 1,1m... szału nie ma ale za 25zł..
tylko jak to choroba szybko rośnie???

Aniu, sfocę dzisiaj, jutro wrzucę zdjęcie, wczoraj nie zdążyłam. Żałuję, ze nie wziełam aparatu do szkółki, zrobiłabym zdjęcie 15-letniej parocji. Taka chyba co najmniej 5, 6 metrowa. Nie wiem, czy dobrze oceniam. Właścicielka mówiła, że ona przyrasta ok. 15 cm rocznie.
Moja ma tak ok. 1,80 za 40 zł. Były i tańsze, Burgundy najdroższa. Niestety nie wysyłają, za duża szkółka, żeby bawić sie w wysyłki indywidualne. A ja też niestety nie mam jak drzewka wysłać, bo bym Ci kupiła.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:15, 26 paź 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

ambrowiec to slender silhouette,

jablonki tez pogubily wiekszosc lisci ale jabluszka wisza

ach pamietam i w wojsławicach czy pęchcinie kupowalaś?
ale Royaliy to na wiosne ma jabluszka tak? i znich można cos robic nie wiesz?
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:13, 26 paź 2016

Do góry
mus go gdzies zlokalizowac do kupienia to opustoszymy szkółkę od razu
ach ta Anda nasza wynajduje cukiereczki..chyba że jakiś transfer niemiecko-polski hihihiih
Ogród z pergolą 10:09, 26 paź 2016

Do góry
bdan napisał(a)
Mam nadzieję że jednak cię nie rozlozylo i będziesz działać

będę bo muszę. boję się że mi cisy padną już tą noc leżały w chłodzie wolę dłużej nie ryzykować.
Ogród z pergolą 10:05, 26 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Ania ja też koziorożec, ale bardziej przemawiają do mnie znaki chińskie.
Tam jestem bawołem a mój eM szczurem Idealnie się zgadza.
Poczytaj sobie hahah
czekam na akcję cisy nie pada
pisałam już że projekt Łukasza jest świetny ?... pewnie tak, ale napiszę to raz jeszcze - trzymaj się go. Potem możesz sobie zmieniać i ulepszać.
A na środek to bym się wstrzymała jeszcze z decyzją. Ja wolałabym mega coś wypasionego, nawet jeśli miałam odłożyć na to kasę. Może poczekaj z tym zakupem

chiński...muszę poczytać
też bym chciała cos wypasionego ale nie moge znalezć takiej parocji,
za 120zl jest tez 1,2m no chyba ich pogięło. moge dac takie pieniądze ale nie w momencie kiedy takie samo drzewko gdzie indziej jest za 25
ale masz rację co nagle to po diable...znając mnie to lepiej dlużej sie przespać z pomysłem
Ogród Mirelli 10:02, 26 paź 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

a co to za drzewko/krzaczek? pięknie sie przebarwia.
w tym roku przerabiasz kuchenna czy na wiosnę?
Ogród z pergolą 09:56, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
nie znam żadnej panny kobiety, siostrzeńca mam panne to bardzo inteligentny jest ale znowu kiedyś miałam krótki epizod bycia z chłopakiem panną to maślak taki ze po miesiącu mnie znudził generalnie wierze w znaki zodiaku, otaczam sie bliźniakami (M, teść, siostra, szwagierka)i bardzo dobrze mi z nimi. niewiem czy cos w tym jest ale ja wierze

Ania ja też koziorożec, ale bardziej przemawiają do mnie znaki chińskie.
Tam jestem bawołem a mój eM szczurem Idealnie się zgadza.
Poczytaj sobie hahah
czekam na akcję cisy nie pada
pisałam już że projekt Łukasza jest świetny ?... pewnie tak, ale napiszę to raz jeszcze - trzymaj się go. Potem możesz sobie zmieniać i ulepszać.
A na środek to bym się wstrzymała jeszcze z decyzją. Ja wolałabym mega coś wypasionego, nawet jeśli miałam odłożyć na to kasę. Może poczekaj z tym zakupem
Rododendronowy ogród II. 09:54, 26 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To najlepiej posadzić coś innego.. w korze rh marnieją.. wiem z własnego doświadczenia, bez kory rosną pięknie.

Pokazywałam u siebie, pokaże i TUTAJ (wybacz Bogdzia), ale to dzięki tobie uratowaliśmy RH. Był posadzony wzorowo, z jednym wyjątkiem.. nasypałam mu kory i to nie żałowałam. Po 2 latach nie było już rh...
Przesadzony, w dużó grzej przygotowane stanowisko, ale bez kory.. po 4 latach jest jednym z najpiękniejszych rh w ogrodzie.

I po reanimacji..

wow wow wow wow wow nie wie rzę! szok
skoro tak wygladający rododendron odżył to dla moich jest raczej nadzieja??Bożenka powiedz?
Rododendronowy ogród II. 09:52, 26 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wzdycham do kolorów i do klonów... pięknie, cudnie... można zachorować na nie..
Jednak klony rosną wolno... takich jak w Rogowie już nie dożyjemy.. wiem, wiem, jestem brutalnie szczera.. Możesz podkrzesać jodełki/świerczki wysoko i posadzić klony..
Jak już to zostaw żółtka.. wyciepaj "choinke" zasłaniają widok na ogród, robią się już łyse w środku, malutkie klony będą cieszyć oko i nie zginą w głębi ogrodu.. i 34 klony w miejsce jednej choinki..
Z przodu nie zginą na tle ogrodu, a puki nie urosną to miejsce zagospodarujesz bylinami czy cebulowymi.. a by chwasty nie rosły to klony lubią korę

o nie.. ja protestuje i się nie zgadzam. z transparentem pod bramą będę stać! tego z lewej nie usuwaj....... on może i zasłania ogrod ale własnie o to chodzi, wprowadza dynamizm i tajemniczosć do ogrodu. zobacz jak pięknie urozmaica Bogdzi widok z okna, bez niego według mnie za plasko będzie, za mało zimozielono. a tego z prawej bym wyciapała, jak mnie pamięć nie myli to chyba ostatnio jak bylam u Bożenki to były juz tajne spiski na niego
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:50, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Kasia piękne przebarwienia u ciebie. ambrowca masz odmianowego czy gatunek?
u mnie grujeczniki jeszcze zielone a jablonie łyse..dobrze ze krajobraz zapozyczony mam booski, dęby, brzozy, jarzabki

ambrowiec to slender silhouette,

jablonki tez pogubily wiekszosc lisci ale jabluszka wisza
Z Pszenicznej ... 09:45, 26 paź 2016

Do góry
dzięki
jak u Ciebie? bo u mnie słonecznie
Natka pójdzie spać to posadzę cisy...nie chce mi się okropnie! plecy mnie bolą, palca sobie wczoraj prawie uciełam :/ kiepsko...
w sobote miałam po buksy do Karoli jechać ale przecież Wszystkich Swiętych i zapomniałam totalnie więc na przyszly tydzień przeniosę..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies