Kasiu siedzę w poczekalni i tak na szybko.tak w mojej grze jedno pole to było 75x75
Ale jak jest różnica kilkunastu centymetrów to nic się nie przejmuj altana skoryguje.ilość kostek w moim planie jest taka jaka by była w rzeczywistosci
Kupiłam w marcu 2011 roku jako PAROCJA PERSKA Parrotia persica bez podanej odmiany. Wiec wnioskuję, że jest to zwykłe bezodmianowe.. Zajrzałam do sklepu gdzie kupowałam i maja jedną odmianową i jedna bez odmiany. Kupiłam drzewko o wysokości ok. metra.
Przy okazji wyczytałam, że jak chcemy by się bardziej wybarwiała to musimy zakwasić ziemie (nie lubią ziemi wapiennej) i to tłumaczy dlaczego u Bogdzi i chyba u Pawła jest bardziej czerwona U mnie rośnie w ziemi neutralnej
Cyknęłam fotki ..co prawda telefonem, a pogoda ponura.. jednak widać jak Parocja świeci Jak słoneczko
Przez prawie 6 lat urosła metr do góry i 2,5m na szerokość. Takie ma kolory, że aż oczy oślepia kolorem. Zdjęcia kiepskie i tego nie oddają..
Aniu to klon palmowy. Drugi sezon u mnie miło mnie zaskoczył przebarwieniem. Z ubiegłego roku jesieni kompletnie go nie pamiętam jak wyglądał hi hi
Rabatę kuchenną przerabiam w przyszłym roku. Muszę dokupić hortensje i trawy. U mnie na takie zakupy największy wybór w maju, więc wówczas zaczynam zmiany
poczekaj poczekaj, może coś w Rogowie wypatrzysz... albo na jakiejś ogrodowej wyprawie masz co robić na razie... słonko wyszło... ja dziś mam roboty dużo, a potem z młodym na szczepienie, nie wiem czy do ogrodu wyskoczę...
Aniu, sfocę dzisiaj, jutro wrzucę zdjęcie, wczoraj nie zdążyłam. Żałuję, ze nie wziełam aparatu do szkółki, zrobiłabym zdjęcie 15-letniej parocji. Taka chyba co najmniej 5, 6 metrowa. Nie wiem, czy dobrze oceniam. Właścicielka mówiła, że ona przyrasta ok. 15 cm rocznie.
Moja ma tak ok. 1,80 za 40 zł. Były i tańsze, Burgundy najdroższa. Niestety nie wysyłają, za duża szkółka, żeby bawić sie w wysyłki indywidualne. A ja też niestety nie mam jak drzewka wysłać, bo bym Ci kupiła.
mus go gdzies zlokalizowac do kupienia to opustoszymy szkółkę od razu
ach ta Anda nasza wynajduje cukiereczki..chyba że jakiś transfer niemiecko-polski hihihiih
chiński...muszę poczytać
też bym chciała cos wypasionego ale nie moge znalezć takiej parocji,
za 120zl jest tez 1,2m no chyba ich pogięło. moge dac takie pieniądze ale nie w momencie kiedy takie samo drzewko gdzie indziej jest za 25
ale masz rację co nagle to po diable...znając mnie to lepiej dlużej sie przespać z pomysłem
Ania ja też koziorożec, ale bardziej przemawiają do mnie znaki chińskie.
Tam jestem bawołem a mój eM szczurem Idealnie się zgadza.
Poczytaj sobie hahah
czekam na akcję cisy nie pada
pisałam już że projekt Łukasza jest świetny ?... pewnie tak, ale napiszę to raz jeszcze - trzymaj się go. Potem możesz sobie zmieniać i ulepszać.
A na środek to bym się wstrzymała jeszcze z decyzją. Ja wolałabym mega coś wypasionego, nawet jeśli miałam odłożyć na to kasę. Może poczekaj z tym zakupem
o nie.. ja protestuje i się nie zgadzam. z transparentem pod bramą będę stać! tego z lewej nie usuwaj....... on może i zasłania ogrod ale własnie o to chodzi, wprowadza dynamizm i tajemniczosć do ogrodu. zobacz jak pięknie urozmaica Bogdzi widok z okna, bez niego według mnie za plasko będzie, za mało zimozielono. a tego z prawej bym wyciapała, jak mnie pamięć nie myli to chyba ostatnio jak bylam u Bożenki to były juz tajne spiski na niego
dzięki
jak u Ciebie? bo u mnie słonecznie
Natka pójdzie spać to posadzę cisy...nie chce mi się okropnie! plecy mnie bolą, palca sobie wczoraj prawie uciełam :/ kiepsko...
w sobote miałam po buksy do Karoli jechać ale przecież Wszystkich Swiętych i zapomniałam totalnie więc na przyszly tydzień przeniosę..