Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 10:20, 26 paź 2016

anna_t napisał(a)
dzięki
jak u Ciebie? bo u mnie słonecznie
Natka pójdzie spać to posadzę cisy...nie chce mi się okropnie! plecy mnie bolą, palca sobie wczoraj prawie uciełam :/ kiepsko...
w sobote miałam po buksy do Karoli jechać ale przecież Wszystkich Swiętych i zapomniałam totalnie więc na przyszly tydzień przeniosę..

Ja chciałam od Karoli cisy, ale już się rozeszły
a jakie buksy chciałaś?
Pszczelarnia 19:20, 27 paź 2016

Coś dla Ciebie u mnie.
kasja83 12:33, 28 paź 2016

Ja wiedziałam, że jesień będzie u Ciebie piękna.Zwłaszcza ta ściana drzew-ale to już Ci pisałam, że zielonej ściany zazdraszczam
Margarete 14:27, 28 paź 2016

AgataP napisał(a)

Ania, kłosowca polecam, nad rdestem trzeba panować bo do później jesieni wypuszcza badyli na których kwitnie, ale one wtedy się już pokładają.
W przyszłym roku będę go przycinać, zobaczymy.
A kłosowca dokupię jeszcze, posadzę w innych miejscach, no chyba że zimą zachoruję na inne byliny

A pigwowca znajdziesz, jak nie to Ci ukopię od siebie

Ja mam Agastache (kłosowca) od naszej Pani Przyrody, ładnie mi sie rorósł ale chciałabym go przenieść tez w inne miejsce, jak to mam zrobić? ja w bylinach to kiepska jestem....
Zebrać naion nie moge bo mu obciłęłam te kłosy z miesiąc temu bo mnie wnerwiały....
Margarete 14:29, 28 paź 2016

AgataP napisał(a)

Małgoś to raczej to pierwsze Ja też patrzę na tą moją bylinówkę, część roślin zaschnięta, część przewalona, ale w tym wszystkim dostrzegam urok, nawet liście brzozowe na trawniku mi nie przeszkadzają.
Doszły jeszcze teraz liście kasztanowca, bo stosując preparat drzewa mają szansę normalnie przygotować się do zimy, przebarwiają się pięknie na żółto i dopiero zaczynają gubić liście. Kocham te wszystkie tonacje jesienne.

Uwielbiam usiąść w fotelu i patrzeć przez okna tarasowe, niedługo jeszcze ptasie towarzystwo się sfrunie, jak tylko otworzę stołówkę na katalpie. Na razie sikorkom podrzucam do karmnika orzechy których u mnie na potęgę spada

Ja tez tak mam ostatnio, siadam i sie gapię (rzadko bo jak wracam to ciemno) a szczególnie że zmieniłam firnki w oknach na taras i w wykuszu , mam takie ledo ledwo i dzieki temu mój ogród jakoś tak bardziej "wchodzi mi " do domu
AgataP 16:21, 28 paź 2016

Margarete napisał(a)

Ja mam Agastache (kłosowca) od naszej Pani Przyrody, ładnie mi sie rorósł ale chciałabym go przenieść tez w inne miejsce, jak to mam zrobić? ja w bylinach to kiepska jestem....
Zebrać naion nie moge bo mu obciłęłam te kłosy z miesiąc temu bo mnie wnerwiały....

Małgosia przesadzanie na wiosnę, teraz daj mu spokój. Ja też dostałam jedną gałązeczkę od Pani Przyrody. Zobaczę jak będzie wyglądał u mnie.
Nie wiem też czy nie dokupię sobie jeszcze innej odmiany na wiosnę.

A tak wygląda teraz. Nadal jest piękny. Razem z rdestem

AgataP 16:24, 28 paź 2016

No to przy okazji reszta, widać już że to listopad. Liście wczoraj zebrane dziś kolejna dostawa była

AgataP 16:25, 28 paź 2016

Uwielbiam tego miskanta

ta nie chce się przebarwić na złość pogodzie

a ten chyba dobrze będzie pasował z rozchodnikami

Margarete 16:28, 28 paź 2016

AgataP napisał(a)

a ten chyba dobrze będzie pasował z rozchodnikami

A co to jest ? fajnie sie przebarwia...
AgataP 16:28, 28 paź 2016

A teraz pokażę jak wygląda mój kasztanowiec.
Na wiosnę po 2 latach, ponownie zaaplikowałam mu preparat, teraz już obiecałam sobie robić to co roku

Ma trochę przyschniętych liści, ale reszta właśnie się przebarwia, co było nie do pomyślenia bez preparatu.
Na dole przy pniu widać jakie są jeszcze piękne - zielono żółte