Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:41, 30 lip 2015

Do góry
Irenko, cały czas oglądam i podziwiam Twój ogród. Białe lilie - cudnej urody.
Zainteresowana jestem sianiem jeżówek. Czy nasionka jesienią bezpośrednio do gruntu? I wzejdą wiosną?
Małymi kroczkami do celu... 22:34, 30 lip 2015

Do góry
Lilie, liliowce, róże?
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:19, 30 lip 2015

Do góry
Aniu, witaj!!
Cudne te lilie.
Sadzisz po kilka, czy tak ci się rozrosły ??
Bociuś, fajny.Ja go prawie codziennie widzę jak jestem na działce.Za sąsiada działką jest ich gniazdo,
Słychać i klekotanie, super widoczki
Przyjazny ogród 22:02, 30 lip 2015

Do góry
Mira, żeleźniak ma duże liście dołem, z których wychodzą rzadko ulistnione łodygi z kwiatostanami. U mnie rudbekia dorasta do ok. 0,5 metra, czyli owocostany żeleźniaka przerastają ją znacząco. Jak zwykle kompozycja z przypadku.
Konrad, odjazdu w prawdzie nie ma, ale dziękuję, wszystko powoli idzie w dobrym kierunku, ale daleko mi do waszych ogrodów, jednak jedno nas łączy - pasja.
Agania, jestem do dyspozycji o każdej porze dnia , ale jeśli macie możliwość, to najlepiej przyjechać przed trzynastą, bo na czas obecny lilie wodne są odjazdowe , to i zobaczyć je warto, później kwiaty się zamykają.
Ewa, rutewkę mam dopiero od tego sezonu, jest malutka i mało mi znana. Kupiłem 'Splendide' i 'Splendide White' i jeszcze trzecią odmianę, której nazwy nie pamietam.
Ania , bardzo, bardzo będzie mi miło jak odwiedzisz Bolestraszyce w niedzielę, proszę o silną mobilizację.
Marga , . Ogrodnictwo nie każdego cieszy, podobnie jak pieczenie placków Ważne jakiegoś tam fioła mieć, bo wówczas nie jest nudno, nam przypadły rośliny . Nie mam niestety przepisu jak kogoś nimi zarazić
Karol, kocham kolory i w rzeczywistości jest ich w moim ogrodzie mało, mało też jest miejsc barwnych, które można dowolnie kadrować, znaczna część ogrodu jest jeszcze w przygotowaniu.

Liliowce prawie przekwitły, w większości zostały suche badyle, czas ich się pozbyć (nie liliowców , a suchych badyli). Kilka portretów.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:50, 30 lip 2015

Do góry
Piekne masz lilie, zachwycajace.
Ja tez najbardziej lubie bladowróżowe hortensje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:35, 30 lip 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

kurde te lilie cudo!!!

kupiłam wiosną cebule i rózowe też ..ale nie wzeszły - zgniły albo nornica zjadla - bo ja koszyków już nie stosuje ..trudno będzie co przetwa!

u mnie 3 sezon, są cudne i mocno pachną, u mnie slimaki atakowały, byłoby dużo więcej
to Blushing Girl
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:33, 30 lip 2015
Do góry
Milka napisał(a)
Chicago

lilie coraz bardziej ciesza

kurde te lilie cudo!!!

kupiłam wiosną cebule i rózowe też ..ale nie wzeszły - zgniły albo nornica zjadla - bo ja koszyków już nie stosuje ..trudno będzie co przetwa!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:17, 30 lip 2015

Do góry
Chicago

lilie coraz bardziej ciesza
W ogródku Iwony 12:49, 30 lip 2015

Do góry
Zaglądam, podziwiam lilie - ja nie mam ani jednej, oczko cudne i pozostałe rabaty tez
Pozdrawiam!
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:45, 29 lip 2015

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

ale się ładnie rozrosło
z tyłu to maki?u mnie jak przekwitły to szybko wywaliłam bo mnie ,,życzliwi'' straszyli , że nie wolno
piękne lilie, pozdrawiam

Elu życzliwymi należy się nie przejmować
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:43, 29 lip 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

Lilie bossskie!
Oj co ja Ci powiem w sprawie remontu, ledwo zipię Co prawda malowanie to my sami z eMem mozemy wykonać- ale zipiemy tak że szkoda słów.
Trzymam kciuki za nerwy bo sa bardzo potrzebe, a nic je tak nie naduzywa jak remont

Kasiu my też malowanie i podłoga sami Damy radę
To tu... 15:58, 29 lip 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Jeszcze do tego tło ze świerków serbskich. Toż to jeden wielki wieniec będzie. Już mnie głupawka bierze. Sorry. Chyba czas do domu.
Mi się lilie miło kojarzą, więc o ten aspekt się nie martwię.

,. Dostojnie będzie na pewno.
To tu... 15:56, 29 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Lilie - nie będzie pogrzebowo? Chociaż ja lubię eksperymenty.

Jeszcze do tego tło ze świerków serbskich. Toż to jeden wielki wieniec będzie. Już mnie głupawka bierze. Sorry. Chyba czas do domu.
Mi się lilie miło kojarzą, więc o ten aspekt się nie martwię.
To tu... 15:51, 29 lip 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Ewo, ale czemu nie lamac konwenansow? Jak dla mnie to lilie w gaszczu lisci rodka tylko zyskuja. I sa niestandardowe
z reszta MAD juz dala lapki w stopy, a teraz o gorze myslimy

To, że dała łapki w stopy nie znaczy, że nie może przesadzić. Toć to na tym cały pic polega żeby z zieleniną po zagonach jeździć. Cały fun. Mąż juz do mnie cierpliwość traci. Czekam aż stracą ją rośliny.
To tu... 15:43, 29 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

E tam, u Ciebie nie ma cienia, co najwyżej półcień. Ja mam rodki w cieniu, dlatego pytam.

U mnie ten cień jest jeszcze mniej cienisty niż u Toszki, więc lilie dały by radę.
To tu... 15:42, 29 lip 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
przy rodkach mozna spokojnie dac lilie orientalne, tylko trzeba wybierac o roznym terminie kwitnienia

Fajny pomysł z tymi liliami. Tylko ja mam dość mocno ograniczoną paletę barw dopuszczalnych.
To tu... 15:33, 29 lip 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Ewo, ale czemu nie lamac konwenansow? Jak dla mnie to lilie w gaszczu lisci rodka tylko zyskuja. I sa niestandardowe

Lilie - nie będzie pogrzebowo? Chociaż ja lubię eksperymenty.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:13, 29 lip 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Wow - Królowa wspaniała, ja w Polsce tez jej nie widziałam, tylko w Grecji... Pięknie Ci sie lilie rozrosły, faktycznie musisz nadrobic fotami bo ogród bajka!

Grzybienie w oczku to już potęgi, ale oczka jak wiesz nie są małe, a na odpowiedniej głębokości mają na tyle wystarczająco dużą przestrzeń, żeby się swobodnie rozrastać
"W kolorze blue" 15:08, 29 lip 2015

Do góry
Era Siakowej zrobiła mi dzien
Dostałam z mojego ulubione sklepu roślinki. Tfu, tfu, pierwszy sklep, który jak mnie zaskoczy, to zawsze na plus. Pożaliłam się, że lilie słabo, bo młode, to dostałam sadzonkę z pąkami
To tu... 15:04, 29 lip 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies