Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój mały ogródeczek :) 12:16, 05 sie 2015

Do góry
lilia pięknie pachnie a mam jeszcze dwa oleandry koło wejścia też pachną
wieczorem tak pachną i lilie i te oleandry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:02, 04 sie 2015

Do góry
Bardzo Wam wszystkim dziękuję że jesteście i zaglądacie nawet jak mnie nie ma
Nie bardzo wyrabiam czasowo bo w pracy sezon urlopowy i braki kadrowe, w domu też robić coś trzeba a ręce nie chcą za mną nadążyć. Właściwie to troszkę sama jestem sobie winna bo jak wiadomo szewc bez butów chodzi. Nie zwracałam uwagi na dolegliwości bo przecież stawy bolą od pracy w ogrodzie. Leczenie w toku i jak to w RZS tak już będzie. Nie dam się pokrzywićSą gorsze choroby Będę teraz tylko bardziej uważać
To na tyle o mnie Teraz o ogrodzie
Lilie kończą pokaz.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:38, 04 sie 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Małgoś jak tam? Lepiej trochę chociaż? Bidulko...
I jeszcze fachowcy w domu...nie zazdroszczę

Lilie masz cudnej urody!!!

Buziaki słoneczne i ciepłe

Jesteś już Fachowców jeszcze nie ma, będą po 10. Trochę lepiej, mniej boli ale ręce cierpną i mnie wkurzają
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:32, 04 sie 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
napisz Gosieńko coś bo jak sie nie odzywasz to dziwnie nam jakoś Mnie czeka malowanie ale na razie o tym nie myślę Lilie cudniaste. ściskam

Kasiu już jestem U mnie do malowania jeszcze daleko Lilie już niestety kończą
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:30, 04 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Gosiu, lilie cudne, ale jak Ty się czujesz? Lepiej????

Irenko czuję się ogólnie ok. Tylko ręce nie chcą robić tyle ile ja
Nie cierpię niesubordynacji
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:23, 04 sie 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Cudne lilie a remontu nie zazdroszczę, unikam fachowców jak ognia ale czasem sie nie da uniknąc.Pozdrówka dla Was serdeczne.

Podobno fachowcy mają być po 10. Zobaczymy
Hirutkowy raj:)) 16:56, 04 sie 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ale Cię Renia kusi a Ty twardo sie trzymasz. ja bym się skusiła.

Bozenko znam swoje mozliwosci,teraz patelnia u mnie,jeszcze krolowa w doniczce ,nie ma sensu,jak zrobi sie chlodnie to Romek mi pomoze i przygotujemy miejsce przy tarasie na roze.
Dzisiaj doszlam do wniosku ,ze ..duzo pracy zrobilam, bo w ogrodzie tylko ja dzialam a i tak kiepsko wyglada.Mam co prawda piekne hortensjeczy lilie,ale w prownianiu z innymi ogrodami to namiastka.Budowa skonczona to teraz przemyslane nasadzenia musze zrobic,koniec tymczasowki ,choc wiem,ze przesadzania nie unike taka natura ogrodnika
Mam malo drzew i to powazny blad bo przez ten czas by urosly i tworzyly tloczy cien dla innych roslin pozdrowka
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:59, 04 sie 2015

Do góry
Sylwio, bylam u Ciebie miedzyczasie, upisalam sie i wszystko wcielo. Dziś powiem Ci tylko, że piekne te lilie w kropki
Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:19, 04 sie 2015

Do góry
Małgoś jak tam? Lepiej trochę chociaż? Bidulko...
I jeszcze fachowcy w domu...nie zazdroszczę

Lilie masz cudnej urody!!!

Buziaki słoneczne i ciepłe
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:28, 04 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Bardzo ciekawy ogród p. Doktor. Pewnie biały piasek przywodzi im na mysl ich plaże
Piszesz źe ciagle walczysz z ogrodem, ja też, dlatego ograniczam byliny , ktore krotko sa ładne i ciagle wymagaja zabiegow. Zostaja jezowki u mnei trawy sa bezproblemowe dlatego ich ciagle dokupuje, ale na TOwim piasku to tez trzeba by było je ciagle podlewac.

Ps. Lilie z trawami też uwielbiam a liliowców nie bedzie u mnie. Od 5 lat sobie to obeicuję i ciagle sie nad ni i lituję....

Pewnie tak.
Tez ograniczam, dużo jeszcze zmienię, ale to wymaga czasu, Lubię bogate ogrody, ale jednocześnie nie lubię napaćkanego, chaotycznego. Jeżówki będę siać non stop, bo są bezobsługowe, długo kwitną i z nimi mało pracy. Trawy ciągle przybywa, też bezobsługowe i dają radę, ostatnio kilka przesadziłam na nową rabatę, do nowej magnolii i tataraku od ciebie, wygląda biednie, ale za rok już powinno być lepiej. Podlewać to muszę stale rodki, azalie i hortensje, reszta daje radę gorzej lub lepiej. U ciebie zmienił się ogród przez te byliny, miał charakter geometrii, cudnej zresztą, a teraz chyba kilka stylów się wkradło...chyba, że się mylę, bo sama namieszałam też, miało być parkowo z dodatkami
Lilie i trawy, lilie i jeżówki, te połączenia są dla mnie, liliowce mnie wkurzają, chyba ostatni rok u mnie, mimo, że mam same piękności
p.s. nie mam już przetaczników i przegorzanów, wydałam i szałwię też, została punktowo omszona, bo wytrzymała i kwitnie non stop
Hirutkowy raj:)) 11:50, 04 sie 2015

Do góry
Piekne zdjecia. Hortesnje i lilie wypasione.
Pszczelarnia 09:18, 04 sie 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Lilie w jarzmiankach cudne, to Clarnet? Ostatnia fota jak obraz wygląda, cudnie

Nie wiem, kupione jako NN.
Pszczelarnia 09:17, 04 sie 2015

Do góry
mira napisał(a)
Ewa nowy aparat bardzo służy ogrodowi i na dodatek spowodował że sporo pokazałas piękności.
Za tymi jeżówkami się rozglądam,
połączenie lilii z mikołajkiem świetnie !!!!!!

- a tak wogóle to lilie jeszcze kwitną? kiedy to było - no i ładne wybrałaś
i tak przy okazji żeby Cię nie podkusiło przesadzić podzielić presikari, albo za wcześnie to robiłam, albo część była wymarznięta nie wiem na szczęście część się ostała z wielkiej kupy,
zresztą Tomek mówił że one źle się dzielą, a tak przy okazji jak ma się takie zaopatrzenie jak w Radkowie to ma się taki ogród - zazdroszczę i tyle.

pozdrawiam

A Tomek nie miał tych jeżówek? Te pierwsze są od niego właśnie.
Lilie kwitną, zdjęcia z niedzieli.
Z tym rdestem himalajskim to jest ciekawie - on jest u mnie pod obserwacją pod kątem podziału i mnożenia.
Zaopatrzenie w Radkowie - .
Pszczelarnia 08:51, 04 sie 2015

Do góry
Lilie w jarzmiankach cudne, to Clarnet? Ostatnia fota jak obraz wygląda, cudnie
Pszczelarnia 23:13, 03 sie 2015

Do góry
Ewa nowy aparat bardzo służy ogrodowi i na dodatek spowodował że sporo pokazałas piękności.
Za tymi jeżówkami się rozglądam,
połączenie lilii z mikołajkiem świetnie !!!!!!

- a tak wogóle to lilie jeszcze kwitną? kiedy to było - no i ładne wybrałaś
i tak przy okazji żeby Cię nie podkusiło przesadzić podzielić presikari, albo za wcześnie to robiłam, albo część była wymarznięta nie wiem na szczęście część się ostała z wielkiej kupy,
zresztą Tomek mówił że one źle się dzielą, a tak przy okazji jak ma się takie zaopatrzenie jak w Radkowie to ma się taki ogród - zazdroszczę i tyle.

pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:47, 03 sie 2015

Do góry
Bardzo ciekawy ogród p. Doktor. Pewnie biały piasek przywodzi im na mysl ich plaże
Piszesz źe ciagle walczysz z ogrodem, ja też, dlatego ograniczam byliny , ktore krotko sa ładne i ciagle wymagaja zabiegow. Zostaja jezowki u mnei trawy sa bezproblemowe dlatego ich ciagle dokupuje, ale na TOwim piasku to tez trzeba by było je ciagle podlewac.

Ps. Lilie z trawami też uwielbiam a liliowców nie bedzie u mnie. Od 5 lat sobie to obeicuję i ciagle sie nad ni i lituję....
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:27, 03 sie 2015

Do góry
napisz Gosieńko coś bo jak sie nie odzywasz to dziwnie nam jakoś Mnie czeka malowanie ale na razie o tym nie myślę Lilie cudniaste. ściskam
Pszczelarnia 21:26, 03 sie 2015

Do góry
Bukiet dla Was:

Lilie z chwili obecnej. Zapach w całym ogrodzie (testuję nowy aparat i jeszcze ręka mi drży):

Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:42, 03 sie 2015

Do góry
Gosiu, lilie cudne, ale jak Ty się czujesz? Lepiej????
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:55, 03 sie 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)

nie wykupuj, zostaw cos dla mnie
Lilie coraz bardziej mi sie podobaja, gdyby nie to, ze slimaki je lubia juz bym Jakis poszukala w orodniczm. Narazie zostawiam je na pozniej.

Zostawiłam 3 pani w szkółce zaskoczyłam ją, że wszystko zabrałam
no i kupiłam mojej pani doktor tamaryszek francuski, namówiłam ja na niego, po obejrzeniu jej ogrodu, zaraz pokażę kilka kadrów
lilie sadź, jakoś upilnujesz, nawet mój mąż się nimi zachwyca, wolę je od liliowców, długo są ładne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies