Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród. 10:45, 14 lut 2012

Do góry

Rano nie spodziewałam sie już ujrzec kani. Wyszłam na ogród. Kani nie było.Postanowiłam jednak obejśc cały ogród i nagle zauważyłam że coś się rusza na ziemi koło jałowca. To była kania, ale kiedy podeszłam bliżej --odleciała.

Zal mi się zrobiło ze tak ja wystraszyłam. Koło południa zaczęłam robic obiad. Na obiad miała byc ryba. Pomyślałam ,że byłaby lepsza dla kani niż wczorajsze mielone. Nagle telefon. Dzwoni sąsiad. Kazał mi zabrac aparat i szybko przyjśc. Już wiedziałam co u niego zobaczę. Na daszku komórki siedziała kania.

Na nodze miała obrączkę. Skupiłam się na robieniu zdjec tej obrączce.

Bajki przyrodnicze 10:44, 14 lut 2012

Do góry

Rano nie spodziewałam sie już ujrzec kani. Wyszłam na ogród. Kani nie było.Postanowiłam jednak obejśc cały ogród i nagle zauważyłam że coś się rusza na ziemi koło jałowca. To była kania, ale kiedy podeszłam bliżej --odleciała.

Zal mi się zrobiło ze tak ja wystraszyłam. Koło południa zaczęłam robic obiad. Na obiad miała byc ryba. Pomyślałam ,że byłaby lepsza dla kani niż wczorajsze mielone. Nagle telefon. Dzwoni sąsiad. Kazał mi zabrac aparat i szybko przyjśc. Już wiedziałam co u niego zobaczę. Na daszku komórki siedziała kania.

Na nodze miała obrączkę. Skupiłam się na robieniu zdjec tej obrączce.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:44, 14 lut 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
W Miłkowie miło być musi-przyjm ten bukiecik od Hanusi!

Hanusiu, uwielbiam twoje rymowanki ...i nie tylko; róża czerwona dla mnie zawsze szczególna jest dla ciebie
Ogródek Hanusi po zimie 10:42, 14 lut 2012

Do góry
Hahahaha, u Hani wesoło i tłoczno

Truskawki wspaniałe! Haniu miłego walentynkowego dnia

Wiosna dla Ciebie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:42, 14 lut 2012

Do góry
wanda7 napisał(a)
Witaj Irenko walentynkowo
Ja w tym roku nastawiam się na same niebieskie i białe kwiatki. Jakoś mi się wyjątkowo spodobały i wszędzie będę je wciskać

To podobnie jak ja będę wciskać te w kolorze hiacyntów i białe, a to dla ciebie w wybranym kolorze moja walentynka
Ogród irci 10:38, 14 lut 2012

Do góry
Irciu, w Walentynki i Tobie życzę wielkiej miłości ogrodowej i nie tylko.... oczywiście zawsze odwzajemnionej

Rododendronowy ogród. 10:38, 14 lut 2012

Do góry
Fajna historia Ja mieszkam za blisko miasta, u nas ptaków na lekarstwo

Bogdziu, dla Ciebie,za miłą atmosferę, za świat ptaków, który nam przybliżasz, za ciekawe historie i prześliczne bajeczki. Czytałam, nie mam małych dzieci ani wnuków, czytałam dla siebie !

Miłego dnia!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:38, 14 lut 2012

Do góry
Eve napisał(a)
Walentynkowo dla Ciebie Irenko, prosto z mojego ogrodu

Ewuś dziękuję i ja tobie też posyłam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:34, 14 lut 2012

Do góry
W Miłkowie miło być musi-przyjm ten bukiecik od Hanusi!

Rododendronowy ogród. 10:33, 14 lut 2012

Do góry
Stanęłam na tarasie jak wmurowana. jakies wielkie ptaszysko zatoczyło koło nad moim jeziorkiem i wylądowało na czubku świerka.

Natychmiast pobiegłam po aparat. Zdjecia zaczęłam robic z dużej odległości bojąc się że się mogą się nie udac bo aż trzęsły mi się ręce z wrażenia.Ale ptak nie odfruwał nawet gdy podeszłam bliżej świerka, pozwalał się fotografowac.

Już byłam szczęśliwa, taki ptak, takie zdjecia, któreś przecież musi się udac. Pierwszy raz widziałam kanię czarną na żywo. Była jesień, wiedziałam, że kanie odlatują aż do Afryki i to do południowej Afryki. Pomyslałam że może jest głodna, wyczerpana lotem. Trzeba by jej dac coś zjeśc. W tym dniu na obiad miały byc kotlety mielone. Zabrałam mięso z domu, robiłam kulki i rzucałam na trawę, a kania po jakimś czasie sfruneła z drzewa na trawę i jadła.

Rzuciłam na kamień, kania przefrunęła na kamień. Widac było że niezbyt odpowiada jej zmielone mięso ale musiała byc bardzo głodna bo nadal jadła. Ptaki drapieżne przytrzymują jedną noga zdobycz, a dziobem odrywają kawałki, a z tym mielonym wyraźnie się męczyła. W końcu jednak prawie wszystko zjadła. Ja oczywiście cały czas robiłam zjęcia. Tak nam zszedł dzień az do wieczora.

Bajki przyrodnicze 10:33, 14 lut 2012

Do góry
Stanęłam na tarasie jak wmurowana. jakies wielkie ptaszysko zatoczyło koło nad moim jeziorkiem i wylądowało na czubku świerka.

Natychmiast pobiegłam po aparat. Zdjecia zaczęłam robic z dużej odległości bojąc się że się mogą się nie udac bo aż trzęsły mi się ręce z wrażenia.Ale ptak nie odfruwał nawet gdy podeszłam bliżej świerka, pozwalał się fotografowac.

Już byłam szczęśliwa, taki ptak, takie zdjecia, któreś przecież musi się udac. Pierwszy raz widziałam kanię czarną na żywo. Była jesień, wiedziałam, że kanie odlatują aż do Afryki i to do południowej Afryki. Pomyslałam że może jest głodna, wyczerpana lotem. Trzeba by jej dac coś zjeśc. W tym dniu na obiad miały byc kotlety mielone. Zabrałam mięso z domu, robiłam kulki i rzucałam na trawę, a kania po jakimś czasie sfruneła z drzewa na trawę i jadła.

[b]Rzuciłam na kamień, kania przefrunęła na kamień. Widac było że niezbyt odpowiada jej zmielone mięso ale musiała byc bardzo głodna bo nadal jadła. Ptaki drapieżne przytrzymują jedną noga zdobycz, a dziobem odrywają kawałki, a z tym mielonym wyraźnie się męczyła. W końcu jednak prawie wszystko zjadła. Ja oczywiście cały czas robiłam zjęcia. Tak nam zszedł dzień az do wieczora.[/
Ogrodnik mimo woli 10:32, 14 lut 2012

Do góry
Aniu, walentynkowo dla Ciebie za pokłady dobrego humoru, za który Cię lubimy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:30, 14 lut 2012

Do góry
Walentynkowo dla Ciebie Irenko, prosto z mojego ogrodu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:27, 14 lut 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Jednak M wygrał z Ogrodowiskiem.
Bożenko, jednak trzeba o nich dbać a ogrodowisko nie ucieknie

Aniu, masz rację to nie tylko mój M., to też przyjaciel i partner w biznesie i w ogrodzie itd;
to dla ciebie Aniu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:27, 14 lut 2012

Do góry
Irenko, dziękuje za Walentynkę ja też Ci życzę w tym dniu mnóstwa odwzajemnionej miłości

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:27, 14 lut 2012

Do góry
Danusiu, dla Ciebie, dziękując za wszystko co robisz, żeby w polskich ogrodach było jeszcze piękniej niż w angielskich

Fiołkowo wiosennie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:26, 14 lut 2012

Do góry
Bądź też dla swego M najważniejsza...... i nich będzie walentynkowo przez cały rok
Miało być inaczej 10:26, 14 lut 2012

Do góry
Słoneczka życzę!
Miało być inaczej 10:19, 14 lut 2012

Do góry
Walentynkowo specjalnie dla Ciebie Niech Cię ogród kocha i odwzajemnia uczucia oraz wszyscy wkoło Czytała , że chciałąbyś mieć oczarka..więc puki Ci Twój nie urośnie przyjmij mojego.... tak kwitł 2 lata temu....

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:19, 14 lut 2012

Do góry
Aby dzień był piękny i do tego promienny i walentynkowy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies