Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ewy :)

Ogród Ewy :)

barbara_kraj... 19:37, 29 mar 2012

Eve napisał(a)
Tak, garaż to jest to!
Zaczął padać porządnie deszcz i dobrze, rozpuści nawóz na trawniku i podleje przesadzone RH.
Martwię się o magnolię Soulengana, która zaczyna pokazywać pąki, jak będą mocne przymrozki to będzie po kwiatach

Jest chłodno, przystopuje z tym rozkwitaniem
AgnieszkaBK 22:15, 29 mar 2012

Ślicznie już się zrobiło w Twoim ogródku Trzymam kciuki za magnolię.... żeby zakwitła tak pięknie jak w tamtym roku
EPODLAS 22:46, 29 mar 2012

Bardzo wiosennie Ewo u ciebie .Nawet tulipanki ci kwitną. A magnolia naprawdę urodziwa.
Eve 16:44, 30 mar 2012

Irenko, Basiu,Bożenko i Agnieszko dziękuję za odwiedziny Mam nadzieję, że kwiaty magnolii przetrwają zapowiadane przymrozki. Muszę przyznać, że mimo znacznego ochłodzenia pękających pąków jest coraz więcej.
Irenko magnolia pachnie

Muszę się czymś pochwalić i pokazać Wam ciekawostkę : D Uwielbiam figi, więc w zeszłym roku kupiłam sobie drzewko figowe W zeszłym roku fig było 8, w tym już jest 38 ! Najciekawsze jest to jak figi rosną, pojawiają się przed liśćmi, kwiatów nie ma, nie potrzebuje zapylania.Z tego co wyczytałam to moja odmiana to figa dalmatyńska.
Drzewko zimowało w garażu, teraz jest wystawione przed, ale chyba dzisiaj je schowam ponownie.
Na zdjęciu widać małe figi, listki dopiero się rozwijają

nika 16:52, 30 mar 2012

Wow! Ale super!
Siedzę i gapię się z rozdziawioną buzią na to zdjęcie już parę minut
monitka 19:23, 30 mar 2012

Eve ujawniam się w Twoim pięknym ogrodzie masz śliczne hortensje, uwielbiam je

Urzekające jest to zdjęcie pączka magnolii. mam nadzieję że nie ucierpi przy nadchodzącym ochłodzeniu, szkoda by było

Drzewka fogowego zazdroszcze, 38 fig to spory sukces w naszych warunkach Nie wiedziałam że owoce są przed liśćmi, niesamowite.
AgnieszkaBK 23:04, 30 mar 2012

Dobrze, że się chwalisz... bo to faktycznie ciekawostka.... owoce bez kwiatów? Masz może zdjęcie z dojrzałymi owocami ?
Pola 00:02, 31 mar 2012

Nie dość że cudne róże , to jeszcze figi, jesteś niesamowita, a nowa rabata będzie napewno piękna jak wszystko u Ciebie, oh też tak chcę
Sebek 20:13, 31 mar 2012

Eve napisał(a)
Piękny dzień dzisiaj, choć wietrzny
Zrobiłam rano obchód ogrodu, krokusy dalej kwitną to cieszy

Pokazują się kwiaty ciemiernika korsykańskiego, też cieszy

Oczy cieszą kolorki fiołków rogatych, które coraz szczelniej wypełniają doniczkę

Pięknie rozwijają się hortensje w donicach, zimowały w garażu.

Pięknie i wiosennie - a hortensje będą piękne jak rozkwitną taką ilością kwiatów
Mala_Mi 22:58, 31 mar 2012

Pooglądałam, podziwiałam
I figa tym razem oznacza co innego
Acha, ja też już rezygnuję z hortensji ogrodowych...wymarzają i mam tylko krzaki A te ppozostałe są piekne i bezproblemowe .