Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój mały raj na ziemi :) 13:17, 27 mar 2012

Do góry

miłego dzionka wszystkim odwiedzającym mój malutki raj .....
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 13:14, 27 mar 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Pieknie!! I te klatki i osłonki - oj bardzo w "moich" klimatach Jak różyczki przetrwały zimowe zawieruchy?

Róże przetrwały zimę w 100%.
Te z zeszłego roku, prawie nie umarzły i zapowiada się, że w tym roku będę miała ładne rzaczorki. Zobaczymy Szczególnie świetnie zimę zniosły angielki!\

Safoyo, miło widzieć Twoje poczynania. Jak zwykle pięknie, romantycznie i w moich ulubionych klimatach. A jak wiatry na Waszym wzgórzu? Mi głowę urywają, lecą przez cały potok. Nijak nie idzie się zasłonić.

Wiatry - jakby lepiej. Przybyło u nas parę domów no i te sietki siewek wierzb zamieniły się w drzewka. Jest duuużo spokojniej.
Zrobiliśmy też na terenie zielonym aleję lipową. Uadło nam się posadzić okolo 100 lip! Jak wypuszczą listki to zrobię zdjęcie.
Żeby nie było, że u nas na działce nic się u nas nie dzieje
Cieszę się, bo robimy schody i umiocenienia skarpy z podkładów kolejowych. Kiedyś będzie to kostka, ale na razie mamy inne wydatki i nie możemy sobie na nią pozwolic w takich ilościach. Drewno zawsze ładnie w ogrodzie wyglada
Na dole widać koła obsadzone cisami. Trzmielin na skarpie prawie nie widać. Z tej perspektywy wyglądają raczej jak chwasty No i widać na rózance w rogu nową obsadę. Wygodniłam niektóre białe krzaczki do góry a na rózankę wsadziłąm różowe. Między innym różę La Reine Victora, której jestem bardzo ciekawa.

Ogrodnik mimo woli 13:12, 27 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
Irenko, nie narzekam, bo i tak jak na takiego rozpieszczonego psa to on jest bardzo grzeczny
Krokusów mam bardzo dużo przed domem...... w końcu je wygniecie niechcacy, ale zdążą oczy nacieszyć....a i Misiek w takim kwieciu to widok rozwalajacy na łopatki
Szukałam MIska w krokusach...ale to grubsza robota...zaraz koniec przerwy. Ale znalazłam foto z 27 marca....

A to sprzed chwili czyli rok później...ależ zimno i wieje brrrrrr.......wolę dziś pracować w biurze niż na polu. Jeden rząd krokusów dopiero wychodzi z ziemi, a drugi jeszcze nie w pełni..... Rok temu jednak było cieplej.... tylko w jednym miejscu mam krousy szybciej niz w poprzednim.

Szybki bieg (tradycyjnie nie ubrałam się cieplej, bo tylko na sekundke wyskoczyłam)
Łezka przy tarasie zakwitła... rura do przestawienia.....tu nie miało być żadnych kwiatków tylko trawa...

musiałam to powtórzyć, bo to raj dla oczu; skopiuje twój pomysł w tym roku i na wiosnę 2013 może i u mnie takie widoki będą takie krokusiki mam na rabacie przy salonie, ale tam późno słońce więc jeszcze nie kwitną; a na trawniku mam jakię inne, w ogólnym bałaganie, który narobił kret, ale cos już niebieskiego wyłązi; jak zrobiłam foto w zbliżeniu to kwiatek się rozmył; pewnie za 2 dni już wylizą
Mój mały raj na ziemi :) 13:12, 27 mar 2012

Do góry
a krokusy pomału zaczynją się pokazywać nieśmiało, po kolei ale i tak mnie to cieszy ! jest pięknie

Moje roślinki 13:10, 27 mar 2012

Do góry
A to część mojej ekipy z kogutem Ferdynandem na czele (jeden z moich trzech facetów wśród tylu dziewczyn )

I kocur Węgielek,który po ogrodzie chodzi za mną jak cień

Moje roślinki 13:07, 27 mar 2012

Do góry
Tu widać między tulipanami jedną z moich szachownic cesarskich.W tym roku z jednej posadzonej cebulki są już dwie rośliny

I moje żurawki

Mój mały raj na ziemi :) 13:06, 27 mar 2012

Do góry
dziękuję Aniu !

a ja czekam na ciepełko już mój M wyciągnął leżaczek, fotele czekają na tarasie - tylko wciąż za zimno aby usiąść z kawką ...., a podobno w weekend ma nawet śnieg padać

Moje roślinki 13:05, 27 mar 2012

Do góry
W warzywniku też pierwsze oznaki wiosny.Wyszła rzodkiewka

I pokazał się lubczyk

Moje roślinki 13:03, 27 mar 2012

Do góry
A to pierwsze w tym roku kwiaty,które u mnie zakwitły

Może ktoś wie jak się nazywa ten niebieski?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:02, 27 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
pokazuję kulki -- proszę się nie śmiać, a jeśli już, to tak abym nie słyszała

pstre niby kulki

bliżej, z tych pstrych jakoś łątwiej

zielone

i z oddali, mniej mankamentów widać!

Ja naprawdę nie wiem, co Ty masz do zarzucenia swoim kulkom. Wprawdzie nie wyglądają jak te Danusi w "bukszpanowym", ale one kosztowały 8zł i były zwykłymi krzakami! I tak je ładnie wyprowadziłaś. Na taki efekt super super to pewnie przyjdzie nam poczekać ze 2-3 sezony, ale skoro Marzenka twierdzi, że to się uda, to musi się udać !
Ogrodnik mimo woli 12:56, 27 mar 2012

Do góry
Irenko, nie narzekam, bo i tak jak na takiego rozpieszczonego psa to on jest bardzo grzeczny
Krokusów mam bardzo dużo przed domem...... w końcu je wygniecie niechcacy, ale zdążą oczy nacieszyć....a i Misiek w takim kwieciu to widok rozwalajacy na łopatki
Szukałam MIska w krokusach...ale to grubsza robota...zaraz koniec przerwy. Ale znalazłam foto z 27 marca....

A to sprzed chwili czyli rok później...ależ zimno i wieje brrrrrr.......wolę dziś pracować w biurze niż na polu. Jeden rząd krokusów dopiero wychodzi z ziemi, a drugi jeszcze nie w pełni..... Rok temu jednak było cieplej.... tylko w jednym miejscu mam krousy szybciej niz w poprzednim.

Szybki bieg (tradycyjnie nie ubrałam się cieplej, bo tylko na sekundke wyskoczyłam)
Łezka przy tarasie zakwitła... rura do przestawienia.....tu nie miało być żadnych kwiatków tylko trawa...
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 12:55, 27 mar 2012

Do góry
Irenko kiepściutko u mnie z kondycją bo u Ciebie robota się pali
a u mnie czeka

ale świerki wsadzone i już zasłaniają mi trochę płot sąsiada
Ogród w Alei Lipowej... 12:47, 27 mar 2012

Do góry
A teraz dla Irci i wszystkich zainteresowanych pikowaniem lobelii.
Moje są jeszcze malutkie, więc zrobiłam tylko jedną doniczkę, żeby Wam pokazać.

...przygotowujemy doniczkę z ziemią i robimy palcem dołeczek...

...ostrożnie podważamy siewki, aby uzyskać małą kępkę...

...przenosimy do doniczki....

....lekko ugniatamy....

...i gotowe.
Ogrodnik mimo woli 12:31, 27 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ania - dzięki za wskazówkę..w takim razie niech sie gniotą tam gdzie je posadziłam....nie lubią cięcia, ale najwyżej będę ucinać te gałęzie które będą tarasować przejscie... Żółta magnolia i Suzan już posadzone dobrze tzn dobrze jeżeli idzie o ilość miejsca...... Nigra też nie najgorzej.....a dwie pozostałe...... trudno..... posadziłam tymczasowo i jak każda prowizorka okazała się najtrwalsza.
Dzięki dzewczynki za uznanie i wizytę
Dziś foto żadnych nie będzie bo tak zimno, że tylko zrobiłąm obchód po ogrodzie i uciekłam .... zrobiłam tylko jedno foto jak Misiek leży w krokusach Przechwaliłam chłopaka.....
Jeszcze zaspany łeb podniósł i mówi.."Pańcia czego chcesz mi tak dobrze się spało"
Ale pretensji do niego nie mam..to ja tak sobie głupio posadziłam

oj Pani Ty się nie znasz on pilnuje tych krokusów, co by ich nikt nie powyrywał a ,że mu się trochę przysnęło na służbie, każdemu się zdarza

Dokładnie to samo chciałam napisać
Strażnik krokusów

ale super ta fota i jak on pięknie pozuje

mówi do pańci, że dba o jej krokusiki i nikomu nie da ruszyć!!! nawet sam jaki ostrożny, obok kwiatków a nie na nich!

Ale właśnie jak zasnął to położył się na krokusach..widać jakie pogniecione.....a do foto się podniósł cały zaspany , widać jakie oczy jeszcze zaspane

ależ ta pańcia wymagająca bidulek wiekowy i tak sie nieźle stara! chyba podrzucę ci Dżagę, zobaczysz co ona by zrobiła z krokusikami; pewnie wszystkie w pysku do budy by zatargała
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 12:24, 27 mar 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
Wiosna w moim ogródku wychodzi to tu, to tam

bardzo wiosennie a te stokrotki mnie urzekły

tak, po zimie z kondycja kiepsko ale się w końcu rozruszamy
Ogrodnik mimo woli 12:24, 27 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ania - dzięki za wskazówkę..w takim razie niech sie gniotą tam gdzie je posadziłam....nie lubią cięcia, ale najwyżej będę ucinać te gałęzie które będą tarasować przejscie... Żółta magnolia i Suzan już posadzone dobrze tzn dobrze jeżeli idzie o ilość miejsca...... Nigra też nie najgorzej.....a dwie pozostałe...... trudno..... posadziłam tymczasowo i jak każda prowizorka okazała się najtrwalsza.
Dziś foto żadnych nie będzie bo tak zimno, że tylko zrobiłąm obchód po ogrodzie i uciekłam .... zrobiłam tylko jedno foto jak Misiek leży w krokusach Przechwaliłam chłopaka.....
Jeszcze zaspany łeb podniósł i mówi.."Pańcia czego chcesz mi tak dobrze się spało"

oj Pani Ty się nie znasz on pilnuje tych krokusów, co by ich nikt nie powyrywał a ,że mu się trochę przysnęło na służbie, każdemu się zdarza

Strażnik krokusów

mówi do pańci, że dba o jej krokusiki i nikomu nie da ruszyć!!! nawet sam jaki ostrożny, obok kwiatków a nie na nich!

Ale właśnie jak zasnął to położył się na krokusach..widać jakie pogniecione.....a do foto się podniósł cały zaspany , widać jakie oczy jeszcze zaspane
Ogrodnik mimo woli 12:10, 27 mar 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Strażnik krokusów

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:05, 27 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też mam wyeksponowane
Zobacz, mam tablicę, a na niej wszystko na swoim miejscu.

to moje marzenie!!!
super, taki porządek, a kiedy u mnie tak będzie? mąż za nic nie pozwala wywalac klamotów, bo wszystko mu sie przyda!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:01, 27 mar 2012

Do góry
pokazuję kulki -- proszę się nie śmiać, a jeśli już, to tak abym nie słyszała

pstre niby kulki

bliżej, z tych pstrych jakoś łątwiej

zielone

i z oddali, mniej mankamentów widać!

Mój mały raj na ziemi :) 12:00, 27 mar 2012

Do góry
a ja wczoraj wieczorową porą zrobiłam wianuszek ozdoby czekały i się doczekały !

ozdoby - kwiaty, wstążki itd... są dzisiaj przecudne ! można tworzyć cuda (jak się ma czas)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies