A czy ktoś może wie co to za roślina (chodzi mi o te żółte kwiaty)? Rośnie u mnie od trzech lat,kwitnie prawie całe lato,jest bardzo wdzięczna.Tylko niestety nie znam jej nazwy Będę wdzięczna za podpowiedź.
Bogdziu jednym z zachwycających ogrodów jest rododendrowy ogród ,często w nim bywam, chociaż nie zostawiam śladów. Czekam z niecierpliwością na spotkanie majowe w Twoim pięknym ogrodzie.
Przemki dwa myślałem nad tym, żeby iść na ogrodnictwo, a po tym jakaś dwuletnia architektura.
Zawsze to coś więcej w CV i dla własnej satysfakcji. W tym roku ukończę jeszcze kurs florystyczny i prawko kat. B i T
Marzenko, Cześć masz rację.. te puste ogrody obsadzone ze wszystkich stron tują mnie dobijają.
Nie wiem czy ktoś godny się znajdzie zastąpić za xxxx lat Danusię
Haniu, to tylko taka amatorska twórczość.. nie zawsze jest dostęp do maszyn i programów.
To tylko raczej na potrzeby własne.
Oglądałem materiał z czasów gdy Danusia i ekipa depilowali jałowca na bonsai
Zachciało mi się tak z moim świerkiem hahaha
Chyba nigdy się nie zdecyduje na taki krok bo mam za dużo do stracenia.
Szkoda, że nie można zrobić a jak się nie spodoba to cofnąć.
Zobacz Zbyszku, jakie czyste paluszki ma ta nasza, wesoła ogrodniczka
Widać robi wszystko w białych rękawiczkach..
Nie cierpię rękawic..... chyba że mam ochotę kogoś zamordować, wtedy tylko białe.... po przeczytaniu postu od razu poleciałam szukać z jakimi brudnymi łapami wstawiłam zdjęcie.....
Na szczęście nie jest źle... wrzucałam na szybko i co znalazłam, nawet nie zastanawiałam się .... a tu taki stres. ircia, Ircia....zawału przez ciebie dostanę..
A paluszek jest nie do kopiowania linii pailarnych tylko do porównania jakie są malutkie kwiatki ..
Ja Wam wiosnę..... a tu takie śmiechy - chichy......
Postanowiłam i ja pokazać kwiatuchy, bo tak tylko o zwierzyńcu i jeszcze Szefowa mi każe się wynieść na forum zoologiczne.... a tu tak fajnie
Proszę wieć podziwać moje kwiatki, a nie paluszki
Często używam rękawic kupowanych w aptece. Tanio i lepsze niż z ogrodniczego sklepu. Ale rękawice to tak na krótko i jak jest chłodniej..latem sie nie da. Poza tym wypadam na chwilkę z domu, tu skubnę tam skubnę....a rękawice w domu. Łapska ciągle umorusane....
Basiu, dziękuję Ci za zdjęcia mojego bzu. Popatrz, jak to jest; Ty masz duże zdjęcie mojego bzu, a ja mam tylko skromną gałązeczkę, bo polikwidowałam wszystkie zdjęcia. Jeszcze raz dziękuję.
Aniu, to jest róża hybrydowa: przepiękna- w pąku żółta, rozwija się w kolorze żółtoróżowym, kwitnąc, zmienia barwę na ciemnoróżową, a przekwita, jak widać.
Rose doble delight. Tak wygląda, gdy się rozwija.
Tak wygląda dwuletni krzew.
W szczytowej fazie rozkwitu
.
zaczyna przekwitać......
Moje zawsze przypominają modelki z długimi nogami
Wyjściem jest wsadzenie jej w późniejszej fazie wzrostu do głebokiej donicy lub podsadzenie innymi roślinkami albo .... polubić te długie nogi
Nie mam zdjęć wybarwiajacej się na kremowo, ale zapewniam, że też są śliczne
Przed tygodniem wysiałam dziwaczka.
Nasionka wykiełkowały bardzo szybko.
Z piwnicy przyniosłam 2 kłącza wielkości dużej, grubej marchewki - zaczęły wypuszczać kiełki i musiałam wsadzić do doniczek.