Marta gdzies Ty takie cudo ustrzeliła? Pewnie to gołąb bo dziób niepodobny do ptaków drapieżnych i pewnie po walce z jakimś drapieżcą, chociaż na gołębia jakby trochę za duży.I jeszcze ten kolor taki żeby już nawet na gołębia nie pasowało.Szkoda że nie masz więcej zdjec moze łatwiej by było rozpoznac.
Szałwia trójbarwna - po balkonowym wietrzeniu listki się najeżyły ,uodparniają się.
Chcę,żeby się szybciej krzewiła i dlatego usuwam środeczki za drugim listkiem.
Odebrałam dzisiaj przesyłkę z różami ze sklepu www.floribunda.pl i muszę go pochwalić.
Róże wyglądają zdrowo, żywotnie, korzenie wilgotne, jakby umazane w błotku, niczym nie odbiegają od dostawy z Rosarium. Do tego każda sadzonka wielopędowa, naprawdę "zgrabna". Duże zaskoczenie to gratis, kupiłam tylko 5 róż, 3 kanadyjskie William Baffin i dwie Bordure Rose a godatkowo dostałam jedną France LIbre.
Jednocześnie zamaiwłam róze dla mojej mamy, tez dziś odebrała, 6 sztuk kanadyjek jak ja i dwie pnące białe Iceberg i gratis Mama dostała różę Bordure Rose.
Dodatkowym plusem jest dobry i szybki kontakt i cierpliwość pana właściciela szkółki do odpowiadania na męczące pytania
Ok nika na razie aura taka że nigdzie nie mam ochoty się ruszać...
Zachęcona przez boćka pobawiłam się w gardenpuzzle z moim narożnikiem działki. Miałam problem z zapisaniem tego co stworzyłam i mimo pomocy nieocenionego Sebka nie dałam rady zapisać tego jakoś po ludzku...więc wybaczcie jakość bo zrobiłam to metodą chałupniczą
Opis od prawego dolnego rogu:
krzewuszka wariegata, obok ekraniku z cisa stożek (jak nie dostanę stożka z bukszpanu to może to będzie cyprysik o takim pokroju) pod nim dwie tawuły np. Goulmound cięte w kulkę, w narożniku śliwa Pissardi, obok wstawiłam rozplenice bo było pusto dosyć ale nie wiem czy to dobry pomysł, dalej ten duży krzew to w zamyśle jaśminowiec aureus, potem miskanty i hortensje Limelight a pod nimi cyprysik sungold. Dalej planowałam różaneczniki: 2 szt Cunningham's White a pod nimi inny który już mam u siebie.
Dzięki Magjo za tak obszerną informację.
Nie jest pocieszająca, raczej kubeł zimnej wody... masz rację, muszę się poważnie zastanowić czy nie wymienić tej sosny na coś bardziej bezpiecznego.
Poszłam zrobić jeszcze jedno zdjecie tej rabatki, widać, że hebe mocno dostało, ale to wiadoma sprawa, że od mrozu a ta sosna? Czy to mróz czy osutka, wygląda paskudnie
Na żywo ta suchość igieł jest dużo bardziej przykra niż wygląda to na zdjęciu.
Witaj Aniu! Piękne kulki u Ciebie, takie ogorodowiskowe - znalazłaś się na właściwym forum .
Mi z kolei bardziej sie podoba Twój dom po zmianach - jest teraz taki baaaardzo elegancki i stylowy, ładnie dobrane kolory . Oprócz kulek zachwyciła mnie trawka na ostatnim zdjęciu - równiutka, soczyście zielona, cudna!!!
Wrzucaj kolejne fotki w ramach relaksu po ciężkiej ogorodowej pracy
A ja cofnęłam się do setki, serdecznie choć spóźniona gratuluję!!
Niezmiennie zachwycam się ogrodem, żywiołowy a zarazem uporządkowany!
Trawy i kulki cisowe, bardzo ładne, zdrowe, a cały ogród w super kondycji
Też nie wiedziałem Przemku możesz coś wiecej napisać o przygotowaniu takiej sadzonki, to
podobnie jak w przypadku innych iglaków trzeba urywać z 'piętką' ? Czy ukorzeni się jeśli np.
przykopać by gałązkę? W necie w ogóle nie ma informacji na ten temat dlatego tak wypytuję
Przyszłam sprawdzić co masz za stresik, bo u Ani asc pisałaś, że będziesz zagryzać. Po ilościach słodyczy stwierdziłam, ze trzeba wpaść do koleżanki, bo musi być mocno zestresowana. Może dobrym słowem pomogę. Pozdrawiam.
Agnieszko..... stresik związany z oglądaniem wiosny u Ani i innych U mnie dopiero jakieś pierwsze kwiatuszki się pojawiają a u innych prawdziwa wiosnaTak właśnie się pocieszam się zdrową żywnością
Tobie nadwaga nie grozi....możesz się spokojnie odstresowywać
Ale co tam..u Ciebie zawsze później wiosna....... a co ma powiedzieć np. Wrocław.....rejon gdzie zawsze ciepło ..... a tu kicha Mało tego my staramy się nie sadzić tego co wymarza, a oni mogli..i co...i kicha........
Wiec jak coś w normie to dobrze....ale i tak uśmiałam się na cały głos .....z zestawu "nerwosolków "...aż się przestraszyłam, że M obudzę... I w tak poprawionym nastroju od dobrego żartu idę spać........ taki uśmiech przed spaniem to jest to co człowiekowi potrzeba
Agnieszko, obejrzałam fotorelację nie ma co narzekać, całkiem spora wiosna, większośc super przetrwała i jak zwykle wszystko mnie zachwyciło
Menu koło kompa, całkiem, całkiem i jak pisze Ania, kich z wiosna to jest u mnie, ale jeszcze ciut i u mnie będzie eksplozja; szkoda, że wszystko naraz, zamiast w dłuższym czasie pieknie u ciebie!