Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju 11:40, 26 sty 2012

Do góry
Zakątek Olgi 11:39, 26 sty 2012

Do góry
Rajski ogród Ani 11:35, 26 sty 2012

Do góry
Aniu,piękne zdjęcie.
Puste pole z wysepką kwiatową 11:25, 26 sty 2012

Do góry
... wiecie cooooo...? I śmiesznie, i straszno... C.d o tych problemach przenosimy do wątku o szkodnikach, który założyła AgnieszkaBK, za co jestem jej bardzo wdzięczna. Dopisujcie tam swoje uwagi w tym temacie, bardzo proszę. Ze swojej strony zamelduję o końcu swoich zmagań, jakikolwiek by nie był...............
Łucja, uśmiałam się - a przecież Ty masz rację!!!

A ja "zrobiłam sobie dobrze"... Z prawej strony widać łeb hipka, niedługo go pokażę w pełnej krasie...

Ogrodnik mimo woli 11:22, 26 sty 2012

Do góry
Nie brakuje też amatorów sikorkowej stołówki...nie są to sępy, ale zachowanie jak najbardziej sępie:

I to jeszcze sępienie stadami:

Przyleciała sikoreczka do okna, stanęła na parapecie, popatrzyła nam w oczy i się poskarżyła na intruzów..... niestety nie zdążyliśmy zrobić tego zdjęcia..

Stołówka z menu słoninkowym

Stołówka z menu słonecznikowym
Ogrodnik mimo woli 11:07, 26 sty 2012

Do góry
Przyszła zima i ptaszki wprosiły się gromadnie do naszej stołówki.... piękny widok.

Ile na jednej kolbie może się zmieścić sikorek?Nie udało mi się policzyć.

Bo kolejka do stołówki była duża i ruch większy nizw barze dworcowym:

Kwiczołki opanowały swoje rewiry, w buszu berberysowym jeszcze dużo smakołyków:

A na jarzębince pozostały się mizerne resztki, a i sikorka ma zapędy na czerwone koraliki:
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:00, 26 sty 2012

Do góry
Niage napisał(a)

Witam, bardzo ładny, dojrzały ogród Na tą podwyższoną rabatę zwróciłam szczególną uwagę, podoba mi się. No i hosty piękne

dzięki wielkie cały gruz powodziowy tam sobie siedzi
ale mam zagwozdkę jak to miejsce zagospodarować? 2 młode miłorzęby i pusto koło o średnicy 20m do nowej kompozycji, ale co?
Masz jakiś pomysł?

Ogród Ewy :) 10:54, 26 sty 2012

Do góry
Witam nowych gości, Bogdziu, Elu i Agato

Małgosiu napisałam do Ciebie na priv, którą różę masz na myśli?

Koniec maja 2009, jak widać zniknęła wierzba z trawnika przed domem, pojawiły się 2 stożki bukszpanowe, malutkie niestety, w donicach szaleją agapanty, na ogrodzeniu panoszy się wiciokrzew, na murze zaczynają kwitnąć powojniki, w narośniku magnolia Susan, przed tarasem szczepiona magnolia Soulengana.

Ogród za domem.

Dwa światy 10:39, 26 sty 2012

Do góry
hania napisał(a)
Wspomnienia: skrót 2011roku w moim ogródku
wiosna

lato

jesień

z pozdrowieniami dla wszystkich Hania

ach, ach - cudnie, kiedy znowu tak będzie?
Dwa światy 10:27, 26 sty 2012

Do góry
bardzo pomysłowe u mnie to psiaki coś nowego wymyślają

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 10:18, 26 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

a mnie ten dereń dwukolorowy się podoba; miałam na niego ochotę, ale u sąsiadki jest przerósł ogrodzenie i ciupkę mam u siebie

No to utnij sobie kilka pędów po kryjomu i zrób sadzonki

nie wiem jak zrobić sadzonki, coś chyba trzeba ukorzenić- proszę o radę
ja też gratuluję takiego wątku i pyszności przesyłam, mniam

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 10:06, 26 sty 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Czy ja dobrze widzę wsród tych kwiatów poidełko dla ptaków i to jakieś bardzo ładne, nawet z ptaszkiem.Super.Czy ono jest metalowe? I gdzie kupiłaś?

Bogdziu, dobrze widzisz, bystre masz oczko. To poidełko jest metalowe, kupiłam na allegro i stoi sobie przy tarasie, służąc raczej do ozdoby, bo ptaszka z krwi i kości jeszcze na nim nie widziałam

Dzisiaj sesja mojej złocistej PĘCHERZNICY "LUTEUS". Kupiłam ją jako małą sadzonkę w doniczce i posadziłam przy rogu domu obok krzewuszki, też małej. W pierwszych latach, oprócz tego, że miała jesienią piekne złociście wybarwione listeczki, nie budziła mojego zachwytu. I tak sobie rosła, aż sięgnęła w końcu narożnego okna. Ale dwa lata temu, gdy po raz pierwszy na dobre zakwitła, byłam nią oczarowana. Kwitła bardzo długo, najpierw białymi kwiatkami, a potem przebarwionymi na różowo. Stałą się ogromnym krzewem, zagłuszając rosnące obok krzewuszki. Musiałam ją w tym roku po kwitnieniu sporo przyciąć w kształt kuli. I będę od tej pory pilnować tego kształtu, bo nawet to ładnie wygląda i nie zagraża wzrostowi innych roślin.

Pęcherznica kalinolistna "Luteus" przed kwitnieniem

W trakcie kwitnienia na biało

Pojedyncze kwiatostany

Kwitnie dalej

A potem przekwita na różowo i też jest nie mniej ładna, prawda?
I w końcu jesienią przebarwiona na złoto
Kubusiowo 09:46, 26 sty 2012

Do góry
I ode mnie skromny bukiecik- zdrowia dla rodziny! Duuuuuuużo!

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 09:38, 26 sty 2012

Do góry
asc napisał(a)
Jak nie rozkwitną jak trzeba, będzie okazja na spotkanie drugi raz......
Myślę, że niepotrzebnie się martwisz...

Dzięki Aniu za pocieszanie ,dobrze miec przyjazną duszę, a w Tobie mam. Zapraszam również w każdym innym terminie.Tygrysek super.
O....! 09:35, 26 sty 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Agnieszko, ja nie mam dwóch kotków, jest tylko jedna - kotka zrozumiałam, ze właśnie o niej piszesz... z tym, ze z jednej strony ma czarne łatki, a z drugiej jest cała biała (no, z wyjątkiem ogona)
...poszukałam fotek, które obrazują tę drugą jej stronę czyli z czarnymi plamami...

ta fotka jest robiona przez szybę ( stąd trochę niewyraźna ) ponad rok temu...w każdym razie, lubią się bardzo

Marzenko, odwołałam się do odpowiedzi Ani "an-tre", która pisze że jej Pusia jest podobna do Twojego kotka i mi się przypomniało zdjęcie z wątku Ani, na którym jest kotek z czarnym ogonkiem Trochę się namieszało z tymi kotkami. Oczywiście Twoja druga koteczka też jest urocza. Super to zdjęcie z pieskiem. Kochane zwierzaki
Dziury w trawniku 09:23, 26 sty 2012

Do góry
Chcę Wam pokazać problem, z którym spotkałam się pierwszy raz w tym roku, w moim ogrodzie. Kopce kretów, nornic to jeszcze nic.

Początkowo myślałam, że to kret bo kopce były wysokie, jednak jedna rzecz mi się nie zgadzała. Krety swoje korytarze kopią trochę głębiej , więc po rozgarnięciu kopca, wlot idzie najpierw pionowo w dół, a tu wchodził pod trawę, tak jak u nornic. Druga sprawa to fakt, że krety nie zostawiają odkrytych korytarzy bo nie znoszą przeciągów. Nornice nie byłyby w stanie zrobić tak dużych otworów. Przeanalizowałam trochę informacji w internecie i diagnoza była nie ciekawa, prawdopodobnie jest to szczur wędrowny
Kubusiowo 09:10, 26 sty 2012

Do góry
O Gosia kończy 18 lat? Wszystkiego najlepszego w domu, pracy , ogrodzie, a najbardziej żeby juz Kubuś nie chorował.

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 08:50, 26 sty 2012

Do góry
Jak nie rozkwitną jak trzeba, będzie okazja na spotkanie drugi raz......
Myślę, że niepotrzebnie się martwisz...

Dwa światy 08:48, 26 sty 2012

Do góry
hania napisał(a)
dzięki Aniu!

karmnik w bluszczu...

Tego jeszcze nie widziałam, pomysł świetny i wyglada świetnie.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 07:35, 26 sty 2012

Do góry
zamykam ogonek z gratulacjami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies