Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 14:46, 12 mar 2022

Do góry
Ogród z koniczynką 14:43, 12 mar 2022

Do góry
Ogród z koniczynką 14:40, 12 mar 2022

Do góry
Moja wiosna jest pomieszana jeszcze z jesienią...
Sałatka pokrzywowa 13:19, 12 mar 2022

Do góry
lilarose napisał(a)
u mnie w poprzednich latach takie konstrukcje

U mnie też idą wszystkie podręczne pudła na podstawki - pod veluxem mam komodę, na to pudła i dopiero paletki
U Ciebie pionowa konstrukcja dobrze by się sprawdziła, na razie trzeba ostrożnie ze spaniem?
Sałatka pokrzywowa 13:16, 12 mar 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

Wczoraj pół dnia spędziłam na realizacji swojego pomysłu okiennego. Wcześniej gdzieś pisałam, że zakupiłam miniszklarenki 50-cm akurat dwie mieszczą się na parapecie. Wymyśliłam takie półki na boki okien. Tak się nawyginałam przy tym, że dzisiaj czułam się połamana jak zdobywca Mount Everestu a nie parapetu.

Tak, innego wyjścia nie ma, niż pójść w górę Jak to wszystko podrośnie, będzie bardzo ładnie.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 11:24, 12 mar 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)

Ładnie ta rabata wygląda. Ewa czy bezpośrednio pod nigrami coś rośnie, czy to tylko tak z perspektywy wygląda? Podlewasz tę rabatę, czy te drzewa osuszają bardzo wokół teren ?
Masz tam zawsze cień?

Fajnie, że sie podoba .Nigry to nie problem ,za płotem jest cały ciąg wielkich świerków i one zabierają wszystko , warunki tam są hardkorowe . Ile juz tam roślin było i wegetowało , zostały najsilniejsze . Praktycznie kilkanascie cm od pnia nigry są rośliny .-głownie hortensje , róże , trawy, trzmieliny i cisy , wiosną cebulowe .
Podlewania automatycznego nie mam , jak jest bardzo sucho to podlewam wężem .
Ogród prawie wymarzony … 10:23, 12 mar 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)

Tulipany Exotic Emperor

mam je .

Oto one
Zdjęcie sprzed trzech wiosen
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:48, 12 mar 2022

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, przecudną masz tą panią i czerwone dodatki(mam zamiar sobie między róże czerwoną ławkę wstawić). Od jakiegoś czasu chodzi za mną jakieś nieduże popiersie do ogrodu, ale to co widuję w sklepach nie przemawia do mnie. Ta Twoja pani jest idealna
Kilka zdjęć a tyle inspiracji
Cis - Taxus 09:39, 12 mar 2022

Do góry
Witam mam pytanie te 2 sadzonki cisa to jakie odmiany? Ta po lewej jest mocniej zielona niz ta po prawej.
Mój nowy ogród na wsi 07:27, 12 mar 2022

Do góry
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:47, 12 mar 2022

Do góry
żonkile pokazały pąk

ruszyły hosty

czosnki

klon Sangokaku ma cudne gałązki, szkoda że nie umiem tego pokazać
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:45, 12 mar 2022

Do góry
bidulek, za porządnie grabiłam

wszędzie ubytki trawy, bo hakone tak się rozrastają, że pod nimi nic nie rośnie, rozjechały się kanty i linie, no cóż...

sporo kwiecia będzie
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:43, 12 mar 2022

Do góry
pięknie przezimowały trybule leśne, do przesadzenia na słoneczne miejsca, bo sieją się gdzieś w cieniu

tu czysto, ale do cięcia te wielkie jaśminowce, znowu będzie bajzel
no i trawa do posiania, wszystko zryte

tamaryszek do cięcia, ale to juz mąż konkretnym sprzętem zrobi

jak widać łopata wędruje ze mną po ogrodzie
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:36, 12 mar 2022

Do góry
Napia napisał(a)
Czytam u Ciebie, że wykopywanie bukszpanów to spore przedsięwzięcie. Chyba namówię eMa do pomocy W garażu przygotowane już na miejsce bukszpanów berberysy i kiścień, może ich żadne ćmy nie zjedzą

Agnieszko, bardzo ciężkie zadanie, nie wiem czy się uda. najwyżej jak nie dam rady, chemią opryskam, aby zamarły, bo zaczynają odrastać, a ćma wróci i tak je zje.
Tych roslin nie ruszają, więc sadź.

do przeniesienia przebiśniegi, kępka ukryta w runiance
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:34, 12 mar 2022

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Co Ty robisz z tymi przyciętymi krzewami. Ja u rodziców (mieszkają obok) wczesną wiosną palę to co zgromadzę od jesieni. Później warzywa pięknie rosną na popiole z ogrodowych resztek.

Dorotko, spaliliśmy tylko miskanty. Wszystko inne tniemy i do bio worków i wywożą, każde wywożenie to u mnie 2 pojemniki 240l i 10 worków 120l, jeszcze tak do końca marca pewnie, potem będzie mniej. W marcu 3 razy wywożą, a od kwietnia już co tydzień, ulga, bo u nas tego ogrom.
Ziemi z popiołem mam mnóstwo, muszę to przesiać i sypnąć na rabaty.

tu juz mam wyczyszczone, ale czeka mnie wykopywanie buksów i cięcie róż, przesadzę tam parę bylin i dam też dalie
pora sprawdzić, jak przezimowały

tu żywopłot z cisa przycięty
teraz donice będę obsadzać

rosną tam siewki ciemierników
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:16, 12 mar 2022

Do góry
Rumianka napisał(a)

Mam też taki szpadel z metalowym trzonkiem. Jest dość ciężki, ale do wszelkich prac jest idealny, szczególnie do tych bardziej skomplikowanych. No i wytrzymały bardzo.

Zgadza się Rumianko, dość ciężki, ale to odlew, nie spawanie i ze stali, więc na bak mocny.
Jednak buksy ciężko kopać, może jak cieplej będzie, to łatwiej pójdzie, ale tam tyle cebulowych już wzeszło, że zniszczę sporo.
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:14, 12 mar 2022

Do góry
Agania napisał(a)

Milusia, malusia kicia, pamiętam dokładnie kiedy do Ciebie trafiła, i jechaliście do weta.
My raczej uziemiliśmy się w domu u nas teraz dwa 6 miesięczne kotki i dwa stare.
Młodziaki już po sterylizacji, preparat na kleszcze jest przygotowany. W piękny wiosenny dzień
przed nimi pierwsze werandowanie, a ja coś pewnie wtedy podłubię
Krokusy podziwiam i twoje prace ogrodowe

Aganiu, 13 lutego minął rok, jak jest u nas, można rzec, że na Walentynki trafiła.
Ojej, 4 kotki, no to masz ciekawie, ale ze zwierzakami jednak obowiązek, jak jest wyjazd. U nas na pierwszy wyjazd, córcia się zaopiekuje i syn, a potem jak mnie nie będzie, mąż musi ogarniać i psiaki i kotka i ogród, a pracuje.
Czyli kotki będą wychodzić na zewnątrz. Moja tylko w domu, zginęłaby by szybko, taki ruch u nas i świata nie zna. A jak ją nauczę spacerować na smyczy po ogrodzie, to trzeba potem regularnie to robić. Wala się w sypialnianym łóżku, to nie bardzo chcę aby coś z dworu przywlekła.
Z pracami postęp jest, ale nadal mnóstwo do zrobienia, a jak już ciepło będzie, to dojdą remontowe prace i czas się skurczy.
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:08, 12 mar 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Irenko, zdjęcia krokusów już cytowane - przyłączam się do zachwytów. Grabki nabędę i ja. Na super ostrą ta łopata wygląda, napisz jak się sprawdza przy twardych korzeniach. Pięknie u Ciebie i tyle już się dzieje

Marta, szkoda tylko że nadal zimno, nawet słonko jest, ale temperatury na minusie w nocy, w dzień ledwo do 5+ i tak wszystko zatrzymało się.
Bukszpany kopie się ciężko, kiedyś je z takiej farmy kupiliśmy i one w glinie, a ta lepi sie i mocno trzyma. Na razie jeden wykopałam, a 2 podważyłam. Muszę je usunąć, bo na ich miejsce chcę dać cisy i trawy, tez muszę wykopać, bo za gęsto, jedna obok drugiej.

na żywo lepiej to wygląda
W ogródku emerytki 23:49, 11 mar 2022

Do góry
Rumianka napisał(a)
Patrząc na Twoje kolorowe rabaty robi się cieplutko na serduchu, a gdy patrzę na swoje "łysości" ogrodowe i zamarzniętą ziemię, to normalnie bleee...

Mi też robi się cieplutko, ale na te kolory trzeba jeszcze poczekać.

Nie wiem jak jest teraz w ogrodzie, bo przed wyjazdem nie wycięłam wszystkich badyli i został "bałagan".

A mój nieogrodowy eMuś, na pytanie, czy kwitną przebiśniegi, odpowiedział "coś tam białego pod śliwą jest, ale może to śnieg", no ręce mi opadły.

Ale najbardziej czekam na spektakl różany

Sałatka pokrzywowa 23:08, 11 mar 2022

Do góry
u mnie w poprzednich latach takie konstrukcje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies