Natomiast najbardziej chciałabym na chwilę obecną zrobić coś z tą częścią rabaty: (sinych jałowców, berberysów i tuj kulistych już nie ma)
wymyśliłam tylko coś takiego:
1 to różaneczniki ( to część przeróbek, które już wcześniej robiłam, są na poprzedniej stronie na zdjęciu z ławeczką)
2- mariken albo jakas inna forma pienna w bukszpanowym zwijasku
3-choiny kanadyjskie
4-jukki ( posiadam na stanie 3 sztuki, piękne, duże)
5- miskant zebrinus
6- kulka z bukszpanu
7- pas lawędy
chciałabym mieć w ogrodzie też magnolię. Czy myślicie,że mogłabym ją posadzić gdzieś na tej rabacie?
Z góry dziękuję za podpowiedzi
Witaj Danusiu! Bardzo dziękuję za zainteresowanie Cóż plany przerobienia ogrodu są jak najbardziej aktualne, gorzej z czasem i pomysłami
Wiem tylko,że marzy mi się taki zakątek z brzozami jak w ogrodzie z lustrem
Chciałabym go zrobić tu w rogu (po prawej stronie, przy bramie)
przy ogrodzeniu rosną świerki serbskie
Magnoliu, piękny masz Nick
Chę zagospospodarowac fragmen ogrodu... i boje sie moich pomysłów.... widziałam, że często pomagasz innym i podobają mi sięTwoje pomysły
Jak pogoda się poprawi..pomierzę ten fragment ogrodu, napisze co zamówiłam... i uśmiechnę sie do Ciebie o pomoc
Dzięki wielkie...jesteś wielka...... serducho dla Ciebie
Bogdziu, może jednak przezimują.......rośliny Ciebie kochają o czym świadczy Twój ogród
Aniu DS jeżeli nawet kłącza się rozrastają, to łatwo je usunąć..... u mnie lepiej rośnie na skalniaku, na rabacie rósł gorzej..... może nie lubi mokrych miejsc?
Elfiku, ja nigdy nie okrywam tej trawy na zimę, a u Ciebie jest cieplej, więc mają szansę
Aniu ASC też w tym roku spróbuję tak podlewać
Pokażę Wam jeszcze jak szybko rosły mi te duże trawy....po dwóch latach, posadzone z małych sadzonek, składających się z kilku listków...... nie twierdzę, że są brzydkie, ale niekoniecznie na rabatę z kwiatami..
Ponieważ muszę wyjsc zostawiam kilka zdjec sroki sprzed kilku dni gdy jeszcze padał śnieg. Nie są najlepsze a nawet są dosc kiepskie ale nie mam czasu by tak na szybko cos znaleźc a te mam pod ręką. Wszystkim życzę miłego dnia.
Bogdziu nieźle musiałam się cofnąć,żeby wiedzieć o co chodzi .To kolejny dowód na to,że nie miałam na myśli zawodów . Drzwi do ciebie nie zamykają się więc nie do mnie takie gadki cyt."trochę za bardzo"Ja nie mówię ,że wierzę w ciebie .Masz piękny ogród ,kochasz go,uwielbiasz przyrodę chętnie pokazujesz nam ,a to nie mały powód ,żeby kolejki ogrodników szturmowały twój wątek .Żeby ci nie ujmować )) dodam,że jesteś miłą kobietą więc bez obaw zaraz będzie 400-na itd....1000-a Piszę tylko o jakości nic tu nie ma o zawodach
Bożenko to są piwonie ,które kiedyś nabyła moja "T"i tak kwitną na naszych rabatach ja na swoich z boku domu mam tylko białe
One mają bardzo dobre stanowisko i dużo miejsca T je podwiązuje bo faktycznie mają główki spore .Klasyczne piwonie powędrowały za płot by ustąpić tym .Wydaje mi się,że w 2010 było więcej kwiatów pewnie odpoczywały w minionym... Zajmują sporo miejsca kwitną razem z nimi dyptamy i goździki kiedy wszystko przekwita wkraczam ja i lituję się dosadzając dalie i cynie i jeszcze jakieś tam co mi zostają ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))