Aguś, jestem w szoku, że tak szybko stworzyłaś wizję tej łezki.Dziękuję bardzo. Muszę przyznać, że fajnie to wygląda, ale obiecałam sobie, że róż na froncie nie będę miała.
Zaczynam rozważać,gdzie by tu przesadzić Daisy WhiteChociaż miały zimą spełniać rolę choinek świątecznych...Widzisz Aga jaką masz moc
Narysuje tą łezkę,gdy tylko znajdę chwilę.
Rozplenice są już obecne na jednej z frontowych rabat, na drugiej będą wsadzone w tym roku.
Jałowce będzie gdzie przesadzić, ale niewykluczone, że będę biegać tak jak Ty i zmieniać im ciągle miejsce...
W nawiązaniu do rabaty-łezki, również pod domem umieściłabym rozplenice.
Powiększenie łezki
I legenda:
Zielone krzaki - rozplenice - od strony chodnika i od przeciwnej strony łezki
Brązowe kulki na zewnątrz łezki- tuje danica
Niebieskie kulki - lawenda
Dwie kulki na pniu - drzewka (masz tam chyba jakieś)
W środku łezki - róże
Nie sugeruj się ilością kulek i traw, to tak tylko orientacyjnie.
Można pominąć róże, jeśli nie będzie tam wystarczająco miejsca.
Niestety mój plan nie uwzględnia jałowców i świerków (można je przenieść gdzieś indziej) . Dla pocieszenia dodam, że dwa lata temu też kupiłam kilka jałowców i do tej pory z nimi latam po całym ogrodzie .
Super fotka
właśnie dzień taki piękny słoneczny a noce brrr
szłam po południu po trawie i buty mi chlupały od wody na noc znów zetnie i tak w kółko Macieju dymka też by się przydała na razie wsadziłam trzy puszczające cebule w doniczkę z truskawką to szczypior będzie
Jest początek marca, a przedwiośnie, mimo ostatnich kilku mroźnych nocy, już jest. Kwitną pierwsze krokusy, te najmniejsze, oraz irysy cebulowe, które bardzo lubię