Ogródkowe perypetie:)
14:01, 22 lis 2011
Wow, Pszczolka muszę to przeanalizować
OK, idziemy od warzywniaka w prawo. Cisy po całości ok, tam gdzie jest 1212 to mam posadzone jałowiec ze szmaragdami, dostałam szkoda było wyrzucić, ale mogę
Albo gdzie je przesadzę jak przetrwają zimę. Róże chciałabym zostawić w tym miejscu, bo tam jest idealne słońce dla nich. Planowałam przejście w stronę ławki wihajstra
azaliami japońskimi może? To samo środowisk co rh , które są wyżej. Jak? Przed różami myślałam jeszcze o lawendzie, taki pasek jak leci po długości rabatki. Za różami nie mam pojęcia. Coś co zrobi ładne tło dla róż? Szałwia omszona? Trawy, chyba nie? Za ławką byłoby wrzosowisko, które teraz jest więc jeszcze urozmaicone o jakieś iglaki może, ale nad tym jeszcze nie myślałam. Dereń mam u góry skarpy jako żywopłot, nie będzie go za dużo? Za ciurkadełkiem lawenda ok, już tam rośnie, Trawka fajny pomysł.
W lewo od warzywniaka. 5 wiśnia lub miłorząb. Chyba wiśnia lepsza jak ma wprowadzać do warzywniaka? A klon zamiast 5 i 6 - kombinowałam z różami pnącymi, które są od tarasu, ale ok, tylko co w zamian? Drugą wiśnię?
A to może klonika w inne miejsce, np tam gdzie jest teraz 4? To wierzba Nana na pniu, sobie tam rośnie na razie, ale ją przesadziłabym za ławkę we wrzosowisko może?
Pszczółko dziękuję
Zaraz wenę stracę albo zapał i znowu popadnę, że ja nic nie umiem itd. Dlatego muszę to wykorzystać
OK, idziemy od warzywniaka w prawo. Cisy po całości ok, tam gdzie jest 1212 to mam posadzone jałowiec ze szmaragdami, dostałam szkoda było wyrzucić, ale mogę
W lewo od warzywniaka. 5 wiśnia lub miłorząb. Chyba wiśnia lepsza jak ma wprowadzać do warzywniaka? A klon zamiast 5 i 6 - kombinowałam z różami pnącymi, które są od tarasu, ale ok, tylko co w zamian? Drugą wiśnię?
A to może klonika w inne miejsce, np tam gdzie jest teraz 4? To wierzba Nana na pniu, sobie tam rośnie na razie, ale ją przesadziłabym za ławkę we wrzosowisko może?
Pszczółko dziękuję