Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

barbara_kraj... 22:08, 04 lut 2012

Choć już wcześniej u Ciebie byłam, dopiero dzisiaj swoimi odwiedzinami u mnie zachęciłaś mnie do zajrzenia tu powtórnie.
Podoba mi się u Ciebie różnorodność roślin, pięknie kwitnące róze no i poidełko
I tak się zastanawiam, dlaczego ptaki z niego nie korzystają? Może ta dwa, siedzące tam zawsze, je odstraszają? Trzeba czekać na upały, pragnienie silniejsze od strachu będzie
marzena 22:13, 04 lut 2012

Irenko, piękne te widoki morskie przybrzeżne/nadbrzeżne, urocze uliczki duńskich miasteczek ... no i oczywiscie poidełko! które teraz wiele z nas chce mieć...
Sebek 22:45, 04 lut 2012

ircia napisał(a)
Justyś, koniecznie musisz zatrzeć przykre wspomnienia. Jedyne wyjście, to przyjechać jeszcze raz A to dla zachęty....

Mooorze
ircia 23:04, 04 lut 2012

Sebku, to pierwsze, to moooorze, to drugie - to prawie pustynia
monteverde 00:15, 05 lut 2012

widzę, że też lubisz dalie, mamy kilka chyba takich samych pooglądaj wątek daliowy tam swoje wrzucałam
ircia 10:32, 05 lut 2012

Lubię, bardzo Tylko mam ogromny problem z ich przechowywaniem, bo albo za ciepło, albo za zimno im przez zimę Ale próbuje rokrocznie przechować je. Nie udaje się, niestety. no i co roku kupuję nowe Przynajmniej mam zawsze coś nowego - jak więc widać, nie ma tego złego .....
A do watku zaraz lece
monteverde 11:03, 05 lut 2012

Ircia czy sama wysiewasz Ptilotusa? u nas można dostać tylko nasiona , czy są problemy z wschodzeniem?
ircia 11:07, 05 lut 2012

Bogdzia napisał(a)
Przyszłam Ci pomachac Irenko do tej Twojej Danii bo pogadac to już u mnie pogadałyśmy.

Dzięki Bogdziu

ircia 11:14, 05 lut 2012

monteverde napisał(a)
Ircia czy sama wysiewasz Ptilotusa? u nas można dostać tylko nasiona , czy są problemy z wschodzeniem?

Nie próbowam wysiewać go sama, choć wiem, że nasiona są dostępne. Wystarczy mi jedna sadzonka do doniczki, więc idę na gotowe
Sieję wiele innych, których chcę mieć więcej w ogrodzie i które sadzę w większych grupach. W tym roku chcę też zrobić trochę rozsad. Zamówiłam już nasiona i czekam na przesyłkę. Mój M.tylko pyta, czy znajdę miejsce na to wszystko w ogrodzie. Hehe.... Sama wiem, że może być trudno

maria_kalino... 12:26, 05 lut 2012

Witaj Irenko. Dzisiaj zrobiłam sobie wycieczkę po Twoim ogrodzie, bardzo mi się podobają róże, no i ta niesamowita lawenda. Pozdrawiam.