Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 19:29, 22 mar 2015

Do góry
po miesiącu stipa może mieć - niteczki
każdą trzeba sadzić do osobnej doniczki, bo się rozrośnie
no chyba, że będziesz miała całą masę siewiek to wsadzisz po kilka
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:24, 22 mar 2015

Do góry
Joasiu, jak jest pogoda, to ręce same się rwą do pracy w ogrodzie, zawsze nas cieszy wiosna w ogrodzie, a rączki szybko się regenerują, dzisiaj zimniej pewnie zasłużenie odpoczywasz, u nas nawet postraszyło śniegiem.

Warzywnik będziesz miała imponujący, wysiewasz może jarmuż?
Kupiłam zielony i bordowy, przyznaję, że zaciekawił mnie ze względów atrakcyjnych niż kulinarnych....piękne ma liście.

Podglądam twoje kiełkujące maleństwa, mi skierowała cebula, stipa i chyba ostróżka, to ostatnie nasionka od ciebie....rozplenica Rubra zaprotestowała, ciekawa jestem czy komuś się udało wyhodować ją z nasionka

Iryski cudowne, kępka już urosła, to cieszy jak nam się cebulki rozrastają
Tu ma być ogród :) 19:22, 22 mar 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
O werbenie mała Mi napisała u mnie

dziękuję, doczytałam.
Marta też mnie ostrzegała, że może minąć nawet miesiąc aż wykiełkuje, więc muszę się uzbroić w cierpliwość.
Za to stipa wyszła w 50% procentach i myślę, że jeszcze coś się pokaże bo nierówno wschodzi i codziennie jakaś nowa kreseczka się pojawia
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 18:20, 22 mar 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Witam Was moje drogie, ja ostatecznie zrezygnowałam z sipy nie wiem sama dlaczego. Co prawda szukałam jej ale nigdzie nie znalazłam. Najbardziej podoba mi się rozplenica.

Aniu mi też podoba się bardziej stipa, ale ją muszę kupić w doniczce, poluję w swoim O, ale jak nie będzie to zamówię u Pana Trawki
w stipie i miskantach, w ogóle w trawach zakochałam się tu na ogrodowisku
rozplenice to pierwsza miłość
Ogrodowe przygody 15:32, 22 mar 2015

Do góry
Aaaale produkcja U mnie ani stipa ani werbena nie okazuje znaku życia... Może żyją
Pod Laskiem 21:28, 21 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Do róż pasują: lawenda, jarzmianka, przetacznik, szałwia, dzwonki, lilie, stipa, naparstnica, ostróżka.
Muszę się trochę wciągnąć w temat

jutro prześlę zdjęcia z lotu wróbla na całość to będzie można ogarnąć
Pod Laskiem 21:00, 21 mar 2015

Do góry
Do róż pasują: lawenda, jarzmianka, przetacznik, szałwia, dzwonki, lilie, stipa, naparstnica, ostróżka.
Muszę się trochę wciągnąć w temat
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 19:11, 21 mar 2015

Do góry
Takiej wielkości jest stipa, werbena oraz ostróżka siana dokładnie miesiąc temu. Stipa ma 4 źdźbła .

bazylia

lwia paszcza wykiełkowała

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 12:45, 21 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
No przecież zapomniałam, że mój hiacynt domowy się rozkręca W tle pomidory i stipa

Śliczny będzie I jak pogoda bo u mnie zimmmnooo
buziolki zostawiam ...a no i wiesz ten niby biały mój jest nie biały taki jednak zielono biały hmmm
Makowo na Kociewiu 07:58, 21 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Moja stipa udawała ostatnio martwą... Ale na razie zostawię ją w spokoju, a nóż będzie żyć

Cudne cebulowe!

Moje też nie wyglądają na żywe ale zobaczymy co dalej będzie, nie wiem skąd będę wiedzieć czy wykopać, kiedy będe miała pewność, że jest 'umarta".
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:00, 20 mar 2015

Do góry
babka napisał(a)
Ewa ale u Ciebie wiosna buchnęła Wystartowało wszystko że hej! A cisy jak pięknie się prezentują, dobry miałaś pomysł z tym ekranem razem z hortkami o ile pamiętam. Wejście będzie wyjściowe
Stipa wypasiona !!

Ola cisy te przy wejściu /co będą kiedyś ekranem/ będą miały perovską z tyłu patrząc od strony wejścia, a za nią seslerię heufleriana. Czyli patrząc od strony ogrodu będzie rząd selerii, rząd perovskiej i cisy. Taki jest pomysł na dwustronną rabatę

Natomiast rabata hortensjowa z pennisetum alopecuroides Hameln jako niższe piętro będzie tu przed tujami na całej długości którą widać

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:42, 20 mar 2015

Do góry
Ewa ale u Ciebie wiosna buchnęła Wystartowało wszystko że hej! A cisy jak pięknie się prezentują, dobry miałaś pomysł z tym ekranem razem z hortkami o ile pamiętam. Wejście będzie wyjściowe
Stipa wypasiona !!
Prawie - jak ogród 20:17, 20 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
jeze stipowe wymiataja a jakie zieloniutkie !

Hej, hej - Kasiu Siakowa
Już sie zregenerowłaś po ciężkim dniu? A mówiłam, że dzielna Kobietka z Ciebie

I podobno stipa jednoroczna. Chyba nam się klimat zmienia...
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 17:32, 20 mar 2015

Do góry
No przecież zapomniałam, że mój hiacynt domowy się rozkręca W tle pomidory i stipa
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:52, 19 mar 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Gosiu dużo się przewija stipa i werbena, a ja dopiero wygooglowałam i zobaczyłam co to jest☺. No fajne, może u mnie w przyszłym roku ☺
Gosiu ja jestem cierpiąca z powodu bólu stawów, uważaj na siebie, nie przeciążaj.
Gdzie planujesz się udać po serby? Skorzystasz z szkółki o której Ci pisałam od Nawigatorki?
Pozdrawiam ☺

Dzięki Mirelko uważam już na siebie bardziej
Dzwoniłam dzisiaj do tych szkółek, ale tak od ręki to w sobotę mi nie wykopią
Może ktoś wie jak jest u Byczkowskich??czy mają w donicach, czy nie ma problemu z wykopaniem, nie mogę się tam dodzwonić, a chciałabym jeszcze wisienki zobaczyć i może brzozy.Tylko jak ja to zmieszczę do micrusi to nie wiem.Choć już różne rzeczy nią przewoziłam.Jak nie to poczekam aż mąż będzie większym autem, albo weżmiemy dowóz.

W razie czego to zaczniemy przesadzać te nasze wcześniejsze nasadzenia.
Dzisiaj jeszcze mnie naszły wątpliwości co do nasadzeń z bpoku i coś tam sobie tworzęAle to tak na brudno hi hi.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:36, 19 mar 2015

Do góry
Gosiu dużo się przewija stipa i werbena, a ja dopiero wygooglowałam i zobaczyłam co to jest☺. No fajne, może u mnie w przyszłym roku ☺
Gosiu ja jestem cierpiąca z powodu bólu stawów, uważaj na siebie, nie przeciążaj.
Gdzie planujesz się udać po serby? Skorzystasz z szkółki o której Ci pisałam od Nawigatorki?
Pozdrawiam ☺

Ogród na Batuty 14:25, 19 mar 2015

Do góry

1 Thuja occidentalis Samaragd
2 Picea omorica
3 Thuja occidentalis Aureospicata
4 Betula Doorenbos
5 Fagus Rohan Obelisk
6 Buxus żywopłocik
7 Prunus Cerasifera Nigra
8 Prunus Cerasifera Umbraculifera
9 Miskant Variegatus
10 Lawenda/kocimiętka
11 Miskant Zebrinus
12 Hydrangea Limelight
13 Miskant Morning Light
14 Thuja orientalis Aurea Nana
15 Żurawka Blackberry Jam
16 Żurawka Southern Comfort
17 Miskant Gracillimus
18 Róża Novalis
19 Thuja occidentalic Danica
20 Hydrangea Vanilla Fraise
21 Buxus kula
22 Stipa tenuissima
23 Rozplenica Japońska Hameln
24 Hosta "Francee"
Żywopłotki cisowe. 23:04, 18 mar 2015

Do góry
Anabell napisał(a)
To mnie nastraszyłaś, obok tych wykopanych rośnie konwalnik to też muszę wykopać i zobaczyć.
Obok była wielka stipa wyrzuciłam ją ale krewetek nie widziałam.

Haniu, u mnie były duże pędraki. To nie były opuchlaki.
Żywopłotki cisowe. 22:56, 18 mar 2015

Do góry
To mnie nastraszyłaś, obok tych wykopanych rośnie konwalnik to też muszę wykopać i zobaczyć.
Obok była wielka stipa wyrzuciłam ją ale krewetek nie widziałam.
Makowo na Kociewiu 22:39, 18 mar 2015

Do góry
Moja stipa udawała ostatnio martwą... Ale na razie zostawię ją w spokoju, a nóż będzie żyć

Cudne cebulowe!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies