Witaj Moni, piękne miejsce i niesamowite zmiany. I jeszcze większe plany Świetnie wygląda stara zabudowa, bardzo klimatycznie.
Renia z RRR podpowiada, że duuuzo się u Ciebie dzieje
Pozdrawiam serdecznie i zazanaczam wątek
Zgadzam się z Renią, płotek nie pasuje, rolloborder też nie za bardzo. A może by tak na całej długości posadzić bukszpanową obwódkę. Będzie podkreślała piękno róż i tworzyła ładne obramowanie dla rabaty. Szałwia lub lawenda do tego jak najbardziej. I trochę niewysokiej trawy.
Też myślałam o bukszpanie musi być konkretna obwódka bo dużo ludzi chodzi zawsze po podwórku więc żeby odznaczały się konkretnie rabaty z różami musi być bukszpan i jakieś lampki małe dam na przejściu tak wygląda na dziś, ale narazie jak Renia pisala dam lobellie zanim bukszpan podrosnie dzięki
A może zamiast lobelli dać smagliczkę nadmorską? Dłużej kwitnie niż lobellia. Siałam kiedyś białą i fioletową. Biała kwitła długo, ale fioletowa dawała czadu do końca listopada prawie. W dodatku to pożyteczna miododajna roślinna.
Lobelia też długo kwitnie, do mrozów.
Zaletą smagliczki jest to, że siejesz wprost do gruntu, nie musisz kupować/robić sadzonek. Jeszcze dodatkowo ładnie pachnie. W tamtym roku miałam białą. Tobie chyba bardziej fiolet podpasuje.