Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:22, 14 sie 2014

Do góry
aaa piękny ten kolor...
jak zobaczyłam zawilce to sobie przypomniałam, że u mnie różowego zawilca dzisiaj na przedpłociu zauważyłam jak wracałam aaaa i mam mnustwo siewek szałwi Finkowej na przedpłociu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:16, 14 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Dzisiaj się nią zachwycałam i nawet ją wąchała. Pachni etak jak dzikie róże, wspomnienie z dzieciństwa. Czytałam, ze histroyczne tnie się poodbni ejak austinki latem, wisoną nie... bałam się, ze nie utrzymam w ryzach. Skoro jednak mozna to 1 m będzie optymalna, bo sesleria rośnie spora i na razie ją mi przesłania
bardzo podobny kwiat ma Melina, którą posadziłam na przedpłociu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:13, 14 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ana widzisz ja jednak w czepku urodzona Wszystko mi sie od lata zgadza. MOże za dużo zamawiasz i pakujacy juz od zmysłów odchodza i o pomyłki nie trudno

po prostu rachunek prawdopodobieństwa... im więcej zamawiasz większe prawdopodobieństwo pomyłki...
no biorę to pod uwagę szczególnie po tekście Pani w orodniczym. Gdy kupowałam kolejną sadzarkę i powiedziałam że po posadzeniu 200szt się wygięła w paragraf. Pani na to, że ludzie kupują i nie narzekają, bo być może 200 cebul nie sadzą... nawet nie dokończyłam że zostało mi jeszcze ok 1,5tyś do posadzenia... żeby nie padła, albo po kaftan nie zadzwoniła
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:09, 14 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Gdyby mi queen zakwitły na żółto... chyba bym umarła
Moje biedronkowe queeny zakwitły jak quenny
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:38, 14 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Jako, że padło kilka pytań o angelique, które kupowałam w tamtym roku to powiem bez cytowania jakiejkolwiek odpowiedzi, że angelique kupowałam w normalnej cenie w benexie. Jestem tego pewna bo internetowo w tamtym roku kupowałam tylko w benexie. Pół biedy, że tulipany były różowe (wściekły róż zamiast bladego) w a nie np żółte

Poza tym raz miałam pomylone kolory z benexu, zamiast różowych wyszły żółto-czerwone i czerwone.
Z moich doświadczeń wynika, że pełne w drugim roku albo nie wychodzą wcale albo wychodzą w niewielkiej ilości to samo z białymi liliokształtnymi

Ana widzisz ja jednak w czepku urodzona Wszystko mi sie od lata zgadza. MOże za dużo zamawiasz i pakujacy juz od zmysłów odchodza i o pomyłki nie trudno

po prostu rachunek prawdopodobieństwa... im więcej zamawiasz większe prawdopodobieństwo pomyłki...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:36, 14 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

nie chcę Cię martwić ale moje angelique w drugim sezonie zakwitły w ilości mizernej... może 20 % z tego co było w pierwszym sezonie

Potwierdzam, dlatego co roku trzeba nowe tulipany kupowac
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:56, 14 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

CUDOWNA kompozycja
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:41, 14 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

a ja nie mam złego doświadczenia ani z biedronką ani z Lidlem, za to wszystkie angelique kupione w benexie okazały się nie angeliquami... Wcześniej jednak nie miałam złych doświadczeń z benexem, nawet jak miałam braki w paczce to dosyłali

W sumie to ja też nie mogę narzekać na B i L bo też problemów jeśli chodzi o cebule wielkich nie miałam...tylko jedne tulipki miały być czarne a były bordowe...może nie zdążyły zczernieć?
Ale najważniejsze, że mi czosnków nie pomylili!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:13, 14 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
bo to jak z psem, który upodabnia się do pana

Uśmiałam się .
Wymyśliłaś coś na tyły rh?
Ogród niby nowoczesny ale... 08:36, 14 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
o jaka grzeczna dziewczynka

powiedz mi sesleria wysoka rośnie i jaki ma kolor? muszę wymienić oregano aurea i hosty przy stożkach bo je masakrycznie przypaliło

Taa...grzeczna...powiedz to mojemu mężowi

Ja mam seslerię skalistą...caeurlea.

Ona nie jest wysoka...ma ok 20-25cm. Liście na wierzchu ma zielone a od spodu są szare-srebrne. Bardzo fajnie to wygląda.
Szybko rośnie i jak już wydaje się nam, że brzydko wygląda to bierzemy sekator i nisko tniemy...w ciągu 2 tygodni pięknie odrasta.
Ja tego zabiegu jeszcze nie robiłam bo moja dopiera zeszłą jesienią była sadzona ale Magnolia i Motylek już ciachały...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:26, 14 sie 2014

Do góry
Jako, że padło kilka pytań o angelique, które kupowałam w tamtym roku to powiem bez cytowania jakiejkolwiek odpowiedzi, że angelique kupowałam w normalnej cenie w benexie. Jestem tego pewna bo internetowo w tamtym roku kupowałam tylko w benexie. Pół biedy, że tulipany były różowe (wściekły róż zamiast bladego) w a nie np żółte

Poza tym raz miałam pomylone kolory z benexu, zamiast różowych wyszły żółto-czerwone i czerwone.
Z moich doświadczeń wynika, że pełne w drugim roku albo nie wychodzą wcale albo wychodzą w niewielkiej ilości to samo z białymi liliokształtnymi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:18, 14 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
U mnie Angelique chyba się zgadzaly, kupowałem w cebulekwiatowe.pl . Jednak cebule były dość małe i wszystkie je za kwitna...
W tym roku będę chyba tylko polować w marketach

PS. Teraz do listopada będziemy trajkotac o cebulkach

nie chcę Cię martwić ale moje angelique w drugim sezonie zakwitły w ilości mizernej... może 20 % z tego co było w pierwszym sezonie
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:12, 14 sie 2014

Do góry
Ania a gdyby ją zasmarować i wziąć taką obejmą? często widać takie stare drzewa. Uprzedzam, że to tylko tak intuicyjnie bo ja się nie znam róże na pniu tak ratowałam....
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:05, 14 sie 2014

Do góry
nie mogę nie napisać, że szkoda Katalpy, ale cieszę się, że tylko na tym się skończyło...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:04, 14 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a wczoraj nie pokazywałam jeszcze frontu...

Front mnie tak zachwyca, że fotki musiałam zacytować. I tek podglądam, czy więcej rabatki ukrywanej pokażesz. Może doczekasz się kamyczków. Choć Aniu wiesz, że wszyscy lubią fotki przed i po.
Kolory cudne. Te różowe mnie urzekają
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:38, 14 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

a ja nie mam złego doświadczenia ani z biedronką ani z Lidlem, za to wszystkie angelique kupione w benexie okazały się nie angeliquami... Wcześniej jednak nie miałam złych doświadczeń z benexem, nawet jak miałam braki w paczce to dosyłali

....moje bierdonkowe Queeny były żółte....drazniąco żółte....tylko co zrobic jak się w Benexie zdarzy pomyłka? gdzie kupowac? do Niderlandów trzeba będzie jeżdzic co rok? ja tam mogę
..A te bierdronkowe narcyzki co mi Ana kupiłas to super były...tylko tulipki dały plamę...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:46, 14 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Masz100% pewność źe kupiłaś u nich a nie tam gdzie ja i Tess? Za ile kupowałaś te angelique ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:01, 13 sie 2014

Do góry
ane3ka napisał(a)
Ano, ależ Ty masz rubaśne stożki
bo to jak z psem, który upodabnia się do pana
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:35, 13 sie 2014

Do góry
ja w Benexie zamówiłam kilka tysięcy cebul i poza angeliquami (300szt) i kilkoma małymi zmyłami było wszystko ok mogę szczerze polecić
Ogród niby nowoczesny ale... 22:31, 13 sie 2014

Do góry
o jaka grzeczna dziewczynka

powiedz mi sesleria wysoka rośnie i jaki ma kolor? muszę wymienić oregano aurea i hosty przy stożkach bo je masakrycznie przypaliło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies