Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 19:25, 07 lis 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Elu, dziękuję! Trzcinniki krótkowłose zdecydowanie wypasione! Trawy nie są specjalnie wymagające (oczywiście mają swoje wymagania glebowe, wiadomo). Wydaje mi się, że problem może pojawić się wtedy, gdy sadzonki są za mocno podpędzone, wtedy słabo sobie poradzą, a raczej nie poradzą. Jak wykopywałam swoje martwe hakonechloa, w korzeniach znajdowałam po garści kuleczek. Naprawdę przesada. W tym tygodniu planuję posadzić moje trzcinniki, czy myślisz, że jednak lepiej je zadołować i zostawić do wiosny?

Przepraszam dębowe wkłady za nazwanie ich skrzynką Dąb uwielbiam w każdej postaci. Efekt na skalniaku piękny, a Skalnica Arendsa wyglada, jakby spływała sobie strumykiem do dołu. Cudo. Ciekawe te kaliny z ciemnymi listkami, jeszcze o takiej nie słyszałam. To fakt, na Ogrodowisku szybko można się dowiedzieć, czego jeszcze nasza dusza ogrodowa potrzebuje. I że są to potrzeby raczej ogromne

Widzialam skalniak jest to obecnie trend zamiast kamieni różnej wielkości to korzenie, duże kloce drewniane z mchem cuda nie widy. Bardzo ładnie to wyglądało. Mam sporo drewna kominkowego dębowego, grabowego jak jest bardzo nie foremne to odkładam i na skalniak lub w żwir daje.

Popełniłam gafę z tymi kalinami zamiast bzów.
Mimo wszystko mam sporo kalin jeszcze młode, ale za jakieś 2 lata będą już spore. Nie wiem która jest która czekam na kwitnienie.

Mam jeszcze kalinę Pink Beauty i St. Keverne. Liście mają podobne, różnią się wzrostem.

Strumykiem do dołu to mam Mydlnice.

Pamiętajcie o ogrodach 19:19, 07 lis 2021

Do góry
greg66 napisał(a)

dziś dalej wieje

Pięknie, zwiewnie
Za drzwiami do ogrodu... 19:13, 07 lis 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Pięknie u Ciebie (zawsze, niezależnie od pory roku) . Tak bardzo klimatycznie i romantycznie

Czy na białej pergoli będziesz miała coś pnącego?

Aga, strasznie mi miło! Staram się tworzyć coś co ma mi się podobać, a jak podoba się też innym , to mnie ogromnie cieszy.
Jeżeli chodzi Ci o te nowe pergole, to posadziłam przy nich białe i różowe róże oraz niebieskie klematisy. Jestem bardzo ciekawa jak to będzie wyglądać latem Pewnie ten pierwszy sezonie będzie zbyt obfity w kwitnienie, ale posadzone dość gęsto więc może powinnam się martwić o kolejne sezony, czy w ogóle będzie widać pergole?

Ogród z zegarem 19:02, 07 lis 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Dziś odwiedził mnie Pan Kowal . Zrobił mi małe płotki na rabatki przed domem (które musiały być ogrodzone, dotychczas była to siatka leśna, bo przez te rabatki wiodła najkrótsza trasa z pod drzwi domu- miejsca leżakowania psów- do bramy).

Oczywiście z motywem przewodnim ogrodu

(Zdjęcie bez statystów się nie liczy )

A tutaj widać, że mam jeszcze miejsce na róże, między stipą a płotkiem (tak jest na obu rabatkach)

Aga ,

Mowę mi odjęło
przecudownie
Za drzwiami do ogrodu... 18:51, 07 lis 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Aniu, dzieje się u Ciebie, oj dzieje.
Zauważyłam, że wszyscy teraz, jesienią, przyśpieszyliśmy z pracami w ogrodzie. Chcemy zdążyć przed zimą.
U Ciebie jeszcze kwitnąco, prawie jak latem.

Basiu już jakieś niedobitki kwitną, ale jak je skupić na zdjęciach to cieszą bardziej

A te dopiero zaczynają...
Za drzwiami do ogrodu... 18:44, 07 lis 2021

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
jeszcze masz pieknie

Dziękuję
Jesień pięknie malowała, teraz ogród przybiera mniej kolorowy wygląd.

Zacisze Alicji 18:16, 07 lis 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Liście katalpy już na ziemi, więc grabki w dłoń i do roboty.

Ale mi się te zdjęcia podobają Jak w zaczarowanym ogrodzie.
Ogród w Klein Kottorz 18:00, 07 lis 2021

Do góry

W Kruklandii 17:59, 07 lis 2021

Do góry
Juzia napisał(a)

Ten zakręt ciągle mi się nie widzi.

Zmieniam co jakiś czas wypełnienie kulek, ale nic nie chce tu rosnąć.
Chyba sesleria jesienna pójdzie w ruch na wiosnę
No i dwa bukszpany brązowe... Zagłodziłam je w tym roku

Juzia Twoje „nie ma szału” jest szałowe
Pięknie masz!

Nie myślałaś, żeby na ten zakręt dać coś wyższego?
Ja bym dała coś pośredniego między buksy a tego cisa (to cis?)

Tak na razie to strasznie grzecznie tam jest
Gardenia 2021 Poznań 4-6.11.2021 17:40, 07 lis 2021

Do góry
Gardenia 2021 Poznań 4-6.11.2021 17:38, 07 lis 2021

Do góry

[img
Przedziwny Ogród 17:33, 07 lis 2021

Do góry
Waclaw napisał(a)

Niesamowite!
U mnie jeszcze jedna lilia kwitnie ( obficie) ale to już ostatnia

Moje lilie kwitły do pierwszych większych przymrozków. Wczoraj wycinałam lilie, jeszcze z kwiatem i pąkami, już mizernymi,ale jednak były. Trochę szkoda, ale nie chciałam wracać z powrotem do porządkowania tych rabat. Cebule wsadziłam w połowie lipca,dlatego do tej pory miały piękny kwiat i niezapomniany zapach.

Ostatnie róże z ogrodu...już we flakonie.

Ogród prawie wymarzony … 17:14, 07 lis 2021

Do góry
A tu aktualnie

Ogród prawie wymarzony … 17:11, 07 lis 2021

Do góry
nicol21 napisał(a)
Ambrowce są piękne. Slender silquette rosna bardzo wąsko. worplesdon też jest mniejszy niż ta zwykła forma ambrowca. W dodatku zawiązuje takie jakby kasztany....
Bardzo fajna ścieżka. no i ładne nasadzenia w koło.
3 metrowa rabata to jest to! Będzie dużo ciekawsza niż trawnik. Jedynie współczuję ściągania trawnika. Krajobraz zapożyczony też super.

A co to za róża biała - ta na ziemi rodzimej? Ma takie ładne puszyste/pełne kwiaty i fajny pokrój.
Co do mega długich przyrostów to w ub roku, w środku lata przesadzałam pomponellę, którą luby nie dość że sam wykopał to jeszcze całkiem z ziemi otrzepał. Posadzona od razu, zupełnie nic z tej przygody sobie nie zrobiła. W tym roku ładnie kwitła, a potem wyrzuciła 2 baty dłuższe niż 2m, które teraz kwitną. Obetnę jak przekwitną. Nisko obetnę, ale zostawię tak z 30cm żeby się rozkrzaczył w przyszłym roku.

Tez się ciesze na te rabatę a tym bardziej , że przekonałam mojego Niemęża do dwóch hortensji Co do róży na skarpie - nie mam pojęcia co to za cudo. Kupiona z „ biednej” półki w markecie budowlanym .
Dziś przycięlam wszystkie róże oprócz tych na skarpie bo jeszcze kwitną.

Ania -Spełnione marzenie 17:04, 07 lis 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)
....I moja niespodzianka

Teraz to tworze....
....zobaczymy co wyjdzie

A co to będzie? U Ciebie?
Ania -Spełnione marzenie 16:14, 07 lis 2021

Do góry
....I moja niespodzianka

Teraz to tworze....
....zobaczymy co wyjdzie

Ania -Spełnione marzenie 16:12, 07 lis 2021

Do góry

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 16:12, 07 lis 2021

Do góry

Ania -Spełnione marzenie 16:08, 07 lis 2021

Do góry
Przeszłość- wspomnienie lata .

Ania -Spełnione marzenie 16:05, 07 lis 2021

Do góry

8
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies