Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

LIDKA 10:31, 09 cze 2022

Margerytka40 napisał(a)

Asia możesz dawać foty codziennie. Różanka przewspaniała.
Powiedz jaka to róża i co pomiedzy bo ja nie zawsze jeszcze umiem rośliny rozpoznać.

Masz 0grodniczy talent.
antracyt 10:32, 09 cze 2022

Jak dla mnie to możesz spokojne dalej różanką męczyć
Cudowna jest (już to pewnie kilka razy w tym roku pisałam), a takie ciepłe odcienie coraz bardziej chodzą mi po głowie.
April 10:41, 09 cze 2022

Derenie bajeczne, już się cieszę że dokupiłam w tym roku trzy sztuki.
Różanka fantastyczna, i choć pomarańcz nie jest moim faworytem, to chylę czoła dla wspaniałej kompozycji.
Kocimiętka Cat's Pajamas na liście do zdobycia
Bardzo lubię do ciebie zaglądać
MartaCho 10:50, 09 cze 2022

LIDKA napisał(a)

Marta wsadz te artemisy do dużych donic i zakop. Jak dosypiesz ziemi to przeniesiesz. Mam 4 szt dopiero 2 sezon a kwiecia będzie milion. W zeszlym sezonie kwiaty były do końca jesieni. Zakochasz się w niej.
A nazwę róży Asi też bym chętnie poznała

Zostawiłam to, co zostało z tych dwóch pokiereszowanych przez psa- zrobię, jak piszesz, może odbiją jeszcze.
Asia odpisała mi przed Twoim postem, ze jej róża to Lady od Shalott
Margerytka40 10:51, 09 cze 2022

Wiolu

Ja się dałam namówić na róże. Wcale ich nie planowałam w ogrodzie a teraz...

Lidka
To Lady of Shalott. Absolutnie wspaniała
Kochana taki to talent, że dwa lata dosadzałam, wysadzałam, dobierałam kolory. Gdyby jeszcze w tym roku było _le to chyba już bym zaorała tę różankę

Zuzka

Jak padł u mnie pomysł różanki to widziałam ją tylko w tych kolorach. Obawiałam się tylko, że będzie bardzo krzyczeć na tle reszty raczej spokojnego ogrodu a okazało się, że nie. Dodaje mu tylko smaczku. Teraz mam i w innych miejscach róże choć już w stonowanych barwach. Jeszcze małe i nie widoczne na tyle, by pokazać. Chyba bakcyl różany się do mnie przyplątał
Margerytka40 11:02, 09 cze 2022

April napisał(a)
Derenie bajeczne, już się cieszę że dokupiłam w tym roku trzy sztuki.
Różanka fantastyczna, i choć pomarańcz nie jest moim faworytem, to chylę czoła dla wspaniałej kompozycji.
Kocimiętka Cat's Pajamas na liście do zdobycia
Bardzo lubię do ciebie zaglądać

Ja ciągle u Ciebie siedzę choć się nie odzywam. Z reguły wieczorkiem zaglądam, przetyrana, tylko na czytanie i oglądanie mam siłę
Derenie są prześliczne, będziesz zadowolona. Jakie by nie były, zachwycają. Różanka i jej właścicielka dziękują
Gosialuk 20:27, 09 cze 2022

Asia pięknie. Zestaw kolorystyczny bardzo mi się podoba.
Też próbuję coś takiego uzyskać tylko róże mam hansestadt rostock, a dosadziłam o nich, szałwię, niebieskie ostróżki, tojad i kocimiętkę kubańską. Planuję jeszcze kocimiętkę WL i Six Hill Giant, które właśnie w tym celu rozmnażam.
Jeszcze nie jest to poukładane, ale przynajmniej róże rosną na swoich docelowych stanowiskach.
Margerytka40 21:13, 09 cze 2022

Gosialuk napisał(a)
Asia pięknie. Zestaw kolorystyczny bardzo mi się podoba.
Też próbuję coś takiego uzyskać tylko róże mam hansestadt rostock, a dosadziłam o nich, szałwię, niebieskie ostróżki, tojad i kocimiętkę kubańską. Planuję jeszcze kocimiętkę WL i Six Hill Giant, które właśnie w tym celu rozmnażam.
Jeszcze nie jest to poukładane, ale przynajmniej róże rosną na swoich docelowych stanowiskach.

Bylinki spokojnie poukładasz. U mnie też to troszkę trwało, nawet jeszcze dziś podzieliłam kukliki czerwone i dosadziłam w dziurę, gdzie brakowało mi tego koloru. Bardzo mi się przy tych moich różach podoba kapka czerwieni. Kukliki teraz już przekwitły ale mam gożdziki brodate i kilka szt. Dianthus cruentus. Takie popierdółki a robią fajną robotę.
inka74 21:27, 09 cze 2022

Margerytka40 napisał(a)
MartaIwonka
Różanka gęściutka, że stopy nie ma jak postawić. Może nawet za bardzo tam naupychałam ale chyba wolę wysadzać jak za dużo niż patrzeć na goliznę i czekać aż zarośnie. Byłaś w Rogowie. Wiesz, że to raptem 20km ode mnie? Tu foch bo czemu nie zajrzałaś? Derenie z Rogowa pochodzą
Byłam w Rogowie ale dzień był tak intensywny, że wróciłyśmy z Rogowa po godz. 19.30 i byłam totalnie padnięta. Nie byłabym w stanie nawet 20 km dalej pojechać. Cały dzień tam spędziłyśmy od rana. Intensywnie strasznie było.

Teraz będę wiedziała, że blisko jest z Rogowa do ciebie i wcześniej się umówimy. Na jesieni na 100% będziemy jeszcze jechać bo mojej kumpeli się tam bardzo spodobało, może nawet z jakimś noclegiem wyjazd zrobimy lub przystankiem w Łodzi
Kasya 21:36, 09 cze 2022

inka74 napisał(a)
Byłam w Rogowie ale dzień był tak intensywny, że wróciłyśmy z Rogowa po godz. 19.30 i byłam totalnie padnięta. Nie byłabym w stanie nawet 20 km dalej pojechać. Cały dzień tam spędziłyśmy od rana. Intensywnie strasznie było.

Teraz będę wiedziała, że blisko jest z Rogowa do ciebie i wcześniej się umówimy. Na jesieni na 100% będziemy jeszcze jechać bo mojej kumpeli się tam bardzo spodobało, może nawet z jakimś noclegiem wyjazd zrobimy lub przystankiem w Łodzi

A co robilyscie w Rogowie ? Spacer czy cos jeszcze ?
Byłam raz i się jakos wybrać znowu nie mogę