Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 23:08, 12 cze 2016

Do góry
L00zak napisał(a)
To jak zawsze czekamy na fotki
Dzieciaki uwielbiają basen heheh
Będzie się więc działo

No, jakoś tak się składa, ze w niedzielę spędzam czas z rodzinką, ze Zbyszkiem i to on narzuca dość szybkie tempo tego, co robimy. I jakoś nie starcza czasu na forum i komputer. Fotki są na karcie, do kompa wgram jutro rano

Co do basenu - rok temu w upalne lato sama marzyłam o kałuży z wodą dla ochłody
Basen kupiłam niewielki, średnica 2,5 metra tylko. Poprzedni był wielki i ciężko było go czyścić przy wymianie wody, a wtedy jakoś do pomocy nie było chętnych...
Teraz poradzę sobie sama
Ogródek Iwony II 23:02, 12 cze 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwonka wejdż na 675 str," Ogród u stóp klasztoru" może ty rozpoznasz.

Hi,hi, myślisz, że ja lepiej rozpoznam niż ty?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/47-ogrod-u-stop-klasztoru?page=675
Ty ją widzisz na co dzień.
To jest twoja kocimiętka:

No dobra, jutro poćwiczę rozpoznawanie. Dziś już idę spać. Może rano, jak Zbyszek wstanie do pracy, to wejdę na formum,chyba, ze o 4.30 na drugi bok się będę odwracać
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:58, 12 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mam od jesieni, jeszcze malutka. Ciekawa jestem, jak u ciebie szybko będzie się rozrastać

Nie mam dużych sadzonek, bo za późno się chyba zdecydowałem, na razie w skrzynkach wylądowały, przy dobrych wiatrach wsadzę za jakieś 2 tygodnie
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:57, 12 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Michał, jak zwykle pięknie
Opowiadałam e-Musiowi że u Ciebie nawet warzywa w tydzień urosną.
Jesteś niesamowity z tym tempem. Ciekawa jestem prac w drugiej części ogrodu, o których piszesz. Co tam działasz?
Pomysł na murek fajny. Na skarpach szybciej roślinki wysychają, murek zatrzyma wodę
Dostałam w sobotę od e-Ma dwa drzewka. Dużego klona - posadziliśmy przy tarasie i mniejszego tulipanowca o dwubarwnych liściach Ale fotki jutro dopiero będą.

Iwonko tam prace to przepaść, dużo jeszcze czasu do końca, ale mam nadzieję, że wszystko uda się zrealizować…

Murek chce zrobi, ale trzymają mnie inne prace, które muszą być wcześniej wykonane

Super prezenty, gratuluję, zdjęcia podglądnę jutro tak jak zapowiadasz
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:49, 12 cze 2016

Do góry
L00zak napisał(a)

Anita liczę na nią heheh Też mi się podoba

Mam od jesieni, jeszcze malutka. Ciekawa jestem, jak u ciebie szybko będzie się rozrastać
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:47, 12 cze 2016

Do góry
Michał, jak zwykle pięknie
Opowiadałam e-Musiowi że u Ciebie nawet warzywa w tydzień urosną.
Jesteś niesamowity z tym tempem. Ciekawa jestem prac w drugiej części ogrodu, o których piszesz. Co tam działasz?
Pomysł na murek fajny. Na skarpach szybciej roślinki wysychają, murek zatrzyma wodę
Dostałam w sobotę od e-Ma dwa drzewka. Dużego klona - posadziliśmy przy tarasie i mniejszego tulipanowca o dwubarwnych liściach Ale fotki jutro dopiero będą.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:26, 12 cze 2016

Do góry
Fajny pomysł na łubiny i ostróżki. Ja jeszcze naparstnice uwielbiam
Madżenko, napatrzyłam się znowu na twoje portrety różane. Sama przyjemność.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:23, 12 cze 2016

Do góry
Jak to rok mam czekać na fotkę bukszpanów? Polinko, zlituj się. Robocze fotki proszę
Ogród na glinie 21:07, 12 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Małgoś, co myślisz o połączeniu erecty z red baronem?
Jakby to jesieniæ wyglądało? Bo latem ok. Obawiam się jesieni. Potrzebuję tła do barona. Ml mi wymarzły i nie mogę dostać. I nie wiem, czy nawet jak dostanę, to czy znowu nie zmarzną?

Iwonko nie za bardzo to połączenie.
Obydwa pionowe i jesienią czerwone lub pomarańczowe - podobna kolorystyka, zleją się. A gdzie Ty to tło potrzebujesz? Musi być tło?
Ogródek Iwony II 20:32, 12 cze 2016

Do góry
Fotki jutro.
Cały dzień zwariowany.
Ale zdążyliśmy Pawełkowi kupić basen. Za tydzień go rozłożymy. Muszę wyrównać teren. Tymczasowy zresztą...

Ewa, no właśnie czytam o twojej kocimiętce. Czyli jakaś nazwa potencjalna twojej wysokiej kocimiętki jest
Ogród na glinie 20:26, 12 cze 2016

Do góry
Małgoś, co myślisz o połączeniu erecty z red baronem?
Jakby to jesieniæ wyglądało? Bo latem ok. Obawiam się jesieni. Potrzebuję tła do barona. Ml mi wymarzły i nie mogę dostać. I nie wiem, czy nawet jak dostanę, to czy znowu nie zmarzną?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:13, 12 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Będæ stożki czy większe kulki? A może kostki ?

Będzie zywoplocik
Ogródek Iwony II 14:16, 12 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, wczoraj wykopałam moje Exotic i Quin of Night. Listki miały już podeschnięte, choć nie wszystkie całkowicie. Wyglądało to mniej więcej tak:

No i jestem zmartwiona. Cebulki dały się ładnie oddzielać, ale w środku pomiędzy cebulkami były jakieś wijące się robaczki, coś jak dżdżownice, ale to nie one. Obawiam się, ze gdyby cebulki były w ziemi przez lato, miałyby niezły kąsek z tych cebulek. Kilka cebulek było zgniłych, jakby te wijące je wyjadły już. Jak będę sadzić jesienią, muszę czymś je zaprawić, ale jeszcze nie wiem, czym należy.
Oczyszczone cebulki włożyłam do papierowej torebki i zostawiłam w przewiewnym miejscu na belce pod dachem. Torebkę podpisałam. Następne cebulki będę wykopywać na dniach, jak czasu mi starczy.
Niestety, te cebulki podzieliły się na mniejsze i raczej wszystkie w przyszłym roku nie zakwitną. Ale już wiem, że cebule przyrastają i te mniejsze w przyszłym roku nabiorą masy i objętości i za dwa lata będą kwitły.

Iwonko w tym roku pierwszy raz zaczynam wykopywac swoje tulipany ,trzymam je w koszyku(takim od truskawek) czy moga zostać tak do jesieni? i jeszcze jedno pytanko ,czy od razu oddzielać te malutkie cebulki czy we wrześniu?
Ogródek Iwony II 13:17, 12 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Malgoś byłam u ciebie wczesnym rankiem. Fajnie się już zrobiło po całości u ciebie.
I byłam nawet bez zaproszenia. Wczoraj z ogrodu późno wróciłam i padłam po kąpieli. Dziś pokażę, co robiłam. Zbyszek kupił mi drzewo.
A właściwie dwa.
Już posadzone

Ty to też pędzisz jak szalona. Drzewo za drzewem.
Prawie - jak ogród 12:43, 12 cze 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Właśnie Beatko...ja rozumiem ..koniec roku ..itd... ale.......bierz przykład z Iwonki ! (Iwk4),ona nas nie opuszcza a Ty ..wstydź się ..

P.S. też mam nadzieję,że wszystko u Ciebie ok.

Iwonki, to ja w życiu nie dogonię Szans nie mam

Iza, cieszę się, ze u Ciebie lepsza forma. Widzę, że ostro działasz Musimy się w wakacje jakoś umówić, bo to aż niemożliwe, by tylko tak wirtualnie rozmawiać. Może jak SYlwia będzie u mamy? Pewnie w wakacje się wybierze w nasze strony.
Buziaczki
Prawie - jak ogród 12:39, 12 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Beatko, gdzie jesteś? Stęskniłam się za twoją obecnością tu. Mam nadzieję, że wszystko dobrze.

Podziwiam, Cię Iwonko za organizację czasu... U mnie ciągły deficyt Chyba najbardzij gubi mnie to, że nie potrafię posiedzieć dłuzej wieczorem - po prostu padam...
Ale jeszcze chwileczkę...
Dzięki za troskę
Prawie - jak ogród 12:33, 12 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Beatko, piękne fotki.
Pytałaś się u mnie o pokrzywę.
Zważyłam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=160#post_5

Dziękuję, dobra Kobieto
Zastosowałam się do instrukcji. Jeden wywar już poszedł na roślinki nawet EM pilnował mieszania, gdy ja się wycieczkowałam. Niestety, tak jak piszecie zapach to ma niesamowity Podlewałam wieczorem, coby sąsiedzi mnie nie zlinczowali Następna porcja już się robi. I tak się zastanawiam, czy są jakieś ograniczenia w stosowaniu tej gnojówki? I czy wchodzi w jakąś reakcję z normalnym zasilaniem nawozami?
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:41, 12 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, masz cudowne piwonie. Tyle kwiecia. Pozdrawiam

Dzięuję Iwonko. Było na bogato
Ogród na glinie 11:36, 12 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Malgoś, Toszka pisała, by główki czosnków szybko obciąć. Wtedy zawiázują większą cebulę, bo nie muszą pędzić nasion.
Ja obcięłam moje i zrobiłam kompozycję w wazonie.
Liście wyschły.

Wreszcie u ciebie nadrobiłam. Masz niemal teren zagospodarowany.

Mój trawnik dopadła susza. Jeden raz syn mnie wyręczył w koszeniu. Skosił trawnik na najniżsxym poziomie i potem przyszły upały. Pewnie wyobrażasz sobie, co teraz mam z trawnikiem. Reanimacja trudna.

I tu powiedzenie się sprawdza: jak chcesz mieć dobrze zrobione, zrób sam. No, najlepiej kosi M. Ale nie zawsze ma czas....

Twoje żurawki ładnie kwitną.

Szkoda mi obcinać czosnki póki są zielone.
Ale jak one mają nakarmić cebule skoro liści już u mnie nie mają zanim zakwitną?
Dziś ścięłam czosnki za Twoja poradą, ale już żółkły albo pożółknięte były.
Gladiatory mi się namnożyły mimo przetrzymania.
Rozumiem Twój ból w sprawie trawnika. Jednak to najważniej roślina w ogrodzie.
Prawie - jak ogród 11:07, 12 cze 2016

Do góry
Właśnie Beatko...ja rozumiem ..koniec roku ..itd... ale.......bierz przykład z Iwonki ! (Iwk4),ona nas nie opuszcza a Ty ..wstydź się ..

P.S. też mam nadzieję,że wszystko u Ciebie ok.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies