Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

beata_m 19:45, 14 maj 2016

co do kostrzewy hmmm wiesz co ja swoją obcinałam a w tym roku ją zostawiłam w spokoju mam tylko jedną ale chyba muszę ją podzielić o ile nie za późno troszku jakby schudła ale pewnie jak Kasia radzi trza ciut nawozu i nabierze mocy cudny kolor tulipanków i różanecznika
Iwk4 21:08, 17 maj 2016

Beatko, piękne fotki.
Pytałaś się u mnie o pokrzywę.
Zważyłam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=160#post_5
Karol99 21:11, 17 maj 2016

Pozdrowienia zostawiam.
MirellaB 21:16, 21 maj 2016

Pięknie rododendrony u Ciebie kwitną
Co do kostrzewy to się nie wypowiem. Podoba mi się i przed i po

Beatka kupiłam chyba takie same surfinie jak Ty miałaś w zeszłym roku
Iwk4 06:48, 12 cze 2016

Beatko, gdzie jesteś? Stęskniłam się za twoją obecnością tu. Mam nadzieję, że wszystko dobrze.
Olili 11:07, 12 cze 2016

Właśnie Beatko...ja rozumiem ..koniec roku ..itd... ale.......bierz przykład z Iwonki ! (Iwk4),ona nas nie opuszcza a Ty ..wstydź się ..

P.S. też mam nadzieję,że wszystko u Ciebie ok.
szemusia 12:11, 12 cze 2016

Kochane Kobietki
Wszystko u mnie ok, na szczęście
Miło, że zaglądacie mimo wszystko...

Co u mnie? Szara rzeczywistość, która pochłania mnie całkowicie. Oddaję właśnie trzecią klasę i obowiązków w związku z tym masa - egzaminy, apele, wycieczki... Do tego nałożyło się trochę imprez rodzinnych. I tak leci. Ale jeszcze dwa tygodnie i będę wolniejsza

Oczywiście działam też ogrodowo, coby nie było I przyznam się Wam, że ten kawałek ziemi mnie przy życiu trzyma i daje kopa do dalszej pracy
Kacha123 12:13, 12 cze 2016

Dwa tygodnie zlecą i mam nadzieję, że będzie Pani częściej z nami bywać. Pozdrawiam
szemusia 12:15, 12 cze 2016

Dorota123 napisał(a)
Dlaczego się uparłaś, żeby pozbyć się kłosów kostrzewy? Ja swoim pozwalam kwitnąć i wtedy one mi się bardzo podobają. Wczesną wiosną swoje przycinam i usuwam uschłe źdźbła, a jak widzę, że się starzeje to jesienią wykopuję i dzielę na mniejsze. w ten sposób je odmładzam.

Dorotko, kostrzewę tnę, właśnie żeby się nie starzała zbyt szybko. Też mi się podobały te kwitnące kłosy, tym bardziej ze wtedy na rabatkach raczej pusto - stąd moje dylematy.
Piszesz, że dzielisz jesienią, muszę wypróbować Twój sposób bo mimo cięcia jednak trochę tego suchego widać. Zgłoszę się do Ciebie jesienią po instrukcję podziału kostrzewy
szemusia 12:20, 12 cze 2016

Asiuniaa napisał(a)
Ładnie u Ciebie. Z hortensją nie doradze bo się nie spotkałam z takim czymś. Ładnie rodki kwitną. czy to roseum eleganbo kwitły s? U mnie te duże na rabacie pod świerakmi będą słabo kwitły bo słabe pąki zawiązały przez suszę ubiegłoroczną , Nie nadążyłam z podlewaniem. Kwitna jednak ładnie białe posadzone na nowej rabacie. Nie iwem tylko jaka to odmiana czy to Cunhigams będzie ? Kupiony jako no name.

Po tulipanach i rodkach już tylko wspomnienia zostały Moje różowe rodku to rododendron jakuszimański blurettia. Bardzo ładnie kwitnie. Twój biały to prawdopodobnie Cunhigams, to popularna odmiana.
Z suszą też u mnie problemy, leję wodę ciągle, ale nie ma to jak deszcz...
Muszę zajrzeć, co tam u Ciebie