Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka na Dębowym Lesie 23:15, 26 cze 2015

Do góry
jola54 napisał(a)
Gratuluję Aniu 100stron ..pozdrawiam

GosiaJoanna napisał(a)
Buziaki setuniowe ....zachwycaj nas Aniu nadal swym kwieciem

Dzięki
A kwiecia u mnie dostatek
Lilie zaczynają

Moja działka na Dębowym Lesie 23:15, 26 cze 2015

Do góry
jola54 napisał(a)
Gratuluję Aniu 100stron ..pozdrawiam

GosiaJoanna napisał(a)
Buziaki setuniowe ....zachwycaj nas Aniu nadal swym kwieciem

Dzięki
A kwiecia u mnie dostatek
Lilie zaczynają

Ogród z tatarakiem w tle 22:25, 26 cze 2015

Do góry
Lilie w okrągłej cudnie kwitną.
Muszę jeszcze dosadzić ich trochę na jesieni, bo mam niedosyt

Rustykalne wariacje 21:51, 26 cze 2015

Do góry
Co prawda łubiny już przekwitły.. ale były i pokazały co potrafią, ładnie było. Teraz czekam na lilie, może znów jacyś niezwykli goście się pojawią.

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:45, 26 cze 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Przybiegłam podziękować za pomoc Aniu. Teraz będę mogła o niej dowiedzieć się czegoś więcej.
O Twoich różach napiszę tylko że wszystkie piękne, nie potrafię określić która najładniejsza.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Na zdrówko
zaczynają lilie

Ogród pod czarnymi orzechami 16:43, 26 cze 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Agnieszko wpadłam z rewizytą, obejrzałam wszystkie fotki Twoich kwiatuchów i ogrodu piękna piwonia drzewiasta, lilie, tulipki i inne, oczywiście zwierzaki odwiedzające ogród( nie robią szkód np. sarenki?) biżuteria ogrodowa będę odwiedzała wrzucaj dużo fotek a na przywitanie róża Polka

Aniu bardzo dziękuję za odwiedziny i róże którymi mnie witasz, to bardzo, bardzo miłe. Co do saren, to szkodniki straszne i musimy sobie z nimi radzić. Z tyłu mam podwyższony płot o siatkę, musi tak pozostać do czasu aż żywopłot z lingustra ( tylko tego nie jedzą) będzie na tyle wysoki i szeroki że nie dadzą przeskoczyć. Nie chcemy stawiać tam wysokiego płotu bo zasłonimy sobie piękne, zielone widoki. Natomiast z przodu mamy wodny spray reagujący na ruch, nikt nie lubi nieoczekiwanego polania zimną wodą ani sarny, ani szopy, ani skunksy, listonosz też już sobie nie skraca drogi do skrzynki

Trochę powycinałam, chciałam Wam zaoszczędzić widoku płotu sąsiada. Siatka była za sprawą saren w opłakanym stanie ( jest własnością sąsiada), mój M ją wyprostował.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:32, 26 cze 2015

Do góry
ewa_k napisał(a)
Może nie doczytałam, tak pędzi ten wątek. Co się robi z przekwitłymi floksami? jak kwitły były piękne, nie tak jak Twoje łany, ale nawet. A teraz są takie mało ciekawe. Powinnam je przycinać? Tylko jak to robić na dużej powierzchni- kosiarka?

Nic nie robię. Jak denerwują to zdarzyło mi się je przyciąć.
Jak nie przytniesz to odbiją, chyba, ze złapały grzyba. Moje jedne lepsze drugie gorsze.. ale nie mam jak do nich się dobrać.. kosiarką nie wjadę, na nogach nie wejdę ..

Bo ja mam napakowane rabaty Czrne lilie.. super.. chyba tylko w liliach lubię ten żałobny kolor.

Ogrodowe przygody 05:44, 26 cze 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)

stephanie ma jak na tak małą róże bardzo duże kwiaty ok 10 cm tylko kształt taki bardziej wydłużony

patrzyłam na swoje zdjęcia z czerwca 2014 i tam już mi wszystko pięknie kwitło lilie hortki, liliowce, jeżówki, a na początku lipca to już róże tłoczyły 2 raz.
Smuci mnie troszkę ta zimnica, ale na to już nie mamy wpływu. najgorzej że chwastów mam multum a zimo takie, że nie chce się w ogóle wyjść

A ja myślałam że tylko my na północy jestemy pokrzywdzeni przez los i mamy ciągły ziąb.
Iwonko muszę się przyzwyczalć do nowego awatarka, tamten był bardziej rozpoznawalny. Kupiłam wczoraj Stephanie Baronin zu Guttenberg cudnie rozbudowany krzaczek
Ogród pod czarnymi orzechami 22:47, 25 cze 2015

Do góry
Agnieszko wpadłam z rewizytą, obejrzałam wszystkie fotki Twoich kwiatuchów i ogrodu piękna piwonia drzewiasta, lilie, tulipki i inne, oczywiście zwierzaki odwiedzające ogród( nie robią szkód np. sarenki?) biżuteria ogrodowa będę odwiedzała wrzucaj dużo fotek a na przywitanie róża Polka

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:08, 25 cze 2015

Do góry
Rabatka z tytułem <<białe lilie zakwitły>> prześliczna,
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:06, 25 cze 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Kasiu lilie masz azjatyckie, orientalne, chyba będzie też trąbkowa, ale najlepiej będzie je rozpoznać jak zakwitną

No to czekam
Ciekawa jestem najbardziej tej co mi w środku róży wyrosła bo o niej zapomniałam
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:02, 25 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
jesli ktos wie co to za rodzaje lilii to bede bardzo wdzieczna za pomoc w identyfikacji

Kasiu lilie masz azjatyckie, orientalne, chyba będzie też trąbkowa, ale najlepiej będzie je rozpoznać jak zakwitną
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 15:51, 25 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Białe lilie zakwitły

Zaczyna też kwitnąć Schöne Koblenzerin

Ach! Och! Uch!Jak pięknie! Cudne zestawienia!
A różyczka romantyczka
Pozdrawiam serdecznie
Ogród z łezką II 12:31, 25 cze 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Kasiu, bardzo dziękuję za szczegółową reację, po fotkach widać, jak ona rośnie błyskawicznie, normalnie potworek; powiedz, jak udaje się potem kwiaty oskubać, żeby znowu kwitła?

I powiem, że masz mnóstwo pięknych roślin, lilie i dalie, same cuda, róż, jak w sklepie ogrodniczym i na dodatek, wszystko zadbane, jak pochodzę po waszych ogrodach, wpadam w kompleksy, że u mnie bałaganiarsko i znowu do zmian się zabieram mąż ma mnie chyba dość

Każdy jeden obcinam...i nieustająco sprzątam płatki lecące...kwitnie od 3-5 tygodni, zależy od temperatury...potem zaczyna śmiecić

Nawet Irciu tak nie mów, to na zdjęciach tylko wygląda, że porządek. Nie plewione mam z miesiąc, albo lepiej, nie miałam czasu, teraz też nic nie zrobię, bo pełny dom będzie. W przyszłym tygodniu chcę sobie ze dwa dniu urlopu wziąć na ogród (wykopki), jeżeli pogoda pozwoli i ogarnąć trochę. Potem znowu nic nie zrobię, bo Pęchcin, potem jeden weekend zostaje na robotę i urlop zaraz...jedziemy w czwórkę, z Kasią i Grzesiem Jakoś mało czasu mam...
Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 12:16, 25 cze 2015

Do góry
mam problem z mszycami w oczku. Atakują mi lilie wodne i co niektóre mają już żółte liście :/
Próbowałem ręcznie spłukiwac ale kiepski efekt...
ma ktoś może jakiś lepszy sposób?
Ogród z łezką II 11:10, 25 cze 2015

Do góry
Kasiu, bardzo dziękuję za szczegółową reację, po fotkach widać, jak ona rośnie błyskawicznie, normalnie potworek; powiedz, jak udaje się potem kwiaty oskubać, żeby znowu kwitła?

I powiem, że masz mnóstwo pięknych roślin, lilie i dalie, same cuda, róż, jak w sklepie ogrodniczym i na dodatek, wszystko zadbane, jak pochodzę po waszych ogrodach, wpadam w kompleksy, że u mnie bałaganiarsko i znowu do zmian się zabieram mąż ma mnie chyba dość
Rododendronowy ogród II. 11:00, 25 cze 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Bogdziu, dawno mnie nie było u ciebie, bo nie wyrabiam czasowo......cudnie po prostu!!!!....piwonie, róże, lilie i inne kwiatuchy....jedne przez drugie wychylają się i pokazują swoje piekno.....masz rękę do ogrodu, a właściwie to przede wszystkim serce
Pozdrawiam serdecznie

aniu ja tez mam zaległosci prawie wszędzie, problemy z oczami niestety nie pozwolą mi tego stanu zmienic a i ogrodów jest tak duzo że nie mam możliwosci by byc wszędzie, nie mam wiec żalu że i do mnie nie wszyscy zaglądaja a moze nawet to dobrze bo jak bym im odpisywała. Zajrzę wieczorkiem , buziaki.
Mój mały ogródek 10:06, 25 cze 2015

Do góry
Witam Dziewczyny !!!
Nino- Twoje inspiracje sa super ta róża z granatem cudnie sie prezentuje musze tez pomyślec o tle dla moich róż

Joasiu lilie mam u siebie 2 rok , bardzo sie cieszyłam ,ze przezimowały mam miejsce na jeszcze 1 kolor

Sylwio oczywiście postaram sie zebrac nasionka ,ja tego nigdy nie robiłam mam nadzieje ,że sie uda ,

Joanno Hortensje mam u siebie 1 raz na wiosne kupiłam 4 krzaczki i już jestem bardzo zadowolona jak widze pączki malutkie , co racja to racja jak będe obcinac to galązki dam do wody , a dokupie sobie jakies 2 rodzaje bo miejsca nie mam za dużo

Mirka Twoje różyczki i doświadczenie to mistrzostwo ja sie dopiero uczę róż , i ogrodu
to wszystko w ogrodzie robie sama ,syn mi tez powywoził trawe którą zdjęłam , mój M nie lubi kopać w ogrodzie ale jak trzeba by było czego nie dałabym rady sama to pomoże , ale rabatki i obrzeża sama robiłam , zrobiłam z kostki brukowej tej zwykłej prostej ,
ciesze sie ,że zamknęłam rabatki narazie tak a potem pewnie dołożę od strony trawy coś ,żeby kosic kosiarka no i fajnie to wygląda takie wieksze obrzeze

Rododendronowy ogród II. 10:03, 25 cze 2015

Do góry
Bogdziu, dawno mnie nie było u ciebie, bo nie wyrabiam czasowo......cudnie po prostu!!!!....piwonie, róże, lilie i inne kwiatuchy....jedne przez drugie wychylają się i pokazują swoje piekno.....masz rękę do ogrodu, a właściwie to przede wszystkim serce
Pozdrawiam serdecznie
Mój mały ogródek 07:03, 25 cze 2015

Do góry
Tereniu, jeśli chodzi o obrzeże to popieram uwagi dziewczyn, u mnie są jeszcze dwa rządki kamienia od strony trawy, na poziomie ciut niższym niż trawa aby kosiarka mogła po nich jeżdzić.
Ja w tym roku po obcięciu wiosną hortensji włożyłam patyczki do wody i ukorzeniło mi się 8 szt. Może też spróbuj tak na wiosnę
Lilie masz cudne Sama robisz wszystko czy ktoś Ci pomaga?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies