Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Kuba 05:14, 07 lip 2015

Olu dzisiaj to ja piję wczesną kawę w Twoim ogrodzie, zachwycam się buszem, trawkami i trawką, lilie obłędne, wychodzić się nie chce, jeszcze chwilę się pogapię
lojalna_ 08:01, 07 lip 2015

Masz talent dziewczyno , tworzysz klimat bawisz sie kolorem faktura cudnie...... Zdjecia mocno pachna profeska trudno wyjsc z Twijego ogrodu
ewa004 09:03, 07 lip 2015

Czy Twoje juki kwitną co rok ?
MiraR 09:46, 07 lip 2015

Masz rację,na warzywniak podkłady się nie nadają,jednak nasączane są tym czymś i by przenikało do warzyw.U Ciebie pomysłowo są połączone z kamykiem i płytami
A czy masz zdjęcia jak zakładaliście trawnik? Z chęcią bym podejrzała.
Moje 2 psice też paskudy jedne nudzą się aż za nadto
babka 18:24, 07 lip 2015

Ewa gap się, ja też się gapię i same niedociągnięcia widzę

Pomału walczymy z wiatą, dziś Żon zdjął stamtąd błazenerie ze ściany,pod którą znaleźliśmy spiżarnię, same gryzoniowe skarby ....

Za ciepło by cokolwiek robić, czekamy na chłodniejszy dzień by przesadzić cyprysy. Wiem ze to nie pora ale jeśli chcemy zdjąć zadaszenie to najpierw wylot muszą zrobić iglaki.

babka 18:29, 07 lip 2015

lojalna_ napisał(a)
Masz talent dziewczyno , tworzysz klimat bawisz sie kolorem faktura cudnie...... Zdjecia mocno pachna profeska trudno wyjsc z Twijego ogrodu

Przesadzasz ale miło więc przesadzaj częściej

ewa004 napisał(a)
Czy Twoje juki kwitną co rok ?

Ta zakwitła u mnie pierwszy raz ale mam ją dopiero od ub roku. Pozostałe kwitną co roku ale zauważyłam że zawsze z nowej rozety więc mądrze chyba by było je rozsadzać co jakiś czas by miały szanse się rozrastać.
babka 19:14, 07 lip 2015

Mira, pytasz o sam trawnik ?
Pierwsze zdjęcia sa z ubiegłego roku kiedy położyliśmy podkłady i płyty

Różnica poziomów była zamierzona by zrównać z murkiem pod budynkiem gospodarczym. Na tym zdjęciu dokładnie widać ile musieliśmy zawieźć ziemi. Tyle co bloczki betonowe pod gazonem

W tym roku wiosną szalałam z przygotowaniem gruntu po trawnik. Bardziej przekopałam niż odwróciłam darń by dojść do gruzowiska, który zalegał pod spodem:

potem tę darń otrząsałam z ziemi, którą następnie "przesiewałam przez durszlak" czym niektórych na forum rozbawiłam do łez

Następnie nawieśliśmy ziemię a pod nią rozsypałam suchy obornik

Z racji tego, ze nowej ziemi było grubo nawoziliśmy ją warstwami i wałowaliśmy i tak kilka razy

Potem trzeba było mocno ubijać, chodzić, jeździć taczką vy dobrze siadło.
W międzyczasie polewaliśmy Rosahumusem by polepszyć jakość ziemi. No i z początkiem czerwca sianie traffki
Acha z uwagi, ze pieski zastosowaliśmy bezprzewodowy pastuch, który ogranicza ich aktywność w miejscach nieporządanych.
Początkowo były problemy ale szybko oswoiły się z nową sytuacją.
To by było tyle na temat powstawania trawnika wielkości chusteczki
Juzia 19:29, 07 lip 2015

Błazeneria
Cleo 20:44, 07 lip 2015

No i wszystko jasne
Za durszlak podziwiam
GorAna 21:01, 07 lip 2015

Olka, jesteś niesamowita z tym durszlakiem....czago to człek nie zrobi, by ogród cieszył oko
Pozdrawiam