Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dębowe zakątki 12:54, 08 sty 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Bardzo dziękuję za miłe słowa
Zimowy cza odpoczywania od ogrodu ale zajęcie jakieś trzeba mieć...Sporo teraz maluję, czytam i wiadomo pracuję , dom , rodzina i ciągle czasu za mało
Dziękuje i ja pozdrawiam was cieplutko

Aniu, przepiękne obrazy, podziwiam. Bardzo mi się podobają.
Świetne zdjęcia sikorek. Też mam mnóstwo takich gości. Bardzo lubię obserwować to ćwierkające towarzystwo.
Pozdrawiam serdecznie.
Wizytówka - Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:23, 08 sty 2022

Do góry
lato 2021

Dębowe zakątki 11:13, 08 sty 2022

Do góry

Te dwa obrazy też są bardzo ładne naprawdę bardzo mi się podobają
Mazurskie klimaty Małgorzaty 10:24, 08 sty 2022

Do góry
Basiu u mnie w tym roku śniegu bardzo mało-co mnie wcale nie smuci w naszym regionie napewno jeszcze sypnie nie raz- co prawda dzień przed wigilią pięknie ubrał ogród ale zaraz po Świętach przyszła odwilż-a ja przed Świętami mocno krzątałam się w kuchni miałam trochę gości na Wigilii.
To mała zajawka czym się zajmowałam.
Dębowe zakątki 09:18, 08 sty 2022

Do góry
zawitka napisał(a)
Bardzo ciekawa jestem czy Ci się uda musisz trzymać w cieple.

Gosialuk napisał(a)
Aniu pozdrawiam noworocznie. Trzymam kciuki za trawkę, ja niestety nie jestem zbyt systematyczna i takie domowe przechowywanie raczej mi nie wychodzi.

Alija napisał(a)
Pozdrawiam noworocznie i życzę dużo zdrówka i sił na następny sezon ogrodowy.

Też jestem ciekawa czy Anitce uda się przetrzymać w cieple Vertigo.
Ja nawet miejsca na to nie mama.
Dziękuję bardzo,że do mnie zaglądacie .I za życzenia..I wam życzę dobrego, pogodnego i szczęśliwego całego 2022 Roku!!

Z kuchennego okna
Dębowe zakątki 09:06, 08 sty 2022

Do góry
anitan napisał(a)
Ad Vertigo

dziewczyny, podjęłam próbę zimowania Vertigo i może się uda...
jeszcze za ciepłej aury rozdzieliłam roślinę, mocno obcięłam i zaczyna wypuszczać. Trzymam ją w domu ale tak ją lubię, ze będę przeszczęśliwa jak się uda przezimowanie i rozmnożenie. Z jednej sadzonki na razie mam młodych gałązek 7 oto jedna doniczka z 4

Fajny pomysł.
Hmmm jestem ciekawa czy do wiosny tak ci się uda przechować Vertigo.
Ja swojej nie wykopywałam.Zmarłą na pewno. Na wiosnę ją wykopię i może jakąś wieloletnią już tam trawę posadzę
Dębowe zakątki 09:01, 08 sty 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu bardzo ładne obrazy. Nie chce ciebie męczyć przed Świętami chyba że znajdziesz trochę czasu. Potrzebny mi obraz skrzypaczki jako prezent pod choinkę. Jak coś masz to daj znać na priv.

Kiedyś dużo robótek prowadziłam naraz nie było kablówki, Ogrodowiska, internetu czymś trzeba było czas zabić. Teraz nie mam czasu na nic na dodatek lenia mam.i robię wszystko powoli.
Może ta pogoda tak działa. Teraz pada śnieg, ale jest szaro i buro.

Pozdrawiam

Dziękuję Elu.Szkoda,że dopiero dzisiaj tutaj zajrzałam i te posty odczytuję.Jakieś miałam przesilenie i nie zaglądała tutaj dłuższy czas.
No trudno..Jak coś to pisz na pocztę, podam ci ją .
Ja miałam też jakiegoś lenia na O.i nie wchodziłam.Czasami trzeba odpocząć i od tego.
U mnie mrozik.Czyżby zima znowu miałą zagościć ?
Pozdrawiam serdecznie
Dębowe zakątki 08:50, 08 sty 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)
Aniu, pięknie pokazałaś zachód słońca. Dawno takiego nie widziałam.
I wieczory też przyjemnie spędzasz. Wspaniałe obrazy powstają. Gratuluję talentu.

Alija napisał(a)
Aniu, pisałaś ostatnio, że masz już zajęcie na długie wieczory, no i wszystko już wiadomo - malowanie. Świetny sposób na spędzanie czasu. Bardzo ładne obrazy, podziwiam.

Bardzo dziękuję za miłe słowa
Zimowy cza odpoczywania od ogrodu ale zajęcie jakieś trzeba mieć...Sporo teraz maluję, czytam i wiadomo pracuję , dom , rodzina i ciągle czasu za mało
Dziękuje i ja pozdrawiam was cieplutko

Zacisze Alicji 08:48, 08 sty 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Pierwszy pierwiosnek.

O już masz wiosnę.
A ja mam mrozik
Dębowe zakątki 08:45, 08 sty 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Piękny ten obraz z makami Pozdrawiam

Roocika napisał(a)

Niestety nie, mój prawie trzylatek dba, żeby mama miała co robić Ale staram się przed snem choć 30 min poczytać, chyba że padam na twarz.
Kwiaty na płótnach bardzo ładne

Dziękuję Kilka obrazów z makami już namalowałam.I inne kwiatowe też
To masz też fajnie gimnastyka i zabieganie z brzdącem.Ale takie skarby są cudowne.
Czytać też lubię.I teraz też mam trochę czasu na czytanie.
pozdrawiam serdecznie

Sezon 2017 u Hanusi 23:06, 07 sty 2022

Do góry
Jolu,Edytko,

koty_to_mordercy.Ale_je_też_lubimy.A_ptaszki_muszą_sobie_radzić_z_naszą_pmocą.Moich_z_okna_nie_widzę.Dokarmiam_w_karmniku_na_skwerze.

U_Edytki_byłam_-podziwialam_pierisy.Chyba_się_skuszę.Na_różowego.Miłego,

Mało_piszę_b0-Trudno_z_braku_spacji,

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 22:52, 07 sty 2022

Do góry
Dziękuję, choć 99% z nich to po prostu zdjecia z telefonu.
Zbieranie zdjęć z aparatu, po folderach w komputerze, zajęło by mi teraz wieczość. Techologia telefonu umożliwia wyszukania hasła: np. róże i zdjęcia same wyskakują.

Ale pokuszę się na parę

Obwódka, która miła pierwotnie 2 centymetry wysokości. Ławeczka połamana przez nadmorskie wichury. Mam wrażenie, że więcej leży niż stoi.

Constance Spry - jedna z ulubionych

Wiśienka Shmidsu

Nowy nabytek - magnolia San Jose

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 22:25, 07 sty 2022

Do góry
To jedno z moich ulubionych zdjęć z listopada

A to już zimowe kadry. Cisy, ostrokrzewy i bukszpany zaminiły się w wielkie krzaczyska. Teraz walczymy o nie z ćmą buszpanową niestety.

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:56, 07 sty 2022

Do góry
Tarasowa - cudowna rabata, na którą w sezonie napatrzeć się nie mogę siedząc na tarasie, zmienia się co roku na początku pustawo, a później napchane po brzegi

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:44, 07 sty 2022

Do góry
I przechodzimy na tył
rozchodnikowa - jedna z najstarszych rabat, piękne połączenie rozplenic z rozchodnikami...

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:35, 07 sty 2022

Do góry
ambrowcowa co prawda ambrowców jeszcze nie widać, bo małe drzewka kupiłam, no ale kiedyś przecież urosną

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 21:25, 07 sty 2022

Do góry
Hej, hej. Witajcie po wielu latach - nie wiem kiedy minęło to ponad 10 lat od założenia konta.
Wpadam na chwilkę, ale przyznam, że ogromną sympatią wspominam ten forumowy czas.

Po tych 12 latach od założenia, ogórd naprawę się rozrósł. Po prawej żywopłot grabowy a po lewej niezniszczalna La Reine Victoria.

Ta część w całości powstała w tym roku, na wiosnę. Postanowiliśmy skuć połowę tarasu i zamienić go w ogród. Pracowaliśmy całą rodziną 2 miesiące (dzieci mi już bardzo mocno urosly ). Zwróccie uwagę, jak duże są wiśnie.

A tak było już na jesień. Ponieważ posadzone róże i hortensje, są bardzo mało, królowały główine dalie i kwiaty jednoroczne.

Mąż zrobił też mi schodki do ogródu kuchennego i oczywiście donice. Sama woziłam zrebki taczkami, z rowu kolejowego oddalonego 400 metrów dalej.

Warzywa na oborniku udały się wspaniale

A to nowy taras - też wykonany przez męża.

Thomas Graham przy tarasie - chyba go nie zdążyliście poznać.

Nowe zestawy bylin. Co do nich, jestem bardzo zmienna.

Wreszcie po wielu latach , udały sie jakiś piwonie. Nie miałam do nich szczęścia.

Hortensje za to kwitną niezawodnie od lat.

Jedna z ukochanych od lat róż, delikatna New Dawn

Róże na froncie kwitną mi najlepiej.

Choć nie widac po tym zdjęciu, ale część róż na różance umarła. Będą zmiany. Constance Spy oczywiście zostaje.

Krzewy dominują głównie w maju. Nie publikowałam zdjęć, ale królują wiśnie, jabłonie ozdobne, likaki, a w tym roku powróciły też tulipany w rabatkach.

Niektóre drzewa, celowo mocno przycinam. Choć nie wkleiłam, te na fronie to prawdziwe drzewska, które już przysłaniają dach. Mój syn mówi, że mieszka w domu na drzewie, bo gałęzie wchodzą mu niemal do pokoju na poddaszu.

Róże z górnego ogródka kwitną najpiękniej.

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:24, 07 sty 2022

Do góry
Kolejna rabata z przodu domu to dereniowa, na jesieni 2020 założona, więc pierwszy rok, a derenie pięknie się rozrosły i jestem mega zadowolona, tu też musze uzbroić się w cierpliwość i poczekać aż graby podrosną i będą bardziej widoczne razem z grujecznikiem

Podwórkowa rehabilitacja 21:18, 07 sty 2022

Do góry
Słońce wyszło, śnieg popruszył...taką zimę to ja lubię
Moje wejście do domu. Pseudo choinki to obatulone róże.

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:08, 07 sty 2022

Do góry
półkoliste przy garażu - tu jeszcze hakonek muszę dosadzić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies