Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ania z zielonego wzgórza :-) 15:00, 26 cze 2014

Do góry
Aniu wspaniałe róże i piękna szałwia Co robisz z szałwią że tak pięknie i obficie kwitnie? Czy to jest specjalna odmiana ? Zakochałam się w Twoich kwiatach !!!
I co dalej w moim ogrodzie ? 14:51, 26 cze 2014

Do góry
Jula, fajna metamorfoza odpowiedziałam na Twoje zapytanie tez u siebie, szałwia przy różach tylko ta wyższa będzie widoczna, ta którą ja mam ma mocniejszy kolor ale jest niska, więc nie będzie jej widać zza bukszpanu.
w Oborze też mogą być ogrody 12:35, 26 cze 2014

Do góry

Ela-Ogród Eli: za bardzo się nie znam ale wydaje mi się, że to przetacznik
warzywniak super, z moich jarzynek to tylko pomidorasy i brukselka rośnie

Elu to chyba jednak się znasz przejrzałam kilka grafik i to chyba ta roślinka i na jednej doniczce znalazłam nazwę Veronica... Swoje pomidorki to już dobrze, a zimą brukselki, mniami

Agam: Dawno mnie tu nie było a tu takie zmiany. Piękne rabaty się szykują, jeszcze jak Marta Zielona paluszki w tym maczała to szał będzie .

Warzywka rzeczywiście wybujały, u mnie tylko pomidory rosną i parę ogórasków, reszta nawet nie wzeszła .

A to różowe to może szałwia różowa , nie znam się.

Nie przejmuj się, mi też kilka nasion nie wzeszło dbaj teraz o pomidory i ogórki i juz nie długo zrobisz pyszne sałatki
w rabacie szałwiowo-carexowej tylko się inspirowałam Martą, a w tej kolejnej z rh i trzmielinami, poprosiłam o wizualizację całości z innymi roślinami już nie mogę się doczekać efektu

Tusiala: Kapuściki czerwone ładniusie

Ładne, tylko późno będą dobre do jedzenia Nauczka na przyszłość żeby szybciej działać a sadzonek mogę Ci kilka dać jeśli będziesz chciała

Anitka Ostrów Wlkp:
Pięknie masz Kochana,powiedz mi od jakiej strony masz tego powojnika i jak długo go masz i jak Ci przezimował? Mam ochotkę zrobić mała pergolkę i właśnie obsadzić ją powojnikiem...

Witaj Anitko w moich skromnych progach.
pergola dostaje światło od godz 11 do 17 tylko z różnym natężeniem i w różnych ilościach. Te powojniki z przodu są ubiegłoroczne, odpukać przezimowały bez problemu tylko nie znam ich nazwy, reszta clematisów na tej pergoli została posadzona w tym roku. Udało mi się tak posadzić rosliny że kwitną każdy w innym momencie efekt na dłużej.
Pozdrawiam i zachęcam do założenia swojego wątku

Przemek: No i jestem Ala co jak co ale do Ciebie zawsze trafię Ja też ostatnio nie mam na nic czasu i stąd ta nieobecność

Prezencik dla Ciebie na 200

Nowe rabaty nabierają masy M musi byś szczęśliwy że wreszcie się zdecydowałaś na stałe miejsce dla roślin

Warzywnik niczym róg obfitości Co z Twoim pasternakiem i pietruchą naciową Ja niestety w tym roku nie będę miał za to cała reszta na bogato

Pozdrawiam

Dobrze że już jesteś Przemku, i fajnie że pokazałeś nowe zdjęcia. biały płotek i nowe skrzyneczki bomba!!!
eMek ma duży wpływ na to gdzie rośliny znajdują miejsce zamieszkania a najwazniejszy dla niego i tak był grujecznik teraz z łazienki na niego patrzy
Jak zaczną się pomidory i ogórki to wtedy będzie najelpszy czas warzywnika
Również pozdrawiam i życzę słonecznego i ciepłego dnia

Mathildis: Też myślę, że przetacznik

Jak tam autko na chodzie już? Jutro jadę...

Aniu też tak myślę że to przetacznik trzymam kciuki za wyjazd, bo pogoda dopisuje to myślę że będziesz b.zadowolona oczywiście pochwal się zdobyczami
Działeczka koło Muzeum 11:17, 26 cze 2014

Do góry
Hej dziewczyny!

Rzeczywiście zamilkłam na dłuższą chwilę

Z kilku powodów - brak czasu i dużo obowiązków, brak ciekawych rzeczy do pisania i w końcu z powodu wyjazdu (Bieszczady).

Niniejszym nadrabiam zaległości Na pierwszy ogień działka.

Szałwia omszona okazała się być firletką (ukłony w stronę Basi, która rozpoznała ją bezbłędnie)

Podzieliłam moją żurawkę nn która chyba przyjęła to w miarę dobrze.

Próbowałam odnaleźć tulipany ale chyba jakieś stworzenie się nimi pożywiło bo znalazłam raptem jedną sztukę

Druga strona ścieżki z morzem kosmosów (o ile dobrze zapamiętałam co w tym miejscu siałam).

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:08, 26 cze 2014

Do góry
MamaMagda żeby tak mieć ich chociaż kilkanaście kęp – ależ byłby efekt a tak jedna duża tu, inne mniejsze tam

Malgosik lubię i te uporządkowane i te wsiowe a na chwilę obecną więcej u mnie bałaganu niż uporządkowania. Ale mam nadzieję, że z czasem zapanuje jakiś porządek.
Wszystkie kulki formuję sama, od patyczka. Nie kupuję gotowych, gdyż sporo kosztują. A tą rabatę, o którą pytałaś, podsadzę jeszcze carexami

Makkasiu, że też wypłata tylko raz w miesiącu Róże, o dziwo, sobie dobrze radzą w mojej piaskownicy a szałwia ją bardzo lubi. Dzięki za uściski

Zeta wierzę w to, że kiedyś pięknie będzie U Ciebie jest oszałamiająco. Tyle roślin, tyle powierzchni, tyle pomysłów cudnych... Ach

Magda70 już od małego uczymy Go harówy Też się cieszę, że niektóre miejsca zaczynają dobrze wyglądać

Magdalena miło mi powitać Oczywiście, że pójdę w odwiedziny do Ciebie.

Ewa4 a ileż to mniej pracy, gdy nie trzeba ciągle pielić tych wykorowanych i wyżwirowanych rabat

Aganiu zaraz Ci wszystko napiszę na PW
Moja "przyziemna" :) pasja 10:05, 26 cze 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Widzę że lawenda ładna i szałwia Miałam popsuty laptop i nadrabiam zaległości M powiedziałam że o 3 przyjdę spać Pozdrawiam

Lawenda łasnie się wybarwiła i kwiaty nabrały objętości, fajny obłok się zrobił .
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:59, 26 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Małgosiu, szałwia bomba! Jak to odmiana?

Basiu nie wiem, NN - kupowałam ją od takiego straganowego sprzedawcy na giełdzie roslin pod Hala Sportową w Łodzi. Mam 2 kolory : fioletowy i ciemnoniebieski, oba ładne, mam nadzieje ze jak po kwitnieniu przytne to drugi raz zakwutna na niższej wysokości, a jesienia rozsadze na więcej kępek.
Moja "przyziemna" :) pasja 09:58, 26 cze 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Jednak kulki i trawy to jest to co lubię najbardziej
Plus szałwia lub cosik innego z kolorem i jest poprostu raj

szałwię muszę w doniczce powtórzyć, tylko miejsca nie ma....
Moja "przyziemna" :) pasja 09:38, 26 cze 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Szałwia ładna sama w sobie, ale Ty dałaś jej odpowiednie towarzystwo i aż "błyszczy" w donicy.
Murek za berberysami bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że oświetlenie już wkrótce też zobaczymy

P.S.Dawno mnie nie było siedzę i u Ciebie nadrabiam
U mnie też trochę zdjęć gorszych lepszych i z Matyldą też są [od 165 możesz pooglądać z czytania Cię zwalniam ]

Przyznam szczerze, że jeszcze się nie zastanawiałam kiedy oświetlenie zrobię . Muszę najpierw doprowadzić prąd w różne miejsca, a że na trawnik na razie się nie zanosi to i z kablem się nie spieszę...

Pooglądałam i poczytałam też u Ciebie .
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:19, 26 cze 2014

Do góry
Witaj Haniu. Pieknie u Ciebie, wszystko kwitnie - szałwia zachwyca. Czytam, że chorujesz. Przykro bardzo, a wiem ze z różą żartów nie ma. Ja kiedyś ją miałam i nabawiłam się po niej zaburzenia krążenia limfy. Dziś mam wielki kłopot, bo nogi codziennie bardzo spuchnięte. Trzymam kciuki, by u Ciebie było wszystko dobrze.

Pozdrawiam cieplutko.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 23:20, 25 cze 2014

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Albo kolejnego koloru - podpowiem czerwonego w średnim i najniższym piętrze roślin albo po prostu kolorów jakie dają nasze piękne kwiaty - lawenda, rudbekia, szałwia, rozchodnik, jeżówka itd.... .

Marcinie, tak, tak, tak - wszystkie te kwiaty są cudowne. Chcę je mieć. Ale kurcze "nie wydolę" W tym roku posadziłam nasionka werbeny do doniczek wczesną wiosną - nie wzeszły , aksamitki - posadziłam dwie palety, wzeszły dwie sztuki , trawa pampasowa nie wzeszła , cynia - wzeszła jedna sztuka , astry niskie - wzeszły . W zeszłym roku miałam bycze aksamitki, wielkie jak piwonie. Nie wiem co w tym roku zrobiłam źle. No trudno, na razie będzie tylko ( i AŻ) zielono. W przyszłym obiecuję więcej kolorów
Moja "przyziemna" :) pasja 23:05, 25 cze 2014

Do góry
Widzę że lawenda ładna i szałwia Miałam popsuty laptop i nadrabiam zaległości M powiedziałam że o 3 przyjdę spać Pozdrawiam
Ogród prawie romantyczny 22:42, 25 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Róże , lawenda , szałwia ,ostróżki, wszystko dorodne i piękne.Faktycznie romantycznie. Pozdrówka.

Bogdziu, dziękuję ślicznie. Nawet nie wiesz, jak cieszą mnie Twoje słowa Pozdrówka i zdrówka dla Ciebie
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:40, 25 cze 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Aniu niby zakazy masz w tym swoim ogrodzie, a i tak nic nie umnęło czujnym oczom ogrodomaniaków...szałwia ślicznie wygląda zza tych bukszpanków

Goście byli i owocków nie oberwali... chyba za bardzo przejęli sie zakazami..
Poziomki Muminka som.. ale reszt był do schrupania.. ja nie jestem w stanie przejeść ..

Ogród prawie romantyczny 22:39, 25 cze 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Witaj Agnieszko

Wracam po dłuższej nieobecności Twój ogród rośnie w oczach Podoba mi się jak łączysz kolory Ta szałwia z lawendą wyglądają zjawiskowo

Czas na cięcie Hakuro Nożyce w dłoń i do dzieła

Pozdrawiam

Witaj Przemku, długo Cię nie byłoWiem, bo podglądałam w Twoim wątku Bardzo się cieszę, że podobają się Tobie moje pomysły Za rok, gdy młode roślinki trochę podrosną, mam nadzieję, widok będzie ładniejszy
Z cięciem Hakuro z nieba mi spadłeś Postanowiłam, że w sobotę nożyce w ręce i robię postrzyżyny, ale nie byłam pewna, ile tak naprawdę mogę przyciąć
Bardzo dziękuję za wskazówki
W cieniu - zacieniona 22:28, 25 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

No właśnie, moja szałwia z samosiejek ma dopiero po dwie pary kolorowych przylistków
Basiu...nie masz się czym martwić...będzie kwitła do jesieni.
W cieniu - zacieniona 22:24, 25 cze 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Instrukcje podałam wyżej...zebrane,wysiane nasionka szybciej zakwitną,te samosiejki kwitna trochę później...pozdrawiam.
Nasiona będę zbierać jesienią .

No właśnie, moja szałwia z samosiejek ma dopiero po dwie pary kolorowych przylistków
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 22:17, 25 cze 2014

Do góry
Powojnik szaleje...

Trochę kwiatków...

Szałwia przekwita, mydlnica przekwitła.

No i funkie

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:58, 25 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Działo się. Trzeba było czymś się nacieszyć.
Przetacznik, szałwia i kocimiętka w narożniku

Hanuś zachwyciły mnie te zdjęcia,zwlaszcza to pierwsze-jak ręką impresjonisty malowane!
No cudnie u Ciebie!
Pozdrawiam serdecznie i życzę szybkiego powrotu do zdrowia,coby ta róża na nodze szybko Ci przekwitła,a najlepiej żeby od razu padła

Moja "przyziemna" :) pasja 21:58, 25 cze 2014

Do góry
Jednak kulki i trawy to jest to co lubię najbardziej
Plus szałwia lub cosik innego z kolorem i jest poprostu raj

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies