Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

iwonaal 22:38, 12 sie 2014

Wioletko, co za paskuda sąsiad.
wiunia 22:48, 12 sie 2014

Alisonek napisał(a)
Wiuniu moje graby dostały grzyba...buuu normalnie na liściach biały nalot się zrobił jutro czeka mnie pryskanie

Alu ta tak jak moje dokładnie tak samo wczoraj zrobiłam oprysk Score 250ec, mam nadzieję , że pomoże
wiunia 22:57, 12 sie 2014

iwonaal napisał(a)
Wioletko, co za paskuda sąsiad.

Wybaczam mu...... stary jest i zgryźliwy, zachowujemy sie jaby ich nie było jedynie uśmiechamy się pobłażliwie jak włącza te nagrania, a to pewnie bardziej go wkurza jakbyśmy robili afery
Tylko mnie boli to , że wszystkie psiny we wsi zczekają i to po nocach całych, a ja moje ciągle musztruję ale obiecałam sobie ,że to już koniec im bardziej uciszam psy (choć prawie nie szczekają, bo sąsiadka dwa domy dalej pytała czy psy na wakacjach bo nie widzi i nie słyszy i jej wilczór nie z kim poszczekać od czasu do czasu) to oni są bardziej natrętni, ostatnio podniesionym głosem w ogrodzie powiedziałam do M "zakręć wodę" , bo podlewałam, a tu zaraz głośniki w otwarte okno i dawaj nagrania..... i co z takimi "gramotami" zrobić?
Pozdrawiam Jwonko!
wiunia 00:43, 15 sie 2014

zrobiłam kilka małych zmian w "rondzie"

przed - rosły na brzegach hosty ale w połowie lata były już brzydkie i popalone

teraz są kulki danici i stipy pony tails trochę to wygląda żadko posadzone ale wiem, że urośnie szybko , a w środku jest jeszcze szałwia, która wiosną będzie dość duża
nie patrzymy na trawę w sobotę będzie koszenie i na krzywe paliki przy irdze piennej- już poprawione

agatanowa 00:50, 15 sie 2014

Wiuniu, nie boisz się, że wymarźnie ta stipa?
wiunia 00:52, 15 sie 2014

pod oknem kuchennym powstała rabatka z roślin wysadzonych z donic czyli trzy małe kulki buksików z bluszczem, który rośnie jak szalony chyba go powycinam, bo buksiki prawie schowane, evergold i nowy nabytek tuja na pniu i ML (podzieliłam jedną sztukę na cztery, to chyba dobry czas?)

przed

teraz

wiunia 00:59, 15 sie 2014

inne widoczki

limki -nareszcie się doczekałam już zaraz będą.....

wiało tak ,że miskanty chciały wejść na taras

wiunia 01:03, 15 sie 2014

agatanowa napisał(a)
Wiuniu, nie boisz się, że wymarźnie ta stipa?

boję ale w szkółce powiedziano mi, że sobie radzi doskonale nie mam doświadczenia z trawami, więc uwierzyłam - zobaczymy, Ty masz inne doświadczenie to proszę doradź co robić?
wiunia 01:07, 15 sie 2014

Agatko na trawki.pl piszą, że bez problemu zimuje jedynie lekko okryta stroiszem, ale zdania są podzielone na innych stronach
agatanowa 01:17, 15 sie 2014

eee, Wiunia, Ty z Poznania, to OK- przezimują