Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:20, 17 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Danusiu

Marto wykorzystałem wszystkie gałązki jakie miałem i co najgorsze moje prywatne żródło gałązek się wyczerpałoi mam problem bo u mnie w większości w okolicach rośnie brzoza omszona, a potrzebna mi brodawkowata, nawet w tym się edukowałem bo już nie wiedziałem od czego zależy przewieszanie się gałązek u takich zwykłych brzóz Na winobluszcz poluje już 2 tydzień, ale sąsiadka wszystko wyrwała latem, a mój ma ledwo dwa długie pędy.
Plany dekoracyjne mam na ten rok dośc obfite, nie wiem czy uda mi się zrealizować wszystko.

Czy z winobluszczy też można robić?
Aja wszystko wyciepałam i nie zostawiłąm Rany, tyle gałązek ... Mogłam mieć za darmo ...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:17, 17 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Odwiedziłem dzisiaj giełdę kwiatową w Cz-wie i doszedłem do wniosku, że co roku traciłem mnóstwo czasu i ni tylko tego na poszukiwanie materiałów do dekoracji mając praktycznie w zasięgu ręki całe zbiorowisko wszystkiego co mi potrzebne.
Nie wiedziałem dzisiaj na co mam patrzeć i co chce, a cała żelazna lista wzięła w łeb i teraz brakuje mi tego co potrzebowałem, a mam pełno innych rzeczy... ja pójde z torbami w tym roku to jest pewne
Wracam do wieczornego seansu filmowego, było kilka filmów science fiction ostatnio to teraz zmiana na melodramaty

Giełda na Radomskiej? ja tam też nie mogę zaglądać, a mam tak bliziutko.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:06, 17 lis 2014

Do góry
Odwiedziłem dzisiaj giełdę kwiatową w Cz-wie i doszedłem do wniosku, że co roku traciłem mnóstwo czasu i ni tylko tego na poszukiwanie materiałów do dekoracji mając praktycznie w zasięgu ręki całe zbiorowisko wszystkiego co mi potrzebne.
Nie wiedziałem dzisiaj na co mam patrzeć i co chce, a cała żelazna lista wzięła w łeb i teraz brakuje mi tego co potrzebowałem, a mam pełno innych rzeczy... ja pójde z torbami w tym roku to jest pewne
Wracam do wieczornego seansu filmowego, było kilka filmów science fiction ostatnio to teraz zmiana na melodramaty
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:02, 17 lis 2014

Do góry
Danusiu śpiewać to ja potrafie... pod prysznicem razem z radiem to zapewne wychodzi mi zawodowo
Nie ma się czego wstydzić jeżeli chodzi o część ogrodu, która jest w trakcie zagospodarowywania, ale wiem doskonale o co Ci chodzi już patrzyłem na plan i nic nie napisałem bo w sumie pomysłu nie mam, ale coś muszę skrobnąć, ale to już jutro.

Marto wykorzystałem wszystkie gałązki jakie miałem i co najgorsze moje prywatne żródło gałązek się wyczerpałoi mam problem bo u mnie w większości w okolicach rośnie brzoza omszona, a potrzebna mi brodawkowata, nawet w tym się edukowałem bo już nie wiedziałem od czego zależy przewieszanie się gałązek u takich zwykłych brzóz Na winobluszcz poluje już 2 tydzień, ale sąsiadka wszystko wyrwała latem, a mój ma ledwo dwa długie pędy.
Plany dekoracyjne mam na ten rok dośc obfite, nie wiem czy uda mi się zrealizować wszystko.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:42, 17 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
To ja jak Filip z konopi wyskoczę z liliami Chcesz wyrazistego akcentu to chyba nie ma lepszej wersji na przerywnik między róże i prawdziwy szał werbeny. Widziałbym 3 takie plamy na tej rabacie, które na pewno będą widoczne z daleka. Kwitną ok 2 tygodnie więc nie będą zbyt natarczywe, a po przekwitnięciu wystarczy ściąć o połowe i do jesieni są zielone

Jak zobaczysz zdjęcie usunę, kolor oczywiście przypadkowy bo tylko taki miałem w dużej grupie.

Czy tylko ja mam wrażenie, że jestem mało obiektywny

Zacytowałam, na wszelki wypadek, gdybyś chciał usunąć Pięknę są te lilie, ale - tak jak róże, nie moje klimaty, chyba że dla przeciwwagi
No, wyskoczyłeś - jak Luki z lilii Ale jakich lilii!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:32, 17 lis 2014

Do góry
To ja jak Filip z konopi wyskoczę z liliami Chcesz wyrazistego akcentu to chyba nie ma lepszej wersji na przerywnik między róże i prawdziwy szał werbeny. Widziałbym 3 takie plamy na tej rabacie, które na pewno będą widoczne z daleka. Kwitną ok 2 tygodnie więc nie będą zbyt natarczywe, a po przekwitnięciu wystarczy ściąć o połowe i do jesieni są zielone

Jak zobaczysz zdjęcie usunę, kolor oczywiście przypadkowy bo tylko taki miałem w dużej grupie.
No to żeby zdjęcie się nie dublowało na stronie usuwam

Czy tylko ja mam wrażenie, że jestem mało obiektywny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:14, 17 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Danusiu no przestań gdzie tam talenty, po prostu od małego zawsze coś tam dłubałem, ale niech nikt nie każe mi rysować bo się przestraszy

A śpiewać?

Dla mnie zawsze stresem było jak gdzieś do jakiś zabaw miałam iść, żeby mi śpiewać nie kazali.

A tak na poważnie, to dzięki za udzial w dyskusji drzewnej. Wrzuciłam zdjęcia , planik i moje przemyslenia. Jakbyś miał ochotę to zajrzyj.

A odnośnie spotkania, to teraz wstyd by mi było, bo widzisz jak wszystko rozkopane. Ale w przyszłości jak się trochę ogarnę, to nie ma sprawy.

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:05, 16 lis 2014

Do góry
W końcu mogłem zobaczyć sobie odcinek drugi i trzeci raz na spokojnie.
Opowiadałaś tak jak zawsze bez stresu, po prostu naturalnie. Miło się słuchało. Na temat ogrodu wiesz jakie mam zdanie i go nie zmienię, ale szkoda, że nie pokazali wszystkich zakątków, w sumie mnie to bez różnicy bo widziałem na własne oczy całość Pomyłkami nie ma się co przejmować. Masz pamiątkę, ogrodem się pochwaliłaś, wyszło super i przy tym pozostańmy
Przy okazji wróciłem sobie powspominać po raz n-ty wizytę w czerwcu i dalej nie pojmuje, że to niby był mało kwitnący okres w ogrodzie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:58, 16 lis 2014

Do góry
Gosiu do ozdób jeszcze tym wytworom daleko, ale bardzo dziękuje

Kasiu całkiem możliwy kości i reszta mięska na miejscu to chyba jestem żywy

Ewo no bez przesady, w zeszłym roku też miałem pierwsze próby, ale troszkę mniej udane, chociaż obecne wymagają poprawek. Wracam do napychania się bombą kaloryczną i witaminową

Danusiu no przestań gdzie tam talenty, po prostu od małego zawsze coś tam dłubałem, ale niech nikt nie każe mi rysować bo się przestraszy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:55, 16 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Były prośby o pokazanie moich brzozowych wytworów, więc pokazuje.

Wianki to mi się nie za bardzo podobają, ale wiem już co zrobić, aby były ładniejsze, w końcu praktyka to podstawa

Taki malutki wyszedł już znacznie lepiej robiony inną techniką.

I na końcu choinka, która będzie powodem wywiezienia mnie w kaftanie, więc gdyby mnie długo nie było to mnie wywyeiźli... a chce jeszcze dwie zrobić.
Ta ze zdjęcia nie skończona bo gałązek mi brakło.

Jak skończe to zacznie się dekorowanie.

Ile Ty jeszcze tych ukrytych talentów masz ?

Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 18:53, 16 lis 2014

Do góry
Cały czas śledzę wątek i tak za każdym razem gdy przeczytam opisy i zobaczę zdjęcia nie wiem co powiedzieć Wszystko, nawet najmniejszy detal robi się bardzo ważny, podziwiam wrażliwość.

Cieszy mnie też fakt, że też tak wcześnie zaczynasz z dekoracjami, bo bałem się, że jestem w odosobnieniu
Metamorfozy ogrodowe 18:33, 16 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Było(koniec lutego 2014)

Jest(październik 2014)

Było(marzec 2014)

Jest(wrzesień 2014)

Niesamowita metamorfoza! I te kolory. Twój ogród żyje Łukaszu Pięknie!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:04, 16 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Były prośby o pokazanie moich brzozowych wytworów, więc pokazuje.

Wianki to mi się nie za bardzo podobają, ale wiem już co zrobić, aby były ładniejsze, w końcu praktyka to podstawa

Taki malutki wyszedł już znacznie lepiej robiony inną techniką.

I na końcu choinka, która będzie powodem wywiezienia mnie w kaftanie, więc gdyby mnie długo nie było to mnie wywyeiźli... a chce jeszcze dwie zrobić.
Ta ze zdjęcia nie skończona bo gałązek mi brakło.

Jak skończe to zacznie się dekorowanie.

Łukasz Ty niemożliwy jesteś . Cudne te wianki i choineczka . Pozdrawiam
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 12:28, 16 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Co tam w ogrodzie słychać ?? Serby posadzone? no chyba, że to przegapiłem.

Szczerze? Nawet nie wiem co słychać...Po pracy już ciemno, ostatnie 2 weekendy w ogóle nie wykorzystane...Święto, pogrzeb dziadka tydzień temu. Zdążyłem pograbić trochę liści.
W tym tygodniu remontowałem pokój. Czekam z utęsknieniem na wiosnę, przeglądam zdjęcia w poszukiwaniu inspiracji na rabatę przed domem.

Serby posadzone już dawno https://www.ogrodowisko.pl/watek/2759-trawiasto-hortensjowe-ranczo-ze-stawem?page=72
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:55, 15 lis 2014

Do góry
Ojj jak ja uwielbiam tą część ogrodu. Dodawanie tych cudnych smaczków dodaje tylko szyku elegancji i zmienności. Pamiętam jak wiosną zachwycałem się tym ciemnym orlikiem, nadal mnie męczy, ale nigdzie takiego jeszcze nie widziałem.
Nie zdążyłem napisać, a tu kolejne fotki.
Co do zimy mam to samo podejście, ewentualnie śnieg na święta i do widzenia
Ogrodowe przygody 23:25, 15 lis 2014

Do góry
Z Twojej listy to podobają mi się te odmiany
Lavender ice
Heidi klum
Ascot
Baronese
ogólnie taka kolorystyka w różach najbardziej mnie 'kręci', w ogóle uwielbiam takie kolory wszelakich kwiatów

Ogrodowe przygody 22:11, 15 lis 2014

Do góry
Za taką cenę to i ja do niedawna przeciwnik różany nabrałbym sporo i zabezpieczył jakoś solidnie do wiosny tym bardziej, że kilak typów z Twojej listy jest też u mnie na liście
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:33, 15 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja to bym chciał mieć tak przygotowane miejsce pod bylinówke z takim szkieletem
Planuje od wiosny dość sporą rabatę w podobnej kolorystyce tylko bez bieli. Dokładnie to róż purpura i fiolet. Planuje dość sporą listę roślin, ale chce by bylinówka cały sezon od końca maja cieszyła aż do jesieni.
Plany na roślinne mam takie : szałwie, ostróżki, piwonie, pysznogłówki, lilie 'Purple Eye', kilka róż, Miskanty Ml i jakieś wyższe zielone, jeżówki, rutewke kocimiętke, przetacznik 'Red Fox' i jakieś fioletowe, tawułki, werbena, może floksy i rozplenice jak zmieszczę. Z tego co analizowałem z własnego doświadczenia, cały czas coś powinno z tym zestawieniem kwitnąć co nie zmienia faktu, że strasznie tego dużo. Może się przyda

To robimy wymianę - fifty-fifty Ty bierzesz szkielet, a mi dajesz tą bylinówkę z ogrodnikiem do pielęgnacji w pakiecie (gratis)
Będę z zazdrością podglądać, jak to wszystko posadzisz!!! Widać, że przemyślałeś każdą pozycję tej imponującej listy! jestem pod wrażeniem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:41, 15 lis 2014

Do góry
Doczytałem o kolejnych żurawkach i aż nie wierze, że to pisze, ale ja mam już powoli nerwa na żurawki. Kupiłem 2 w innym miejscu niż zazwyczaj i najlepsze, że wsadziłem je do donic przed wejściem, dzisiaj już były bez korzeni.
Tak dumałem co bordowego i małego w ich miejsce... jedyne co wpadło mi do głowy to bereberys Pola nowośc i widziałem ją w tym roku w szkółce, która go wyhodowała. Problem tylko, że zimą bordowego koloru nie będzie, ale zatem jesienią będzie czerwień liści.
Co do żwirku to tylko ciemny bo widze tam troszke tego jasnego i na całości rzeczywiście jakoś zbyt sterylnie by to wyglądało.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:32, 15 lis 2014

Do góry
Marzenko to 6-7 grudnia przyozdabiamy domy, ja jestem za. W sumie już stan lampkowy sprawdzałem bo planuje oświetlić buksikową
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies