Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Katkak 18:04, 16 lis 2014

Luki napisał(a)
Były prośby o pokazanie moich brzozowych wytworów, więc pokazuje.

Wianki to mi się nie za bardzo podobają, ale wiem już co zrobić, aby były ładniejsze, w końcu praktyka to podstawa

Taki malutki wyszedł już znacznie lepiej robiony inną techniką.

I na końcu choinka, która będzie powodem wywiezienia mnie w kaftanie, więc gdyby mnie długo nie było to mnie wywyeiźli... a chce jeszcze dwie zrobić.
Ta ze zdjęcia nie skończona bo gałązek mi brakło.

Jak skończe to zacznie się dekorowanie.

Łukasz Ty niemożliwy jesteś . Cudne te wianki i choineczka . Pozdrawiam
Nallar 18:07, 16 lis 2014

Nasz Łukasz nie przestaje zaskakiwać.
bdan 18:55, 16 lis 2014

Luki napisał(a)
Były prośby o pokazanie moich brzozowych wytworów, więc pokazuje.

Wianki to mi się nie za bardzo podobają, ale wiem już co zrobić, aby były ładniejsze, w końcu praktyka to podstawa

Taki malutki wyszedł już znacznie lepiej robiony inną techniką.

I na końcu choinka, która będzie powodem wywiezienia mnie w kaftanie, więc gdyby mnie długo nie było to mnie wywyeiźli... a chce jeszcze dwie zrobić.
Ta ze zdjęcia nie skończona bo gałązek mi brakło.

Jak skończe to zacznie się dekorowanie.

Ile Ty jeszcze tych ukrytych talentów masz ?

Luki 18:58, 16 lis 2014

Gosiu do ozdób jeszcze tym wytworom daleko, ale bardzo dziękuje

Kasiu całkiem możliwy kości i reszta mięska na miejscu to chyba jestem żywy

Ewo no bez przesady, w zeszłym roku też miałem pierwsze próby, ale troszkę mniej udane, chociaż obecne wymagają poprawek. Wracam do napychania się bombą kaloryczną i witaminową

Danusiu no przestań gdzie tam talenty, po prostu od małego zawsze coś tam dłubałem, ale niech nikt nie każe mi rysować bo się przestraszy
bdan 08:14, 17 lis 2014

Luki napisał(a)

Danusiu no przestań gdzie tam talenty, po prostu od małego zawsze coś tam dłubałem, ale niech nikt nie każe mi rysować bo się przestraszy

A śpiewać?

Dla mnie zawsze stresem było jak gdzieś do jakiś zabaw miałam iść, żeby mi śpiewać nie kazali.

A tak na poważnie, to dzięki za udzial w dyskusji drzewnej. Wrzuciłam zdjęcia , planik i moje przemyslenia. Jakbyś miał ochotę to zajrzyj.

A odnośnie spotkania, to teraz wstyd by mi było, bo widzisz jak wszystko rozkopane. Ale w przyszłości jak się trochę ogarnę, to nie ma sprawy.

tusiawka 22:43, 17 lis 2014

Ale wianków narobiłeś, a choinka też super pomysł.
W zeszłym roku udało mi się trzy wianki w taki sposób zrobić.
Czytałam też, że świetne wianki z pędów winobluszczu wychodzą. Niestety niem mam nigdzie do niego dostępu.
W tym roku poza tradycyjnym świerkowym planuję zrobić z mchu i coś z tymi brzozowymi też wymyślę.
Dekorować zaczynam w pierwszą niedzielę Adwentu, a światełka od Mikołaja.
Luki 23:02, 17 lis 2014

Danusiu śpiewać to ja potrafie... pod prysznicem razem z radiem to zapewne wychodzi mi zawodowo
Nie ma się czego wstydzić jeżeli chodzi o część ogrodu, która jest w trakcie zagospodarowywania, ale wiem doskonale o co Ci chodzi już patrzyłem na plan i nic nie napisałem bo w sumie pomysłu nie mam, ale coś muszę skrobnąć, ale to już jutro.

Marto wykorzystałem wszystkie gałązki jakie miałem i co najgorsze moje prywatne żródło gałązek się wyczerpałoi mam problem bo u mnie w większości w okolicach rośnie brzoza omszona, a potrzebna mi brodawkowata, nawet w tym się edukowałem bo już nie wiedziałem od czego zależy przewieszanie się gałązek u takich zwykłych brzóz Na winobluszcz poluje już 2 tydzień, ale sąsiadka wszystko wyrwała latem, a mój ma ledwo dwa długie pędy.
Plany dekoracyjne mam na ten rok dośc obfite, nie wiem czy uda mi się zrealizować wszystko.
Luki 23:06, 17 lis 2014

Odwiedziłem dzisiaj giełdę kwiatową w Cz-wie i doszedłem do wniosku, że co roku traciłem mnóstwo czasu i ni tylko tego na poszukiwanie materiałów do dekoracji mając praktycznie w zasięgu ręki całe zbiorowisko wszystkiego co mi potrzebne.
Nie wiedziałem dzisiaj na co mam patrzeć i co chce, a cała żelazna lista wzięła w łeb i teraz brakuje mi tego co potrzebowałem, a mam pełno innych rzeczy... ja pójde z torbami w tym roku to jest pewne
Wracam do wieczornego seansu filmowego, było kilka filmów science fiction ostatnio to teraz zmiana na melodramaty
Iwk4 23:13, 17 lis 2014

Łukasz, śpiewanie pod prysznicem i melodramat. Tylko nie słyszałam o kobiecie idealnej. Może też jest?
To wtedy jej zazdroszczę, hi, hi
Ja uwielbiam śpiewać. Nasz organista fajny chór tworzy. Jest nas może ośmioro, a on się upiera, żeby na 4 głosy śpiewać i muszę przyznać, że najpierw patrzyłam na niego z niedowierzaniem, ale teraz już wychodzi świetnie
Ja za alt robię Jakby policzyć, to się już tak 38 lat udzielam z małymi przerwami (upss... ale to zabrzmiało )
Nallar 23:17, 17 lis 2014

Luki napisał(a)
Odwiedziłem dzisiaj giełdę kwiatową w Cz-wie i doszedłem do wniosku, że co roku traciłem mnóstwo czasu i ni tylko tego na poszukiwanie materiałów do dekoracji mając praktycznie w zasięgu ręki całe zbiorowisko wszystkiego co mi potrzebne.
Nie wiedziałem dzisiaj na co mam patrzeć i co chce, a cała żelazna lista wzięła w łeb i teraz brakuje mi tego co potrzebowałem, a mam pełno innych rzeczy... ja pójde z torbami w tym roku to jest pewne
Wracam do wieczornego seansu filmowego, było kilka filmów science fiction ostatnio to teraz zmiana na melodramaty

Giełda na Radomskiej? ja tam też nie mogę zaglądać, a mam tak bliziutko.