Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

beata_kulesza 18:30, 16 lis 2014

Aniu, wspaniały ogród i ta Twoja energia aż tryska przez monitor. Nagranie wyszło super takie naturalne, no i wnusio miał także w tym swój udział,słodki maluch. Gorąco pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów
Mala_Mi 18:46, 16 lis 2014

monteverde napisał(a)
Aniu program wyszedł super, ale wiadomo za krótko, profesjonalnie opowiadałaś o roślinkach i Kaziu również co do kaliny Watanabe chyba pomyliłyście z Mają nazwę, moja całkiem inaczej kwitnie, bardziej mi wyglądała na Roseum, obejrzałam o 7.55 i 9.10 i jeszcze będę oglądała iryski są śliczne też mam te miniaturki buziolki

Aniu, wcześniej pisałam jakie są pomyłki z nazwami roślin.

Aniu.. to nie ja pomyliłam ... i zaraz po programie to sprostowałam na forum i w internecie, bo mi wstyd było.Wstyd za innych. To montujący program pomieszali. Mam te kaliny od 5 lat i już nazwy dawno sobie przyswoiłam.
Konsultowali ze mną jeszcze nazwy roślin a akurat o to nie upewnili się... program był montowany w jeden dzień.. pomyłki zdarzają się każdemu. Co nie znaczy, że w fachowym programie powinne być informacje wiarygodne.

Nie jest to kalina Roseum.. Roseum jest kaliną koralową, kwiaty ma z delikatnych płatków, jest luźnym krzewem i ma liście jasnozielone. Zupełnie inaczej wygląda od mojej Eskimo, która płatki kwiatowe ma mięsiste, liście ciemnozielone, woskowane (w łagodne zimy utrzymują się na krzewie, jest tak zimozielona) i jest zwarta.
Ale tu można jeszcze pomylić, program leci na szybko... ale jak pomylić Watanabe i Eskimo??? W dobie internetu wystarczyło klepnąć nazwę w wujka Google..
Kręcili jedną i drugą.. do emisji poszła tylko jedna... szkoda, bo jedna i druga warta reklamy. Ale program ma tylko 20 minut.
Mogę w rozmowie pomieszać nazwy, ale zanim powiem coś publicznie to muszę być pewna.

To ESKIMO

To Watanabe

popcorn 18:56, 16 lis 2014

Cudne te kaliny, jakby się nie nazywały
Luki 19:05, 16 lis 2014

W końcu mogłem zobaczyć sobie odcinek drugi i trzeci raz na spokojnie.
Opowiadałaś tak jak zawsze bez stresu, po prostu naturalnie. Miło się słuchało. Na temat ogrodu wiesz jakie mam zdanie i go nie zmienię, ale szkoda, że nie pokazali wszystkich zakątków, w sumie mnie to bez różnicy bo widziałem na własne oczy całość Pomyłkami nie ma się co przejmować. Masz pamiątkę, ogrodem się pochwaliłaś, wyszło super i przy tym pozostańmy
Przy okazji wróciłem sobie powspominać po raz n-ty wizytę w czerwcu i dalej nie pojmuje, że to niby był mało kwitnący okres w ogrodzie
Mala_Mi 19:06, 16 lis 2014

Anita1978 napisał(a)
Ale tu tłok dzisiaj- po programie. Wiadomo!
Wyszło super! I ja miałam szczęście wodzieć to cudo na żywo!
P.s. Tylko psinka nie widziałam w programie- zamelinował sie gdzieś?
Buziaki!

Everest nie zmieścił się w limit czasowy. Był kręcony..nawet jak wodę pił z ciurkadełka.. bo to jego ulubiony wodopój.. ale program ma ograniczony czas i jak stwierdzono dużo nagrali nie wszytko się zmieści.. osobiście wolałabym mniej mojego skrzeczącego głosu, który mnie bardzo denerwuje, a zobaczyć piesa.. ogród był dla niego.. i to też mówiłam... ale ja zawsze dużo mówię ..wiesz bo mnie znasz

monteverde 19:13, 16 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)

Aniu, wcześniej pisałam jakie są pomyłki z nazwami roślin.

Aniu.. to nie ja pomyliłam ... i zaraz po programie to sprostowałam na forum i w internecie, bo mi wstyd było.Wstyd za innych. To montujący program pomieszali. Mam te kaliny od 5 lat i już nazwy dawno sobie przyswoiłam.
Konsultowali ze mną jeszcze nazwy roślin a akurat o to nie upewnili się... program był montowany w jeden dzień.. pomyłki zdarzają się każdemu. Co nie znaczy, że w fachowym programie powinne być informacje wiarygodne.

Nie jest to kalina Roseum.. Roseum jest kaliną koralową, kwiaty ma z delikatnych płatków, jest luźnym krzewem i ma liście jasnozielone. Zupełnie inaczej wygląda od mojej Eskimo, która płatki kwiatowe ma mięsiste, liście ciemnozielone, woskowane (w łagodne zimy utrzymują się na krzewie, jest tak zimozielona) i jest zwarta.
Ale tu można jeszcze pomylić, program leci na szybko... ale jak pomylić Watanabe i Eskimo??? W dobie internetu wystarczyło klepnąć nazwę w wujka Google..
Kręcili jedną i drugą.. do emisji poszła tylko jedna... szkoda, bo jedna i druga warta reklamy. Ale program ma tylko 20 minut.
Mogę w rozmowie pomieszać nazwy, ale zanim powiem coś publicznie to muszę być pewna.

To ESKIMO

To Watanabe

Aniu wiem, że to nie Ty pomieszałaś pisałam, że Twoje wypowiedzi były profesjonalne, a Eskimo śliczna buziolkiAniu powinnaś nakręcić filmiki z ogrodu według 4 pór roku bo tyle umknęło w tym programie, byłyby to filmiki poglądowe i wtedy na spokojnie można omówić większość roślin
Gardenarium 19:15, 16 lis 2014

Czekałam na Everesta Były "fiordy"

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 19:26, 16 lis 2014

Kochani wszystkim dziękuję za słowa pochwały, za wyrozumiałość i wsparcie.

Jest tak dużo wpisów, że przepraszam jak nie każdemu podziękuję "osobiście" i indywidualnie.

Jest to bardzo miłe, bo nie ukrywam stres miałam przed emisją, w trakcie nagrywania był duuuuużo mniejszy. Jeszcze chyba nie ochłonęłam i oglądałam tylko raz rano i to tak na pół gwizdka.. bo telefony, sms-y i piesio co się kręcił i ciągle coś chciał.

Napiszę krótko, cieszę się, że mam to już za sobą.
Były fajne momenty i były słabe momenty.. ja nie miałam wpływu na to co pokażą.. i w jakim okresie przyjadą.
Jak się podobało to jest wszytko w porządku

Teraz czekam na inne ogrody.. z naszego forum..... będę też wspierać każdy pokazany Bo warto propagować nasze ogrody.. każdy jest jedyny i niepowtarzalny, robiony własnymi łapkami. Takie ogrody z duszą

Buziaki każdemu indywidualnie przesyłam

Z widokiem dzisiejszym... by jutro wrócić na stare normalne bezstresowe tory. Popatrzę jeszcze tylko czy były jakieś pytania.... bo mogłam przeoczyć.. dużo wrażeń..szalony dzień.

PS. Róże wszystkie posadzone Wybory te zaliczyłam....

elzbieta_m 19:35, 16 lis 2014

Obejrzałam nagranie raz,potem jeszcze raz i jeszcze....piękny ogród.Taki kolorowy ,zadbany i różnorodny.Cudowny,mam wrażenie ,że można po nim chodzić i za każdym razem odkrywać nowe "cudeńka"Gratuluję i pozdrawiam.Proszę nie przejmować się niezawinionymi pomyłkami.Komentarz to jedno a obraz pełen barwnych roślin i architektury ogrodowej to całkiem inna bajka,piękna bajka
MiraR 19:42, 16 lis 2014

Ja również obejrzałam i jestem pod wielkim wrażeniem Szkoda,że nie pokazali jak Twoi panowie radzą sobie z tym przesadzaniem krzewu za pomocą drabiny (to jakiś nowy patent bo nie słyszałam o takim ),jestem bardzo ciekawa jak to się odbyło.
Aniu bardzo chętnie obejrzałabym Twój ogród w odsłonie czterech pór roku.Jeszcze raz gratuluję ślicznego ogrodowego królestwa.Czekałam na psinkę kochanego staruszka,zdjęcie jak pije wodę wspaniałe
Miłego wieczoru życzę,zapewne to był dzień pełen wrażeń dla Was