Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:20, 04 cze 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Bodziszki (białe, niebieskie, różowe) na pewno, zawilce, przywrotnik ostroklapowy, tojad mocny, świecznice o ciemnych liściach, hosty o ładnych liściach, róże do półcienia, Veronicastrum, orliki (jest duża gama kolorów).

Wiem, na lato jeszcze lilie, u mnie super się mają, jarzmianki jeszcze.

Dziękuję bardzo Danusiu Jesteś wielka!!!
Zaraz zrobię sobie listę i spróbuję tak je dobrać żeby rośliny wymieniały się kwitnieniem a rabata była ciągle kolorowa i ... przy okazji trendy

Piękne wianki zrobiłaś ... cuuuuda ... chciałabym mieć taki u siebie ... ten kupiony też jest śliczny ... oba w moim stylu z przewagą bieli, delikatne, eleganckie ...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:52, 04 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Danusiu, a co byś jeszcze dała na taką wąską rabatę 60cm w półcieniu żeby stworzyć kwitnącą non stop rabatę?

Bodziszki (białe, niebieskie, różowe) na pewno, zawilce, przywrotnik ostroklapowy, tojad mocny, świecznice o ciemnych liściach, hosty o ładnych liściach, róże do półcienia, Veronicastrum, orliki (jest duża gama kolorów).

Wiem, na lato jeszcze lilie, u mnie super się mają, jarzmianki jeszcze.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:33, 03 cze 2015

Do góry
Zszywko tak żywopłot jest z grabów, ale moje doświadczenie na razie jest marne bo sadzony był jesienią, a wiosną kilka sztuk zaatakowała nornica i słabiej rosną. Na pewno musi być dojście z dóch stron, aby można go ciąć, przyrasta raczej szybko, na forum kilka osób ma to już w 3 roku był bardzo ładny i wysoki.
Ja grabowym żywopłotem jestem zachwycony i mam nadzieję, że mój też będzie zachwycał za dwa lata

Floksy mam w 3 odmianach Red Carrabien, Purple Flame i Adessa ROse Eye.

Aganiu mimo sporego jarmarku kolorystycznego na żywo jest to delikatniejsze w odbiorze chyba, że po prostu się już przyzwyczaiłem ale bardzo to lubię i nie narzekam.
Bylinówka jakiś efekt pokaże dopiero w przyszłym roku, w tym to będzie można pokazać fragmentami, ale już widzę, że muszę jedną grupę bylin przesadzić bo gryzie mi się odcień zieleni

Wojtku niestety nie. Munstead Wood nie jest tak łatwo zdobyć, ale będę szukał bo innej nie chce.

Iwonko myślę, że gdybym się bardziej postarał kolorów mogłoby być jeszcze więcej, ale tyle chyba jednak wystarczy na szczęście mam kilka zakątków, gdzie nie ma tylu kolorów.
Lilie sam wsadziłem w doniczki w zeszłym roku w czasie trwania największych rewolucji i tak rosną w tych doniczkach do dzisiaj i czekam aż zakwitną bo nie pamiętam, która to która Do gruntu sadzę w koszyczki z siatki z włókna szklanego do zatapiania w kleju Jesienią pokazywałem, powinna chronić przed gryzoniami, a przy okazji łatwiej się będzie wykopywać

Bożenko cała strategia pomieszczenia rodków jest już przygotowana i na szczęście nie kupowałem ich na potęgę, takich, które mogą być wielkie mam tylko 4 reszta to raczej kompaktowa, któa jakoś sobie musi dać radę z tym miejscem, któe dostały, azalie wielkokwiatowe troszkę przycinam i pilnuje wymykjących się gałązek.
Na szczęście w pore Cię poznałem i zobaczyłem ogród bo w planach miałem jeszcze 8 różaneczników, nie wiem co bym z nimi zrobił
Planuję posadzić u siostry 13-15 krzewów, ale głównie yakushimanum i z odpowiednią ilością miejsca na przyszłość Będe miał kolejne do podziwiania. Mam już Fantastica, Jan III Sobieski i Władysław Łokietek, wszystkie w miarę powoli rosną
Rododendronowy ogród II. 23:11, 03 cze 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Wiedziałam, że nadal cuda będę oglądać u Ciebie....zupełnie mam nowe spojrzenie na Twój ogród....więc podziwiam eMa opiekuna wodnej przestrzeni... widoczek na rodki i alejkę w głąb ogrodu i samo oczko robi na mnie duże wrażenie.....pokazuj więcej takiej scenerii, bo masz czym imponować , nie tylko rododendronami
Pozdrawiam wieczorną, późną porą i miłego weekendu Ci życzę

Nad oczkiem rośnie Nova Zembla i pierwszy raz w tym roku weszła w przestrzeń nad jeziorkiem , teraz gubi kwiaty i pływaja po powierzchni jakby lilie juz kwitły , trzeba wyławiac a to juz nie jest fajne bo roboty i tak mamy dosyc.Miłego długiego weekendu.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:04, 03 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Troszkę zdjęć z wczoraj, jarmark już powoli się kończy

No nie
Jak można mieć tak kolorowo ? Zazdroszczę
Łuki, na jednej fotce masz lilie w doniczkach. Kupowałeś czy sam wsadzałeś w doniczki ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:27, 03 cze 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ale werbeny będziesz miała Poczytałam u Ciebie jak rozsiewasz stokrotki - też tak zrobię U mnie sucho - musze podlewać przynajmniej co 2 dni

My codziennie niestety, bo padnie nam ogró, ale ostatniej nocy był piękny deszcz
Werbeny plewię, a duże kępy rozsadzam w różne miejsca

hosty chcą kwitnąć

w kąciku już busz, zaraz rudbekie tu i lilie zakwitną, naparstnice kwitną i zaraz goździki i werbena, żółto-fioletowo
dumam co z hostami, są już za wielkie...nie ma jak przejść

Madame Plantier leży na kulkach

goździki brodate wszędzie, jeszcze czeka mnie przesadzanie
Moja codzienność - ogród Oli 21:32, 01 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Nawet lilie w oczku ci już kwitną....

Perfekcjonistka jesteś.. aż mi wstyd.. idę robić do ogrodu dalszy bałagan.. natury nie oszuka

u Ciebie nie kwitną jeszcze ?
oj tam po prostu lubię mieć porządek

dziś mam nerwa... w warzywniku plaga mikro różowych ślimaków, zjedzone prawie wszystko, koper i pietruszkę zjadły z korzeniami
Moja codzienność - ogród Oli 15:58, 01 cze 2015

Do góry
Nawet lilie w oczku ci już kwitną....

Perfekcjonistka jesteś.. aż mi wstyd.. idę robić do ogrodu dalszy bałagan.. natury nie oszuka
Malutki pod lasem 12:31, 01 cze 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Załamanie nerwowe mnie bierze jak wchodzę do ogrodu, a tam trawa nie skoszona, chwastów pełno, rabata kamyczkowa w połowie modernizacji, nie skończona, masakra jakaś...
No więc na poprawę humoru
Lilie niektóre już maja ładne pączki w kolorze

Buksiki dają radę

Obok nich lawenda zbiera się do kwitnienia, choć się tego nie spodziewałam w tym roku

No i na koniec przygotowania do jutrzejszego postnego obiadu Mój własny osobisty szpinak, mniam. Przepraszam za bałagan na blacie

Aniu hehe nie bądź nerwusek, pomału zrobisz wszystko z Twoim zapałem do produkcji roślinek to Ty dość szybko zagospodarujesz ogródek lawenda nasz z O. nam się sprawdziała będzie nam kwitła ale czy przetrwa zimę zobaczymy

długo czekałaś na taki szpinka kiedy siałaś ?
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:54, 01 cze 2015

Do góry
I jedna z dwóch kamasja. Bardzo ją lubię i muszę zakupić więcej

Anabelka

lilie już niedługo

przetacznik

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:09, 31 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Śliczne te lilie masz! I fajnie że co roku kwitną i chyba nawet się rozrastają, prawda?

Wrak-race - na pewno była fajna zabawa dla chłopaków a i Ciebie też - nawet jeśli jeszcze piach trzeszczy w zębach
tak rozrastają się i nowe wychodzą kawałek dalej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:41, 31 maj 2015

Do góry
Śliczne te lilie masz! I fajnie że co roku kwitną i chyba nawet się rozrastają, prawda?

Wrak-race - na pewno była fajna zabawa dla chłopaków a i Ciebie też - nawet jeśli jeszcze piach trzeszczy w zębach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:11, 31 maj 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Lilie cudne, pokaż je proszę w szerszym kadrze, ciekawa jestem jakie mają towarzystwo. Sportów motorowych nie lubię ale autka niczego sobie
lilie są za bukszpanowym żywopłotem tak gdzie wcześniej były tulipany
autko miało iść na złomowanie, posłużyło ku szczytnemu celowi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:50, 31 maj 2015

Do góry
Lilie cudne, pokaż je proszę w szerszym kadrze, ciekawa jestem jakie mają towarzystwo. Sportów motorowych nie lubię ale autka niczego sobie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:44, 31 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kocham lilie, a ich prawie nie mam. Co to za odmiana? pamiętasz?
sadziłam je trzy lata temu, jakieś orientalne ale jakie, nie wiem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:31, 31 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Miłej niedzieli

Kocham lilie, a ich prawie nie mam. Co to za odmiana? pamiętasz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:12, 31 maj 2015

Do góry
Ja też w trakcie Mai, tylko na meteo. Super lilie i widać że rh już startuje. Nie wiem czy ustawiać się z kolejce po namiary na kosmos, bo pewnie rozszedł sie jak świeże bułeczki. Przypominam się że chciałabym namiar na meble do salonu, te białe
Malutki pod lasem 22:59, 30 maj 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Aniu na opakowaniu mam napisane, żeby dosiewać, więc dosieję

Agato, próbuj, zobaczymy co będzie, ja już nie sieję rzodkiewki, dziś w miejscu marcowej posadziłam fasolkę Kwietniowej jest jeszcze trochę i chyba też tam pójdzie fasolka, bo fasolkę też uwielbiam i co jakiś czas dosiewam, żeby mieć co jakiś czas zbiory

sylwia_slomczewska napisał(a)
U mnie też najazd mszyc na bobie, szpinaku i koperku, opryskałam, ale deszczyk przeleciał i chyba trzeba będzie powtórzyć ech

Sylwio, ale ja nie mam mszyc na razie, odpukać... Szpinak zbierałam, bób ładnie kwitnie, a i dziś koperku trochę już urwałam z tego co się sam powysiewał po całym warzywniku

anabuko1 napisał(a)
Ja w tym roku po raz pierwszy tez posadziłam szpinak.Może cos i mi na obiad urośnie
O lilie,,,zaraz się zacznie - piękny czas liliowy.Uwielbiam je

Aniu, ja szpinak też pierwszy raz w tym roku siałam i nawet się ładnie udał
Lilie też uwielbiam

Edyta10 napisał(a)
zakupy fajne zrobiłaś i tanio
widzę śliczną truskaweczkę i ładny duży bób, uwielbiam go

Edyto, zakupy faktycznie, wychodzi na to, że tanio
Truskawka już w brzuszku mojej córki, też już czekam na bób
Moja codzienność - ogród Oli 19:42, 30 maj 2015

Do góry
rojniki komuś obiecałam nie pamiętam komu

kwitną lilie

seslerie nowa miłość
skalna

jesienna

koniec
Ogród z tatarakiem w tle 06:41, 30 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, dobiegłaś do seteczki, gratuluję. Rabatka z iryskami bardzo mi się podoba. Mają swoje 5 minut.

Dziekuje Iwonko. Tak to już/dopiero 100 ile zmian nastapiło, sama nie wierze...

Iryski teraz przyciągają wzrok, a jak przekwitną to spektakl rozpoczną lilie orientalne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies