Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

margaretka3 13:08, 23 cze 2015

07_Rene napisał(a)

Poza tym szykuje mi się do opracowania rabata ognista, żółte liliawce mam, a teraz sie okazało że wyrosły mi pomarańczowe lilie. Planuje połączyć je z granatami... w sensie z kolorem granatowym

Reniu, i u mnie jest ognista Ale sporo na niej do poprawki. I więcej pomarańczu tam potrzebuję.
Bardzo podoba mi się połączenie granatowego z pomarańczem. Właśnie teraz kwitną mi kwiaty w takim zestawieniu: za szałwiami nagietki, a przed facelią pomarańczowe pustynniki. Zupełnie nieplanowane to było, a fajnie wygląda.
Granaty, znaczy się granatowce, mam cztery, z nasionek
laurowisnia 13:55, 23 cze 2015

Studnia, róże i tło lawendowe, urokliwy widoczek, podoba mi się pomysł z Sally przy piwniczce, niech tylko podrośnie. Pytasz o powojnik, to jest raczej Alionushka.
07_Rene 14:26, 23 cze 2015

babka napisał(a)

Się dzieje w tej przyrodzie Okropne to dziś ślimaki rude zbierałam po deszczu. 68 sztuk! Całe szczęście że nie na rabatach a za gospodarczym, no ale jednak ...
A po chwili kotka przyniosła mi pod nogi mysz, wczoraj też przyniosła i ... wpuściła do piwnicy :/
Ojjj ale temat .....

Jak widzę ślimaki u siebie to stosuje metody Małej Mi; ) zero litości
07_Rene 14:28, 23 cze 2015

Konieczki napisał(a)

Kurde nawet czuję zapach tej lawendy, to zdjęcie lepsze o tych paskud na cisach

Wolę takie paskudy od dzikow i saren.
07_Rene 14:36, 23 cze 2015

Benia napisał(a)

Reniu świetne to połączenie róży z powojnikiem. Chyba mamy podobne gusta
z tą różnicą że u Ciebie już kwitną i cieszą oko a u mnie kwitną ale jako pomysły bo pergola w trakcie prac jeszcze ale mam nadzieję, że do jesieni się zrobi i róże posadzę jakieś - i tu jest problem jakie - wiem tylko tyle że chciałabym żeby były to pnące różowe a do towarzystwa miały fioletowe powojniki - myślałam o pnącej "New Dawn" ale nie wiem czy nie będzie jej za gorąco pod połunie jak będzie??? - muszę się doszkolić
Ewentualnie zmałpuję, tą odmianę która rośnie u Ciebie - bo piękna jest

Beniu, to nieznana róża, która wykopalam kiedyś siostrze z mini ogródka , ale z tego co wiem to ona na targu byla kupiona od takiebo "normalnego " handlarza.
Najlepiej to wejdź sobie na stronę jakiejs różanej szkółki i pooglądaj. Do jesieni na pewno coś wybierzesz
07_Rene 14:43, 23 cze 2015

margaretka3 napisał(a)

Reniu, i u mnie jest ognista Ale sporo na niej do poprawki. I więcej pomarańczu tam potrzebuję.
Bardzo podoba mi się połączenie granatowego z pomarańczem. Właśnie teraz kwitną mi kwiaty w takim zestawieniu: za szałwiami nagietki, a przed facelią pomarańczowe pustynniki. Zupełnie nieplanowane to było, a fajnie wygląda.
Granaty, znaczy się granatowce, mam cztery, z nasionek

U mnie to dopiero plany. Najpierw muszę zrobić porządek w nasadzeniach na innych rabatach, ale próbuję tak całościowo na to spojrzeć.
Super , że Ty już masz taką rabate, będzie od kogo zgapiac
07_Rene 14:54, 23 cze 2015

laurowisnia napisał(a)
Studnia, róże i tło lawendowe, urokliwy widoczek, podoba mi się pomysł z Sally przy piwniczce, niech tylko podrośnie. Pytasz o powojnik, to jest raczej Alionushka.

Wielkie dzięki za opinie, bo nie byłam pewna tej Sally Na razie jestem nią zauroczona. W dodatku wszystko na razie wskazuje na to, że to bardzo zdrowa odmiana - zebym tylko nie zapeszyla; )

Powojnika podejrzewalam, że to alionuszka, ale czytalam, że on sie nie czepia, a mój się chyba czepia. Musze to obadac gruntownie, bo moze mi sie tylko wydaje

edit: nie znalazłam wąsów czepnych, to Alionushka

07_Rene 21:06, 23 cze 2015

Nie myślałam, że te róże będą mnie aż tak cieszyć..

Mariatheresia

Chandos Beauty tylko dwa pączki; szkoda tylko że ostróżki niemrawe

babka 21:15, 23 cze 2015

07_Rene napisał(a)

Jak widzę ślimaki u siebie to stosuje metody Małej Mi; ) zero litości

Ja mam litość nad jeżami, które u mnie buszują codziennie. Nie mogę im tego robić. Robię obchód, zbieram i wyrzucam.... do sąsiada
Ale sąsiad ma nieużytki więc sie nie gniewa
babka 21:17, 23 cze 2015

07_Rene napisał(a)

to Alionushka

Cudowne !