Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:11, 25 kwi 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)
No pewnie że zagladamy. Nie zawsze się odzywamy brzozy przepiękne czekam na nasadzenia. Będzie super.

O Katia witaj Z tym odzywaniem się to racja ja ostatnio też nie zawsze coś napiszę ale zaglądam prawie codziennie tu i tam
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:09, 25 kwi 2016

Do góry
Specjalnie się zalogowałam, żeby pochwalić brzozy . Nie mogę się doczekać sadzenia .
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:04, 25 kwi 2016

Do góry
No pewnie że zagladamy. Nie zawsze się odzywamy brzozy przepiękne czekam na nasadzenia. Będzie super.
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:50, 25 kwi 2016

Do góry
Za domem posadziłam brzozy o ozdobnych liskach.

Zielonym od linijki - ogród Ivony 16:15, 25 kwi 2016

Do góry
O Jak Miło Że Ktoś Tu Był Ja Zabiegana Ostatnio Ale wysłać udało Mi Się trochę roślinek więc porządek się robi. Piszę z telefonu wiec wybaczcie błędy ale wracamy właśnie z zakupów. Brzozy mam jupi.
Zielonym do góry... :) 15:05, 25 kwi 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Z samego rana sama wykopalam orzecha... Lepiej niż ostatnio mój tato to zrobił, wszystkie korzenie wkopane bez pomocy piły, za pomocą siekierki. Przesadziłam dwie duże brzozy, dwie kolejne wykopałam i zawiodłam w dobre ręce. Skosiłam trawnik, odchaszczylam 1/5 żywopłotu grabowego. I... Nie miałam sił posprzątać domy
Targi na Klimeckiego maja być 05-06maja, Chemobudowa. Chyba się wybiore

szalona kobietko!!!!!!!!!!!!!!!! nieźle
Targi w Krakowie?! ooo wreszcie coś blisko
Moje ukochane miejsce na ziemi 14:40, 25 kwi 2016

Do góry
Mimo brzydkiej pogody odwaliłam kawał roboty.
Posadziłam dwie magnolie, dwie brzozy o ozdobnych liściach, dwie choiny kanadyjskie, dwie azalie japońskie o ciemnych listkach, tamaryszka, kalinę, dwie ozdobne trawy, dwa miniaturowe iglaki, dwa niebieskie pierwiosnki, dwie tawuły wiosenne.

Ostatnio kupione pelargonie też posadziłam do doniczek.

Zaraz idę się grzać przy żelazku.

Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 14:26, 25 kwi 2016

Do góry
Jestem po telefonicznej konsultacji z hodowcą brzóz. Szkodnik, który zaatakował brzozy to trociniarka czerwica, trudna do zwalczenia.
W Kruklandii 20:44, 24 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Kasiu rabaty jeszcze nie ma...jest tylko zarys.
No i nie brzozy wielopniowe tylko jedna brzoza będzie wielopniowa...zrobiona z dwóch

Czekam na tuje. Jak posadzę do końca żywopłoty to zabieram się za tę rabatę z brzozą.
Pokażę jak już coś ruszy

A czyli nie zarejestrowałam bo jeszcze nie zrobiona ...a to jak chcesz ja zrobić to wiem, już pisałam, że bym na taki pomysł sama nie wpadła.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 15:40, 24 kwi 2016

Do góry
Ja kocham Twoje brzozy - i całą tę rabatę - nadają jej takiej szlachetności
Szałwie czy lawendy? 15:36, 24 kwi 2016

Do góry
Dziękuję za odwiedzyny A czy Ty te nowe brzozy za dnia to pokazywałaś? O i widzisz, u Katiixx wkleiłam link do grabczewskich i tam jest zdjęcie brzóz w rozplenicach, które koniecznie chciałam Ci wkleić jak sadziłaś swoje. Ale za cholercię nie mogłam sobie wtedy przypomnieć gdzie ja to zdjęcie widziałam.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:32, 24 kwi 2016

Do góry
Leśne akcenty igiełkowo i szyszkowo

Grab pendula, wygląda wiosną jak pylące brzozy

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:40, 24 kwi 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)

I co? nie pokłuły Cię berberysy? mnie się w końcu udało, po dwóch tygodniach, wyciągnąć kolec z uda .

A widzisz, zmylił mnie ten kijek, ale z brzozą też byłoby lux .

Brzozy w kulkach ostatnio bardzo popularne ale brzóz nie będę sadzić, bo u mnie uczuleniowcy w rodzinie. Wystarczą mi te u sąsiada

ps. Szkoda, że berberysy mają kolce
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:26, 24 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Uwielbiam wiosnenn szable irysów?
Twoj bardzoza ma juz takie duze liscie? Moje dooorenbosy startują zwykle ze dwa tygonie pózniej, aktualnie mam liscie w pękajacych pąkach...

Szabelki irysów wiosną fajnie i zdrowo wyglądają, ale nie zawsze kwitną, bródkowe trzeba przeprowadzać
na nowe miejsca i moje w tym roku muszę przesadzić.
Najbardziej lubię irysy nad oczka wodne...

żółte, variegaty, orintalny, japońskie, syberyjskie...moje marzenie obsadzić trzecie oczko tylko nimi

Mam jedną sosnę Doorenbos...jest z roku na rok coraz piękniejsza....w sąsiedztwie mam olbrzymie
brzozy pospolite, to one są już liściach, więc moja rośnie jak gwiazda w pojedynce, ale w towarzystwie

Obrazki z sąsiedztwa
Brzozy w liściach

i moja Dorenbos też jeszcze bezlistna

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:16, 24 kwi 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Kilka wczorajszych zdjęć

Pięknie
Ktory sezon masz już brzozy? Bardzo ładnie odznaczają sie już te białe pnie ... u mnie jeszcze trochę do takiego widoku Gdzie kupowałaś tą mediopictę?
W Kruklandii 08:49, 24 kwi 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Juziu czy Ty byś mogła obfocić tą rabatę z brzozami wielopniowymi sorry ale ja je nie zarejestrowłam jakoś

Kasiu rabaty jeszcze nie ma...jest tylko zarys.
No i nie brzozy wielopniowe tylko jedna brzoza będzie wielopniowa...zrobiona z dwóch

Czekam na tuje. Jak posadzę do końca żywopłoty to zabieram się za tę rabatę z brzozą.
Pokażę jak już coś ruszy
Pogubiłam się po drodze... 22:54, 22 kwi 2016

Do góry
AgaeM napisał(a)
U mnie gracki rozplenice i nawet pospolite miskanty cukrowe suche jeszcze. Buksy zbrązowiałe. Brzozy pączki z listków. Nawet wierzby mikre jeszcze. Tulipki zwarte.
Aga a sezonie ci potem bukszpany odbijają, czy wymienisz na nowe?
Pogubiłam się po drodze... 22:31, 22 kwi 2016

Do góry
U mnie gracki rozplenice i nawet pospolite miskanty cukrowe suche jeszcze. Buksy zbrązowiałe. Brzozy pączki z listków. Nawet wierzby mikre jeszcze. Tulipki zwarte.
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:43, 22 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
Zakupy super! Zawsze podobały mi się brzozy o tych ozdobnych listkach i nadal mnie kuszą Na razie staram się być twarda ale nie wiem jak długo dam radę. Z wisienki będziesz zadowolona coś czuję w kościach (Dobrze napisałaś)
Pozdrowienia niezmordowana kobieto

Ilonka na te brzozy miałam ochotę w ubiegłym roku. Dopiełam swego.

Wisienka czeka na sadzenie...straszą jakimś zimnem.
Dzisiaj rano o 6 jechałam do Krakowa.
Trawa biała była.

Dzisiejszy dzień był odpoczynkiem od ogrodu. W Krakowie kwitną już bzy.
W szoku byłam.

W Kruklandii 21:23, 22 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Kasiu kochana!
Z trawkami to ja jeszcze czekam. Mam nadzieję, że jeszcze odbiją.... bo przecież niemożliwe żeby wszystko tak padło! Takich ususzonych na amen mam mało. Większość jest niepewna....dlatego spokojnie czekam.
U mnie jeszcze wszystko śpi....miskanty, rozplenice, buki, brzozy. Host nawet nie widać.
Jakbym została z niczym, to wtedy się odezwę!

Ja mam wyczesane? Ja mam pustki...dlatego tak czysto
Oprócz bukszpanów mało co jest na tych rabatach... Liczyłam na carexy i żurawki a tu d.... Miało być dużo tulipanów i hiacynty....a tu wszystko kwitnie po trochu zamiast na raz No nie podoba mi się ta wiosna! Nic a nic

zimno jest dlatego to wszystko rusza tak jakby nie chciało, bo na to zimno komu by się chciało ?
a Ty nie zaciemniaj mi tutaj, ze masz pusto dlatego czysto. U mnie jak pusto to jeszcze bardziej widać. Pogodziłam się jednak z tym, że wyczesane Makowo to czas mojej emerytury ale na to musi jeszcze sporo poczekać
a tulipki Cię jeszcze zaskoczą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies