O Jak Miło Że Ktoś Tu Był Ja Zabiegana Ostatnio Ale wysłać udało Mi Się trochę roślinek więc porządek się robi. Piszę z telefonu wiec wybaczcie błędy ale wracamy właśnie z zakupów. Brzozy mam jupi.
Mimo brzydkiej pogody odwaliłam kawał roboty.
Posadziłam dwie magnolie, dwie brzozy o ozdobnych liściach, dwie choiny kanadyjskie, dwie azalie japońskie o ciemnych listkach, tamaryszka, kalinę, dwie ozdobne trawy, dwa miniaturowe iglaki, dwa niebieskie pierwiosnki, dwie tawuły wiosenne.
Ostatnio kupione pelargonie też posadziłam do doniczek.
Dziękuję za odwiedzyny A czy Ty te nowe brzozy za dnia to pokazywałaś? O i widzisz, u Katiixx wkleiłam link do grabczewskich i tam jest zdjęcie brzóz w rozplenicach, które koniecznie chciałam Ci wkleić jak sadziłaś swoje. Ale za cholercię nie mogłam sobie wtedy przypomnieć gdzie ja to zdjęcie widziałam.
Szabelki irysów wiosną fajnie i zdrowo wyglądają, ale nie zawsze kwitną, bródkowe trzeba przeprowadzać
na nowe miejsca i moje w tym roku muszę przesadzić.
Najbardziej lubię irysy nad oczka wodne...
żółte, variegaty, orintalny, japońskie, syberyjskie...moje marzenie obsadzić trzecie oczko tylko nimi
Mam jedną sosnę Doorenbos...jest z roku na rok coraz piękniejsza....w sąsiedztwie mam olbrzymie
brzozy pospolite, to one są już liściach, więc moja rośnie jak gwiazda w pojedynce, ale w towarzystwie
Obrazki z sąsiedztwa
Brzozy w liściach
i moja Dorenbos też jeszcze bezlistna
Pięknie
Ktory sezon masz już brzozy? Bardzo ładnie odznaczają sie już te białe pnie ... u mnie jeszcze trochę do takiego widoku Gdzie kupowałaś tą mediopictę?
U mnie gracki rozplenice i nawet pospolite miskanty cukrowe suche jeszcze. Buksy zbrązowiałe. Brzozy pączki z listków. Nawet wierzby mikre jeszcze. Tulipki zwarte.
zimno jest dlatego to wszystko rusza tak jakby nie chciało, bo na to zimno komu by się chciało ?
a Ty nie zaciemniaj mi tutaj, ze masz pusto dlatego czysto. U mnie jak pusto to jeszcze bardziej widać. Pogodziłam się jednak z tym, że wyczesane Makowo to czas mojej emerytury ale na to musi jeszcze sporo poczekać
a tulipki Cię jeszcze zaskoczą