Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Moje ukochane miejsce na ziemi 01:13, 30 kwi 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)

Bożenko to jest na sto procent z grabów .
Jutro zrobię fotki ile tego jeszcze na drzewach.
W sobotę wygrabałam na przedpłociu 3 wózki ogrodowe. Dlatego nie znoszę grabów!!!
Nie rozumiem miłości do tych drzew...

Brzozy mam ogromne po drugiej stronie ogrodu.

Jałowce jednak przesadzę.
Dziękuję za rady.

Zgadza się to są "kiełbaski" z grabów. Przy Twojej wielkości drzew rzeczywiście mogą trochę wkurzać ale nie ma gatunków idealnych. Pomyśl sobie ile dobrego dają - choćby tak jak wspomnaiłaś - cień. Brzozy mają też mają takie cuda na sobie, pylą, zrzucają tony małych listków, wypijają wodę wszystkim roślinom dookoła. Moje sosny - rosną jak szalone, zrzucają mnóstwo igieł, szyszek, korzenie mają bezpośrednio pod ziemią...Można by tak wymieniać wieeeeele gatunków
(Ja też bym jałowce przesadziła)
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:54, 29 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Trawka wydaje sie byc bardzo podobna.
Ania ma rację te jałowce rozwalą sie bardzo szeroko a sa kłujace i potem masakra nawet przy obcinaniu jak najszybciej przesadz, ja swoje wywaliłam.Te kiełbaski które pokazałas to moim zdaniem nie z grabu tylko z brzozy, masz blisko brzozę? A graby i buki to ja tez mam , faktycznie pod nimi nic nie urosnie i sucho bardzo, ale przedpłocie mi sie podoba.

Bożenko to jest na sto procent z grabów .
Jutro zrobię fotki ile tego jeszcze na drzewach.
W sobotę wygrabałam na przedpłociu 3 wózki ogrodowe. Dlatego nie znoszę grabów!!!
Nie rozumiem miłości do tych drzew...

Brzozy mam ogromne po drugiej stronie ogrodu.

Jałowce jednak przesadzę.
Dziękuję za rady.
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:41, 29 kwi 2016

Do góry
Trawka wydaje sie byc bardzo podobna.
Ania ma rację te jałowce rozwalą sie bardzo szeroko a sa kłujace i potem masakra nawet przy obcinaniu jak najszybciej przesadz, ja swoje wywaliłam.Te kiełbaski które pokazałas to moim zdaniem nie z grabu tylko z brzozy, masz blisko brzozę? A graby i buki to ja tez mam , faktycznie pod nimi nic nie urosnie i sucho bardzo, ale przedpłocie mi sie podoba.
Z Pszenicznej ... 18:04, 29 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Ania - od lewej brzozy, potem nigry śliwy, z tyłu jabłonka royalty i leszczyna purpurowa w przyszłym roku wszystkie te drzewka będą w rabacie, mam dość koszenia trawy koło nich

ale chyba nie w tym roku pracusiu?
ostatnio u Danki zobaczylam cudna rabatę, jezówki rozchodniki rozplenice szalwia i morning light - czad!
Na huśtawce miło płynie czas... 16:39, 29 kwi 2016

Do góry

Zdjęcie słabej jakości bo z tableta.
Róża miałaby być między pierwszą a drugą tują aurea, tam gdzie widać liście czosnka. Po prawej ten suchy badyl to katalpa. Limki są w szpaler posadzone 5 sztuk, trochęje tam widać. Przed limkami jest maciupka sesleria na brzegu, a z prawej lawenda. Czy Elfe wpisałaby się tam kolorystycznie? Widziałabym tam właśnie jasnaą różę, ale Elfe znam tylko ze zdjęć.

O brzozach czytałam. Rzeczywiscie biegam codziennie z konewką i podlewam obwódkę z bukszpanu. Jak brzozy będą starsze i bukszpany nie dadzą rady, to będę musiała je przesadzić, a bardzo bym tego nie chciała.
Z Pszenicznej ... 14:49, 29 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
jestem uff przebrnełam, dalaś czadu dzisiaj z tym wątkiem
w kwestii seriali uwielbiam skandynawskie kryminalne, no kofam. ale kino to mój ulubiony program
grusza..no cóż mam wrażenie ze juz podjęłaś decyzję jak patrzę na fotki to ona mega cień daje na trawnik, nie będzie Ci dziwnie bez niej?
a te wszystkie małe drzewka w trawniku to opiszesz na którymś zdjęciu?

Ania - od lewej brzozy, potem nigry śliwy, z tyłu jabłonka royalty i leszczyna purpurowa w przyszłym roku wszystkie te drzewka będą w rabacie, mam dość koszenia trawy koło nich
Szałwie czy lawendy? 13:16, 29 kwi 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Ja wczoraj byłam tylko trzy cyprysiki przywiozłam

Były brzozy i rozplenice? A buksy duze??
Tu ma być ogród :) 09:08, 29 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Z limonkowych ja mam carex Elata Aurea, tylko on lubi półcień i duuużo wody, więc nie wiem czy pod brzozy to dobry wybór.

Podobny jest Everillo, ja go nie mam (droga trawa i rzadziej spotykana), musiałabyś poczytać czy on by się nadawał na takie warunki.
Ma go Ewa Kuba, więc może podpytaj.

Właśnie o everillo mi chodziło poczytam dzięki
Na huśtawce miło płynie czas... 06:13, 29 kwi 2016

Do góry
Pokaż to miejsce gdzie chcesz mieć elfe i limki.
Widzę że za huśtawką wsadziłaś trzy brzozy, nie wiem czy wiesz ale na brzozy mówi się że to osuszacze tereny.Mają płytki system korzeniowy i wypiją każdą wodę w pobliżu więc musisz być przygotowana że za parę lat będzie tam sucho i jak chcesz aby inne rośliny rosły to podlewanie musisz im zapewnić prawie codzienne. Piszę o tym bo sama popełniłam taki błąd, a nie zawsze kogoś stać na spore zużycie wody.
Ogród wyrozumiały 23:51, 28 kwi 2016

Do góry
Ale mi posłodziłyście dziewczyny
Fakt kulki na brzozowej planuję u siebie baa ... już je posadziłam
Ale te na pniu to mi nie pasują jednak do tego zakątka ... bardziej na jakiejś małej rabacie ... bliżej domu ... na tle jasnej ściany? ... a tu nie bardzo jakoś ... ale załóżmy, że mamy brzozy to przed nimi posadziłabym molinię (chyba że nie kojarzę dobrze i juz masz? a zresztą jak masz to też dobrze a więc molinię ... przed molinią hakone (wiem, że masz ale to byloby takie powtórzenie) ... pomiędzy hakone coś kwitnącego (ja będę miała liatrę) ale wiesz, że wybor jest ogromny
A przed hakone kulki rozrzucone nierównomiernie ...

Czy tam masz dużo słońca?
A może prze limkami coś zimozielonego i przy kostce runianka, ktorą pociągniesz między kulki ... albo cos w stylu runianki tylko jaśniejszego?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 18:24, 28 kwi 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Ładnie się dzieje u Ciebie. Brzozy cudne. Grabowa też i wiśniowa jak cała reszta. Jest co podziwiać i na co czekać. Efekt będzie widać już w tym sezonie.

Makao robię co mogę aby zdziałać w tym sezonie jak najwięcej
Zielonym od linijki - ogród Ivony 18:19, 28 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Zapowiada sie świetnie rabata grabowa z kulkami Rozmieszczenie na szóstkę
Fajnie, że masz już brzozy pięknie będzie z nimi
Lubię takie postępy prac

Zuch dziewczyna...tym bardziej, że z dzieckiem przy boku pracujesz

Reniu działam jak mogę a mały synek to wiesz raz pomaga raz przeszkadza Przedwczoraj jeździliśmy taczkami ale miał ubaw . Miałam 2 razy cięższe taczki no ale robota szła do przodu
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 17:54, 28 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Pampasowa nie zimuje. Szukaj miskantów!

Pod brzozy to też jakieś trawki najlepiej...ale niskie I kwiecie wystające znad...

Buziak!

Justynko właśnie szukam i czytałam Danusi artykuł.
Jak pampasowa nie zimuje to odpada.
Morning light rozważam, i myślę nad Variegatusem tylko nie wiem czy on ma piórka.
Tam jest południowa strona.

Przy brzozach może mogłaby być stipa i rozchodnik, albo szałwia czy lawenda, albo rozplenice.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 17:36, 28 kwi 2016

Do góry
ivo napisał(a)
To byl super dzień ! Tyle udało mi się zrobić
Powyrywałam chwasty na wisienkowej :

Wisienki będa kwitły maja ładne białe pąki ale już ciemnawo sie robiło więc nie widać:

Derenie szaleją:

Piwonie mimo przesadzania będą kwitły:

Najbardziej mnie cieszy liriope od Dobrej Duszy wygląda super i ma już nawet przyrosty. Chyba mu dobrze u mnie

Ładnie się dzieje u Ciebie. Brzozy cudne. Grabowa też i wiśniowa jak cała reszta. Jest co podziwiać i na co czekać. Efekt będzie widać już w tym sezonie.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 17:26, 28 kwi 2016

Do góry
Pampasowa nie zimuje. Szukaj miskantów!

Pod brzozy to też jakieś trawki najlepiej...ale niskie I kwiecie wystające znad...

Buziak!
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 14:53, 28 kwi 2016

Do góry
Czy piwonie i świerk srebrny w odległości 2-4m utrzymają się w pobliżu brzozy?
a czasem nie na temat ... 14:42, 28 kwi 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)

to wrzucę zakupy które dziś doszły

smiałki goldtau którymi mają być podsadzone brzozy, wiecie jak to jest z zakupami internetowymi - zawsze staram się nastawić na gorsze możliwości żeby nie być rozczarowaną trawek było sporo wiec nie wiedziałam w jakim stanie przyjdą ale w życiu nie dostałam roślin lepiej zapakowanych ! nawet w kartonach w rogach były drewniane listewki żeby usztywnić karton, a sadzonki rozsadzają doniczki- spokojnie mogłam zamówić połowę sztuk i dzielić na pół - a w wersji eko dałoby radę i na 3 na połowę maja mam mieć realizację jeszcze kilku roślin na które było za wcześnie - zobaczymy czy przyjdą podobne - wybrałam szkółkę gdzie ceny nie są wysokie ale sadzonki nieduże - coś za coś

Sadzenie zaczynam w czwartek - jutro niestety nie dam rady.

Witam. Czy mogę prosić na priv adres tego sklepu wysyłkowego? podziwiam zapał, plany i ten niesamowity rozmach w nasadzeniach. Będzie pięknie!!!!!!!!!!!
Tu ma być ogród :) 12:34, 28 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Aaa Edytka ja jeszcze potrzebuję jakiegoś carexa limonkowego między kulki bukszpanowe na rabatę brzozową ... Ty kiedyś pisałaś o takim tylko nie pamiętam nazwy

Z limonkowych ja mam carex Elata Aurea, tylko on lubi półcień i duuużo wody, więc nie wiem czy pod brzozy to dobry wybór.

Podobny jest Everillo, ja go nie mam (droga trawa i rzadziej spotykana), musiałabyś poczytać czy on by się nadawał na takie warunki.
Ma go Ewa Kuba, więc może podpytaj.
Co i jak? Nowicjuszka 11:51, 28 kwi 2016

Do góry
No ok, ale zobacz na drzewa czy tak mogą być, bo wiesz że magnolia nie lubi przesadzania. Popatrz okiem eksperta czy coś Ci się nie gryzie, bo muszę praktycznie wszystko przesadzić i nie chcę roboty głupiego.
Po 2 który zawijas dać? W stronę brzozy, czy róż nie dobijaj mnie kobito.

Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:17, 28 kwi 2016

Do góry
Zapowiada sie świetnie rabata grabowa z kulkami Rozmieszczenie na szóstkę
Fajnie, że masz już brzozy pięknie będzie z nimi
Lubię takie postępy prac

Zuch dziewczyna...tym bardziej, że z dzieckiem przy boku pracujesz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies