Iwonka pocieszę cię-u mnie roboty idą podobnie jak u Ciebie...w tempie lodowcaSyn młodszy też cały czas zazipany,ale on astamtyk-także u nas cały rok są problemy w tym zakresie.
tak wnerwia mnie ta rabata,ze poszłam tam dziś z nożycami ,sekatorem,piłką..
podkrzesałam brzozy i modrzewia i to konkretnie. Wygląda nadal do niczego tyle,ze prześwit się zrobił.
Planuję dokładkę kłosownicy . Rabata będzie poszerzona o jeden rząd z powodu placyku. W stronę domku też dojdą 2-3 kępy. Kusi mnie dołożenie też rzędu za brzozy, ale to już grubsza robota, bo musiałabym przesadzić jeżówki.
Dziewczyny jestem Nie mam nerwów juz ostatnio do tego wszystkiego. Dałam dziecia do przedszkola od poniedziałku a dzis już nie poszedł bo od wczoraj taki zasmarkany że w nocy się co chwilę budził. . A na tyłach chwasty szaleją. Zaczęłam ręcznie walczyć bo czekaja rosliny w doniczkach i nie przygotowane miejsce dla nich . W takim tempie jak ostatnio może sie wyrobie w tym roku. Brzozy tez nie posadzone . Nieźle nie. Stan prac równa się zero
To kora zwykłej brzozy brodawkowatej.
Na tej rabacie rabacie mam 3 różne brzozy, ale tą zwykła widać, bo na początku była sadzona. Jak sie przyjrzysz to słupki zobaczysz, gdzie rosną dwie inne
Brzoza Golden Obelisk super jest, bo bardzo wcześnie puszcza listki. Anda pokazywała u siebie podobną odmianę wczoraj.
Dziękuję Marta, brzozowa do lekkiego liftingu, troszkę chcę ją udoskonalić.
Tak jak piszesz na wszystkich rabatach gdzie nie ma kamienia jest kora, rosną w niej i bukszpany i róże i trawy (tylko w przypadku róż kora jest odsunięta lekko od krzaczka).
Wokół lawendy mam kamień.