Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:52, 18 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Czy obie piszecie o wiosennych ? Czy może martini znalazłaś w klaczach japońskie mieszańce czyli jesienne?

Ale gamoń ze mnie a Wy czujne. Of course, chodziło mi o mieszańcowy. Czy jak posadzę je teraz w kłączach to mi latem zakwitną? W benexie napisano, ze sadzić w kwietniu a kwiat w VII/VIII Pytam, bo już jedną kuchę zaliczyłam z ciemiernikami.
Moje brzozy w podobym stadium. A teraz idę płakać nad moją magnolią, którą ugotowałam w kamieniach
W Kruklandii 21:16, 17 kwi 2016

Do góry
Dzisiaj fotek i tak by nie było, bo padało prawie cały dzień.

Nie będzie co focić jutro.
Przeszłam się po ogrodzie i jest parę szafirków, jeden hiacynt... i to wszystko.
Tulipanów będzie mało i małe..ale to jeszcze trochę potrwa....żurawek jeszcze nie widać, carexy też jeszcze się ociągają.... pustka na rabatach.
Grab dopiero pęka i brzozy płaczące.

Lipa.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:57, 17 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

zostaw je bo sa przepiekne

Tylko narcyzy zastąpiłam hiacyntami i wywaliłam brzozy. Jajek nie chce mi się wydłubywac
Typografia ogrodu 20:30, 17 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Jakbym zakładała ogród od nowa....to bym miała tylko brzozy, wiśnie i świdośliwy...
cos nie wierze ale to mile.
Wszystko to wlasnie mam ale wisnie to...wiesz.no i graby oczywiście
Typografia ogrodu 18:15, 17 kwi 2016

Do góry
Jakbym zakładała ogród od nowa....to bym miała tylko brzozy, wiśnie i świdośliwy...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:02, 17 kwi 2016

Do góry
noemi napisał(a)
Kasiu , czy Ty sadziłaś seslerie jesienna pod brzozy ? bo kupowałaś , tylko się zgubiłam trochę w tych Twoich trawkach….

bo ja mam w planach w pasie grabów , ale one są takie maleńkie i to mnie zniechęca ciut, wiem , że urosną , ale ja tą rabatę widzę z domu no i tak łyso będzie … ale cierpliwym trza być … to chyba nie mam wyjścia … dzisiaj mam dzień marudzenia , muszę to z siebie wyrzucić

buziak

tak seslerie jesienna i molinie ED. Sesleria malusia ale motylek pokazywał jak się i niej szybko rozrosla !!! Jabtez te rabaty widze z salonu
Seslerie szybko startuje więc to raczej argument ze nie będzie długo łyso. A jak dodasz tulipany.i krokusy mmmmm
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:53, 17 kwi 2016

Do góry
Kasiu , czy Ty sadziłaś seslerie jesienna pod brzozy ? bo kupowałaś , tylko się zgubiłam trochę w tych Twoich trawkach….

bo ja mam w planach w pasie grabów , ale one są takie maleńkie i to mnie zniechęca ciut, wiem , że urosną , ale ja tą rabatę widzę z domu no i tak łyso będzie … ale cierpliwym trza być … to chyba nie mam wyjścia … dzisiaj mam dzień marudzenia , muszę to z siebie wyrzucić

buziak

Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:12, 17 kwi 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Współczuję burzy, dobrze, że strat nie ma dużych... ale cieszę się, bo mnie ominęła Lekko tylko pokropiło.
Uśmiałam się czytając o budowie Twojego prezentu urodzinowego Nie ty jedna mówisz kobiecym językiem, niezrozumiałym dla płci przeciwnej hi hi

Ruszyła u Ciebie już brzoza purpurea?

No czasem ciężko się dogadać , ale cóż.......byle do przodu......choć wczoraj to już nerw mi ruszyło nieźle wszystko po kolei, ale gdybym gotową chciała zamówić to koszt byłby ze 3 razy taki, a wymiary nie koniecznie takie jak nam opotrzeba
Brzozy ruszyły już ładnie ....wreszcie bo już miałam obawy czy żyją , ale nagle się zebrały U mnie to zbocze północne więc mimo pełnego słońca późno się ziemia nagrzewa.....ruszyła też catalpa i tulipanowiec, tylko kasztan jadalny nie daje znaków życia i porzeczka krwista się nie przyjęła Jodełki i buki sadzone jesienią znak zapytania bo tym pierwszym dopiero teraz zaczynają coś igły żółknąć , a buki jeszcze śladu życia nie dają , więc nie wiem co z nimi
Kosolkowa Pasja 21:38, 16 kwi 2016

Do góry
Ależ cudnie. Soczysta, piękna i kolorowa wiosna U mnie tulipany jeszcze w pąkach, brzozy też bez listków na razie. Chyba jakoś zimniej u mnie.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:12, 16 kwi 2016

Do góry
Brzoza Doorenbos, jak i pozostałe brzozy pylą okrutnie, mam w domu alergików, katary są teraz nie do wyleczenia

Bawarka 20:07, 16 kwi 2016

Do góry
Zaczynaja kwitnac klony

brzozy

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:27, 16 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Mialam kiedys kupic gold foultains a kupilam milium aureum - najgorsza z traw.widoku urocze u Ciebie Aniu

Gold Fontains.. dla mnie jedna z lepszych traw Jednak nie może mieć za sucho i pod brzozy się nie nadaje

Moja "przyziemna" :) pasja 19:50, 15 kwi 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Mam zamiar je wyrywać. Mogę Ci wysłać, tylko zobacz jak one wyglądają, nie wiem, czy coś z tego wyjdzie... Punktem odniesienia jest suchy liść brzozy posolitej

musisz poczekać aż podrosną troszkę
Moja "przyziemna" :) pasja 19:25, 15 kwi 2016

Do góry
AgaeM napisał(a)

A bedziesz je wywalała, bo moze biznes bysmy zrobily?

Mam zamiar je wyrywać. Mogę Ci wysłać, tylko zobacz jak one wyglądają, nie wiem, czy coś z tego wyjdzie... Punktem odniesienia jest suchy liść brzozy posolitej

Ogród, mydło i powidło. 18:18, 15 kwi 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Ładnie prowadzisz tego bza. Też tak będę Dalej się zastanawiam gdzie go upchnąć i czy już teraz, czy za lat parę...

Myśl, ja też czasem potrzebuję czasu bo pięknych roślin multum a ogród nie z gumy niestety.

ag_zie napisał(a)
Witaj! Ten Twój bez sławny już jest - przyszłam zobaczyć jak go prowadzisz Z ciekawością będę do Ciebie zaglądać

Witaj! Zapraszam kiedy tylko będziesz miała chwilkę . Ten bez jest piękny i bezproblemowy polecam jak najbardziej.

Gocha napisał(a)
Kasiu o jaki sklep przy stacji chodzi- gdzie brzozy można kupić ? Pisałaś u Amelki

Gosiu jadąc od Lublina przed Niemcami przy stacji benzynowej, pod koniec dwupasmówki. Ja też u nich kupowałam .
Pierwsze bardzo koślawe kroki ;) 18:00, 15 kwi 2016

Do góry
AnnaCh dzięki za cynk o hostach... odpadają więc w tym miejscu

Anna_t listę mam bardzo malusią:
-dereń biały
-żurawki
-sosna himalajska - z przodu domu jakoś pojedynczo dla ozdoby
-trawy
-hosty, co już odpadły
-drzewa - brzozy na pewno i jakieś inne

no i już

przeglądam różne ogrody, ale najczęściej jest tak że jest dużo różnych nasadzeń na rabacie, a to nie mój klimat... no i po samych obrazkach też ciężko mi odszukać nazwy tych roślin... staram się bardzo ale idzie mi pomału
Ogród, mydło i powidło. 14:37, 15 kwi 2016

Do góry
Kasiu o jaki sklep przy stacji chodzi- gdzie brzozy można kupić ? Pisałaś u Amelki
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 11:06, 15 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
piękne zdjęcia robisz, magnolia przecudna i aż wierzyć się nie chce, że brzozy tak pogrubiały w tak krótkim czasie.

Gdzieś czytałam, że szałwie dzieliłeś, jak to robiłeś, kępa nożem na pół? Przymierzam się właśnie do takiej akcji, tylko niech te deszcze się skończą.

Szałwię wykopałem i rękoma rozerwałem na 2, 3 części. Czekam czy przeżyją. Na razie nie oklapły.
Pogubiłam się po drodze... 10:23, 15 kwi 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
mi z tegorocznych zakupów zostało jeszcze kupić trzy brzozy doorenbros, magnolie i 3 trzmieliny na pniu, chciałam jeszcze tulipanowca

fajnie że wiesz co chcesz
ja mam z tym problem niestety
Pogubiłam się po drodze... 10:21, 15 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)
to będziesz miała sadzenie fajnie. Do mnie wczoraj dotarło pół zamówienia, dzisiaj reszta i jeszcze dostałam sms że trawki taniej wyszły i mam nadwyżkę w kasie, haha na czerwiec zostanie
mi z tegorocznych zakupów zostało jeszcze kupić trzy brzozy doorenbros, magnolie i 3 trzmieliny na pniu, chciałam jeszcze tulipanowca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies