Dziewczyny jestem Nie mam nerwów juz ostatnio do tego wszystkiego. Dałam dziecia do przedszkola od poniedziałku a dzis już nie poszedł bo od wczoraj taki zasmarkany że w nocy się co chwilę budził. . A na tyłach chwasty szaleją. Zaczęłam ręcznie walczyć bo czekaja rosliny w doniczkach i nie przygotowane miejsce dla nich . W takim tempie jak ostatnio może sie wyrobie w tym roku. Brzozy tez nie posadzone . Nieźle nie. Stan prac równa się zero
To kora zwykłej brzozy brodawkowatej.
Na tej rabacie rabacie mam 3 różne brzozy, ale tą zwykła widać, bo na początku była sadzona. Jak sie przyjrzysz to słupki zobaczysz, gdzie rosną dwie inne
Brzoza Golden Obelisk super jest, bo bardzo wcześnie puszcza listki. Anda pokazywała u siebie podobną odmianę wczoraj.
Dziękuję Marta, brzozowa do lekkiego liftingu, troszkę chcę ją udoskonalić.
Tak jak piszesz na wszystkich rabatach gdzie nie ma kamienia jest kora, rosną w niej i bukszpany i róże i trawy (tylko w przypadku róż kora jest odsunięta lekko od krzaczka).
Wokół lawendy mam kamień.
Rabata brzozowa wymiata! Jest piękna. Uwielbiam brzozy. Lindsay, czy wszedzie tam gdzie nie masz kamienia masz korę? Ja już w tym roku sypnęłam tylko pod hortensje ale denerwuje mnie trochę sucha gleba. Pytam, bo widzę że masz też w korze bukszpany, a kora niby zakwasza podłoze. Najchętniej podsypalabym wszedzie ale mam obawy czy np.lawenda, róże, trawy będą się miały dobrze.
Terenia masz tak duży teren, że może zrobisz zakątek z brzozami?
Takie miejsce ma w ogrodzie lindsay80 "Tu ma być ogród", pięknie ma brzozy,a między nimi berberysy Rocket Orange. Te białe pieńki i te czerwone berberysy w połączeniu wyglądają bajecznie. Co o tym sądzisz?
Terenia tu masz link do tego miejsca obecnie w wiosennej odsłonie - ostatnie zdjęcie brzozy
Na razie tylko jedna ma pączek, ale mam nadzieję, że inne szybko pójdą jej tropem
Co do brzozy to skończyło sie na wyszukiwaniu fotek, czy jakoś bardziej konkretnie?
mnie też ta wersja z brzozami pasuje A to, ze już masz brzozy to nic ... będzie kontynuacja do tego molinie i kulki z przodu nie przy magnolii
czyli ta moja pierwsza propozycja - wystarczy kupic molinie i ustawić kulki ... resztę zostaw - zrobisz później - brzozy kup małe ... urosną
Spadam do pracy
Nigdy nie byłam, choć wiele razy przejeżdzałam, ale zawsze w drodze, zawsze szybko, spóźnieni, z wrzeszczącymi dziećmi.
Ja za swoje doorenbosy zapłaciłam 98 zł za sztukę z transportem pod dom, a mają ze 2,5 metra. Oczywiście że się opłaca w Końskowoli.
Mąż mi kiedyś obiecał wspólny maraton po tamtych szkółkach, taki romantyczny wypad, tylko ja, on i.... ogrodnicze ))
ja byłam po dorenbooski - ponad 2 metry coś 28-30 zł ( u mnie 75 co prawda grubsze pnie ale przy kilku sztukach jest duża różnica)- miałam bardzo mało czasu więc złapałam brzozy i musiałam wracać - żałuję ale bez żadnego żebrania dostałam rabat i wydałam z 70 zł mniej niż planowałam - kto tego nie lubi ? - tych szkółek tam jest naprawdę sporo - jak się jedzie dużo szyldów.
Przezimowały raczej dobrze, chociaż trzy są zdecydowanie słabsze. Mają jednak miejscówkę pod krzewem derenia i niedaleko brzozy, więc można zrozumieć ich gorszą kondycję, Muszę je trochę wzmocnić
U mnie wiatry hulają i chociaż podobno mieszkam w cieplejszej strefie, to chyba mam u siebie taki lokalny biegun zimna