Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród z uśmiechem 22:05, 12 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Szkoda jej, można było formować , ale skoro Ty zadowolona, to najważniejsze

Niestety nie można było jej formować. Tego nie widać na zdjęciach ale ona od strony brzozy nie miała wcale konarów
Szałwie czy lawendy? 18:22, 12 kwi 2016
Do góry
sadziłabym brzozy w jednym rzędzie w równych odległościach od siebie!
Pogubiłam się po drodze... 17:39, 12 kwi 2016

Do góry
brzozy doorenbos będą tu, w sumie według zimowego planu max 3 szt

Szałwie czy lawendy? 15:18, 12 kwi 2016

Do góry
Tuje z pół metra ponad siatkę, brzozy mają być zasłonką. Budowany dom będzie piętrowy.
Ogród Mirelli 15:17, 12 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Pamiątkowe zdjęcie

W zielonej kurtce to ja, obok Gosia Mysza "Brzozy i świerki na długiej wąskiej działce"

Szkoda, że pozostałe cztery dziewczyny nie dały się namówić na wspólne zdjęcie - może następnym razem

Fajnie jest Was zobaczyc
Szałwie czy lawendy? 14:56, 12 kwi 2016

Do góry
Pytanie brzmi. Jak byście ten kawałek obsadziły? Brzozy w rządku, w równych odstępach, czy w rządku ale w różnych odległościach? W nieładzie, rozrzucone nieregularnie, czy może po 2 do dołka? Na dole tylko rozplenice? Rozplenice w rządku, czy nieregularnie?
Szałwie czy lawendy? 14:07, 12 kwi 2016

Do góry
Pilna prośba!!! Trochę wcześniej niz planowałam mam brzozy. 6 szt doorenbos do odebrania w ogrodniczym. Duze z białą korą. Na szczęście w donicach.
Oznacza to konieczność przyspieszenia pracy nad wjazdową częścią działki. Zdjęcie jedno i stare i rysunek amatorszczyzna. Proszę o podpowiedz jak tu sensownie zadziałać. W weekend darń zerwałam. Zaczynam od początku.
Foto stare. Dziś tuz przy granicy działki powstaje nowy dom. Ładny, ale mała odległość. Stąd pomysł na brzozy. W rządku?
Ogród tworzony z pasją 11:10, 12 kwi 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)

U mnie rosną brzozy i świerki sadzone w tym samym czasie, brzozy wyrosły ogromne, świerki też dawały radę, ale jakiś czas temu usunęłam ich trochę. Posadziłam natomiast pod płotem tuje, i w sąsiedztwie brzóz prawie wcale nie rosną, siedzą jak zaczarowane, w innym miejscu są już prawie takie wysokie jak płot a pod brzozami jakbym je dopiero kupiła.

To dobrze wiedzieć, że świerki dawały rade. Tuje właśnie o dziwo u mnie rosną i wcale nie są niższe od pozostałych. To może jednak się utrzymają?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:53, 12 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Na froncie mam 3 klony .. zaraz na szybko ci odpowiem u siebie.
Kiku kwitnie ciutkę później niż śliwy, jakieś 10 dni a nawet później.

śliwa będzie kwitła u mnie za chwilę
co do klonów to na pewno musi mieć wysoki pień i koronę tak minimum na 2,5-3 metrach by można było spokojnie pod nim przechodzić. Drzewo będzie rosło po środku mojego wielkiego (hahahah) trawnika, obok żółtej i zielonej brzozy i jabłoni ozdobnej o bordowych liściach
Ogród tworzony z pasją 09:29, 12 kwi 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Ja podlewam systematycznie, u mnie nie będzie z tym problemu, mój sąsiad ma świerki przy brozach i dobrze sobie radzą, wiec pomyślałem o nich.. Może Danusi się zapytam.

U mnie rosną brzozy i świerki sadzone w tym samym czasie, brzozy wyrosły ogromne, świerki też dawały radę, ale jakiś czas temu usunęłam ich trochę. Posadziłam natomiast pod płotem tuje, i w sąsiedztwie brzóz prawie wcale nie rosną, siedzą jak zaczarowane, w innym miejscu są już prawie takie wysokie jak płot a pod brzozami jakbym je dopiero kupiła.
W Kruklandii 09:26, 12 kwi 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
brzozy posadziłaś, a nie miałaś ich odesłać przypadkiem? ale w sumie jakimś trawiszczem podsadzisz i nie będzie widać, po co się w dodatkowe koszty pakować. Justynko a po ile płaciłaś te brzozy i jakiej wysokości je masz? u siebie znalazłam takie 2 -3 m po 56 zł w doniczkach i nie wiem czy warto brać

Co znaczy warto?
Że za tanie czy że za drogie???
Zależy jak wyglądają. Obejrzyj je dokładnie...
W Kruklandii 09:19, 12 kwi 2016

Do góry
brzozy posadziłaś, a nie miałaś ich odesłać przypadkiem? ale w sumie jakimś trawiszczem podsadzisz i nie będzie widać, po co się w dodatkowe koszty pakować. Justynko a po ile płaciłaś te brzozy i jakiej wysokości je masz? u siebie znalazłam takie 2 -3 m po 56 zł w doniczkach i nie wiem czy warto brać
W Kruklandii 08:34, 12 kwi 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Juzia, a nie za ładny ten kompostownik? Toż szkoda go brudzić jakimiś odpadkami
Jak potraktujesz brzozy? Będziesz jakoś prostować? Czy jak?

Gosiu...on już brudny. Niestety
Przez zimę trochę nazbierałam do jednej komory i teraz po cięciu też trochę.
A w drugiej stoi choinka ze świąt i czeka na spalenie

Dwie najgorzej powyginane brzozy posadziłam do jednego dołka i będą sobie rosły jak chcą. Będą z tego trzy pnie...trochę pod kątem rosnące. Mam nadzieję

Dwie prostsze pójdą na rabaty. Jedna obok oczka wodnego a druga na front.

Jak podkładki brzozy brodawkowatej po paru latach będą bardzo widoczne, to oddam te brzozy mamie na RODa
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 08:30, 12 kwi 2016

Do góry
Mirela, napisz mi proszę gdzie zamawiałaś bukszpany i jakie masz posadzone brzozy?
W Kruklandii 08:07, 12 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Juzia, a nie za ładny ten kompostownik? Toż szkoda go brudzić jakimiś odpadkami
Jak potraktujesz brzozy? Będziesz jakoś prostować? Czy jak?
Mój ogród pod górkę... 07:08, 12 kwi 2016
Do góry
Kacha123 napisał(a)

Narzekam na moje brzozy, a okazuje się, że sama jestem sobie winna Ale goopol ze mnie!

O skrzyniach warzywnych nie myślałam i chyba nigdy się nie pojawią. Zawsze mnie to zastanawia, jak zabezpiecza się je przed ślimakami?

ciekawe pytanie ...chyba się nie da (przecież z ziemia je do skrzyń wsypujemy)...tak samo jak w warzywniku na gruncie ...albo je trzeba będzie wybierać albo niebieskie granulki.

PS. widzę że większość firm rozbestwiona na dużych inwestycjach ...a dla indywidualnych nie chcą produkować u mnie tez kiepsko...już przed świętami miało być po ...a tu końca nie widzę jeszcze....w domu piaskownica ...odkurzam jedynie byle było ...okna nie myte ...bo jak przyjdą to zakurzą je w godzinę. W środku myślałm malowanie salonu w lecie może zrobić ...ale w tej sytuacji poczekam jeszcze z rok albo 2.
Mój ogród pod górkę... 06:47, 12 kwi 2016

Do góry
MAD napisał(a)

Słowa Twojego męża powinnam sobie wydrukować i powiesić gdzies w widocznym miejscu. Też w sezonie łapie sie na tym, że zaczynam "żyć ogrodem"...

Kacha daj brzozom czas. I solidne podpory. Ruszą i to szybko.
Ja tam widzą przyrost na tych zdjęciach porównawczych. Pamiętaj, że dzieli je TYLKO rok.

Zeszły rok upłynął u nas pod znakiem ogrodu z wiadomych względów. I powiem Ci, że będzie mi brakowało tego szaleńczego tępa nasadzeń. Niby ogród nigdy nie jest skończony i zawsze się coś zmienia, ale takiej frajdy, jak w zeszłym roku już nie będzie
No coż, pozostaje mi przeprosić moje brzozy i zacząć wymagać od siebie - hihihi!
Mój ogród pod górkę... 06:43, 12 kwi 2016

Do góry
Pola napisał(a)
Piękne skrzynie warzywne, to było moje marzenie, ale za mały ogród.....doczytałam o palikach, jak się pogoda poprawi to też muszę opalikować swoje brzozy.

Narzekam na moje brzozy, a okazuje się, że sama jestem sobie winna Ale goopol ze mnie!

O skrzyniach warzywnych nie myślałam i chyba nigdy się nie pojawią. Zawsze mnie to zastanawia, jak zabezpiecza się je przed ślimakami?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:25, 12 kwi 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne serby, piękny ogród i piękne wnuczęta. Czego chcieć więcej? Chyba tylko zdrówka )))))))

Dokładnie tylko tego trzeba

Kwitnie ułudka.. kupiona latem w zeszłym roku To jedna z propozycji pod brzozy.... rdesty od Pszczółki żyją ,ale chyba ich szkoda pod brzozy

Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:19, 11 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tuje brzydną przy brzozach może z tego powodu, że brzozy do nich dotykają i je cieniują. Tuja jak coś ją smyra to wtedy się robi łysa. Tak załatwiłam sobie tuje topinamburem

Brzoza jak i serb ma podobny system korzeniowy, a to nie jest dobre towarzystwo. Jedno i drugie ma korzenie szeroko i płytko.

Musisz się pytać kogoś kto ma tak posadzone.. Ja mam jodły, a jodła ma głęboki system korzeniowy i daje radę.

Dziękuję za odpowiedź. Będę pytał i szukał.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies