Zachorzałam, mogłam czytać ale z pisaniem gorzej było bo kulki mi się nie zderzały.
Ogladałam w naszych szkółkach brzozy i są jeszcze bardziej tragiczne niż te Twoje Wyglądały tak jak by im przewodniki obcięli pół metra nad ziemią. Co się dzieje z naszymi szkółkarzami! Baardzo mi przykro Juziu
Jutro jeszcze obejrzę te brzozy dokładnie... bo na fotkach wygląda jakby szczepienie było zrobione dobrze....tylko ktoś uciął przewodnik i brzoza puściła nowy bokiem???
Mówiłam Ci, że każda jest szczepiona. Moje też, ale są baaaardzo nisko, Prawie przy samych korzeniach - jak tylko zaczyna się pieniek. Żeby to zobaczyć to musiałabym rozgrzebać ziemię. Te brzozy zostały po prostu źle zaszczepione. Totalne partactwo!
"Witam serdecznie,
jeżeli ktoś sprzedaje brzozy pożyteczne odmiany Jacquemonta nieszczepione to jest zwykłym oszustem. Brzoza pożyteczna 'Jacquemota' jest wyselekcjonowaną ozdobną brzozą i aby zachowała swoje cechy musi być szczepiona na zwykłej brzozie brodawkowatej, jednak zalecane jest aby miejsce szczepienia i krzywiznę posadzić głębiej, ponad szczepienie, wtedy nie widać ani szczepienia ani krzywizny. Brzoza posadzona brzy bambusie czy paliku musi prosto rosnąć."
No musiałam...bo mnie zaraz strzeli!
Można posadzić brzozę tak głęboko???? Te szczepienia są bardzo wysoko...nawet ponad 10cm!!!
Dlatego wolę kupować osobiście w szkółkach. Powinni się wstydzić, nawet szczepić nie potrafią porządnie...
Zerknij do mnie jakie brzozy u mnie mają. Tylko w Lotto trzeba grać