już mam pół rabaty rytej - w dodatku przylazła jaka inna wywłoka - dziura w trawniku - wężyk wygryzionej trawy - ale wężyk - nie taki podniesiony tunel jak nornice robią , i dziura.
Nornice bardzo lubią grubo ściółki, to wręcz zaproszenie dla nich - ja w tym roku mocno ściółkuję to mam wolę chyba walkę z nornicami niż zachwaszczone rabaty.
zostawiłam ci info w wątku ale napiszę może dla innych 80 zł tona tego szarego tłucznia przemysłowego - średnia frakcja. Z transportem - bo mam akurat z 500 m.
Przyszłam z rewizytą i od razu pytam - mogę instruktażowy wrzucić sobie do wątku? Pomysł rewelacyjny i może kiedyś gdzieś użyje
Jak Ci się kosi obok takiej listwy? I może to będzie głupie pytanie - ona nie rdzewieje?
A ogród zapowiada się bardzo ładnie. Zazdroszczę terenu i możliwości! I będę z śledzić postępy (btw. nie wiem czy temat dalej aktualny, ale ja bym trawek nie przesadzała )
walka polega na przeklinaniu, i rozsypaniu do rurek albo doniczek z wyciętym dnem trutki - żeby ptaki nie łapały oraz na codziennym ugniataniu korytarzy, zakładałam łapke ale złapała się tylko mysz polna i żal mi się jej zrobiło i już nie zakładam.
widziałam jakiś płyn o ludzkim zapachu ale prawie 40 zł plus przesyłka - za drogo jak na niepewny efekt.
w te okolice rzucam też psie kupki ale myślę że one się z tego śmieją - nie działa a Ty Danusiu jakie masz patenty ?
czytałam ; systematyczność i wszystkie możliwe metody stosować jednocześnie. Boję się karbidu. nie lubię wybuchów.