Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

nawigatorka 22:42, 27 kwi 2016

Znasz juz cene kamyczkow?
katiaxx 09:07, 28 kwi 2016

jazzy napisał(a)
U mnie w Biedrze zero traw...
Ale za to makreli w sosie pomidorowym nakupiłam

ale nie do ogrodu ?
katiaxx 09:09, 28 kwi 2016

Jagodaa napisał(a)
To kora wabi nornice? serio?

już mam pół rabaty rytej - w dodatku przylazła jaka inna wywłoka - dziura w trawniku - wężyk wygryzionej trawy - ale wężyk - nie taki podniesiony tunel jak nornice robią , i dziura.

Nornice bardzo lubią grubo ściółki, to wręcz zaproszenie dla nich - ja w tym roku mocno ściółkuję to mam wolę chyba walkę z nornicami niż zachwaszczone rabaty.
katiaxx 09:11, 28 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
Znasz juz cene kamyczkow?

zostawiłam ci info w wątku ale napiszę może dla innych 80 zł tona tego szarego tłucznia przemysłowego - średnia frakcja. Z transportem - bo mam akurat z 500 m.
blyxa 09:34, 28 kwi 2016

katiaxx napisał(a)
Teraz dla Agi ;

listy oddzielające trawę to listwy alu do montażu g-k , wygladają tak jak niżej - zaginam jedną ściankę w literę L i najczęściej tak wkładam - jak nie ma miejsca to czasem zaginam obie i zostaje listwa ale ona wtedy się "zatapia" - jakby ją ziemia pożerała

Przyszłam z rewizytą i od razu pytam - mogę instruktażowy wrzucić sobie do wątku? Pomysł rewelacyjny i może kiedyś gdzieś użyje

Jak Ci się kosi obok takiej listwy? I może to będzie głupie pytanie - ona nie rdzewieje?

A ogród zapowiada się bardzo ładnie. Zazdroszczę terenu i możliwości! I będę z śledzić postępy (btw. nie wiem czy temat dalej aktualny, ale ja bym trawek nie przesadzała )
bdan 09:50, 28 kwi 2016

katiaxx napisał(a)

wolę chyba walkę z nornicami niż zachwaszczone rabaty.

Na czym ta walka u Ciebie polega, moze coś sprawdzonego zastosuję u siebie
Agi2006 14:42, 28 kwi 2016

katiaxx napisał(a)

to wrzucę zakupy które dziś doszły

smiałki goldtau którymi mają być podsadzone brzozy, wiecie jak to jest z zakupami internetowymi - zawsze staram się nastawić na gorsze możliwości żeby nie być rozczarowaną trawek było sporo wiec nie wiedziałam w jakim stanie przyjdą ale w życiu nie dostałam roślin lepiej zapakowanych ! nawet w kartonach w rogach były drewniane listewki żeby usztywnić karton, a sadzonki rozsadzają doniczki- spokojnie mogłam zamówić połowę sztuk i dzielić na pół - a w wersji eko dałoby radę i na 3 na połowę maja mam mieć realizację jeszcze kilku roślin na które było za wcześnie - zobaczymy czy przyjdą podobne - wybrałam szkółkę gdzie ceny nie są wysokie ale sadzonki nieduże - coś za coś

Sadzenie zaczynam w czwartek - jutro niestety nie dam rady.

Witam. Czy mogę prosić na priv adres tego sklepu wysyłkowego? podziwiam zapał, plany i ten niesamowity rozmach w nasadzeniach. Będzie pięknie!!!!!!!!!!!
katiaxx 16:10, 28 kwi 2016

blyxa napisał(a)

Przyszłam z rewizytą i od razu pytam - mogę instruktażowy wrzucić sobie do wątku? Pomysł rewelacyjny i może kiedyś gdzieś użyje

Jak Ci się kosi obok takiej listwy? I może to będzie głupie pytanie - ona nie rdzewieje?

A ogród zapowiada się bardzo ładnie. Zazdroszczę terenu i możliwości! I będę z śledzić postępy (btw. nie wiem czy temat dalej aktualny, ale ja bym trawek nie przesadzała )

spokojnie rozpowszechniaj do woli - wszak jak wrzucam na forum to wiem że może pójść w świat

obok akurat tej nie koszę bo niewygodnie jeździć po kamykach - przycinam nożyczkami - żeby nie było - biurowymi bo się nie dorobiłam do trawy

ale w innym miejscu koszę to znaczy eM - i spoko bo ona jest nisko. jak kosiarka jest na 4 cm a listwa na 2 to matematycznie nie powinno

nie rdzewieje bo aluminium - ale nie zdziwię się jak zacznie - takie czasy
katiaxx 16:14, 28 kwi 2016

bdan napisał(a)

Na czym ta walka u Ciebie polega, moze coś sprawdzonego zastosuję u siebie

walka polega na przeklinaniu, i rozsypaniu do rurek albo doniczek z wyciętym dnem trutki - żeby ptaki nie łapały oraz na codziennym ugniataniu korytarzy, zakładałam łapke ale złapała się tylko mysz polna i żal mi się jej zrobiło i już nie zakładam.

widziałam jakiś płyn o ludzkim zapachu ale prawie 40 zł plus przesyłka - za drogo jak na niepewny efekt.

w te okolice rzucam też psie kupki ale myślę że one się z tego śmieją - nie działa a Ty Danusiu jakie masz patenty ?

czytałam ; systematyczność i wszystkie możliwe metody stosować jednocześnie. Boję się karbidu. nie lubię wybuchów.
jazzy 16:16, 28 kwi 2016

katiaxx napisał(a)

nie rdzewieje bo aluminium - ale nie zdziwię się jak zacznie - takie czasy

To raczej nie jest aluminium tudzież amulinium, lecz ocynk, dlatego rdza się nie ima