Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogrodowy pamiętnik 20:17, 23 wrz 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Rozchodniki Sepptember Glut i Herbstfreude w stipach.
Dereń kwiecisty sczerwieniał jesiennie.

Aga, zaglądam obejrzeć Twoją jesień i wpadam w zachwyty, jakie piękne klimaty tworzysz! Tu łagodniej, tam mocne energetyczne uderzenia, całość spójna i absolutnie nie nudna, właśnie myślałam, że mogłoby być jeszcze więcej fotek ale jeśli będziesz bardzo narzekała na nudę, schowaj obiektyw za roślinkę, za którą jeszcze nigdy nie był i spójrz z jej perspektywy na ogród, tu jest nieskończona ilość kombinacji
To zdjęcie zapisałam sobie, jego klimat mnie wręcz rozrzewnia... Pozdrawiam, Aga!
W ogródku emerytki 20:13, 23 wrz 2021

Do góry
Żałuję, że C... a jest w J.G., za daleko na codzienne zaglądanie
Bo na takie kwoty to bym coś wysupłała z portfela

Parę widoczków

Ten rozchodnik nn będzie miał ciekawy kolor.
Podwórkowa rehabilitacja 20:01, 23 wrz 2021

Do góry
ryska napisał(a)
Kosmosami się zachwycam

Ja też, i Twoimi zdjęciami Gaury mam od maja i uważam, że warto je mieć. Nie kapryszą, w pełnym słońcu im dobrze, nieustannie kwitną od lipca do teraz, zwiewne i delikatne kwiatki w dużej masie, efektownie poruszające się na wietrze i co także ważne, uwielbiane przez owady. Czyż nie idealne?
Ponoć bardzo nie lubią mieć mokro podczas zim. Ciekawe, jak im pójdzie w mojej glinie.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:56, 23 wrz 2021

Do góry
Alicja169 napisał(a)

Powyższy obrazek jak na wyrafinowanym dziele malarza pejzażysty.

Ponadto wiele masz takich zacnych ujęć, ale nie sposób każde opisać komentarzem

Dziekuje Alu za to porównanie. Ja właśnie w ten sposób patrzę na ogród , na każdy ogród czy mi się ten obraz co widzę podoba i łapie za serce , przemawia do duszy czy nie, a gdybyś mnie potem zapytała co tam rosło to ani jednej rośliny nie wymienię, bo ja patrzę plamami, emocjami, doznaniami. Nie rozbieram tego co widzę na detale
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:49, 23 wrz 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Ależ porządek u Ciebie

Chyba dobrze zrobiłaś wywalając zbyt cieniujące katalpę i bałaganiarskiego tamaryszka

Jak porównuję dojrzewanie naszych ogrodów to widzę, że zachowałaś dużo słońca na rabatach i dlatego warunki nie zmieniają się aż tak bardzo

Za to sobie najbardziej cenię te moje roślinki, że mimo kilkudziesięciodniowego lenistwa wizualnie wyglądają na ogarnięte. W sierpniu i wrześniu tylko kosiłam/ koszę ścieżki raz w tygodniu. O, przepraszam- przycięłam jałowce i bukszpany.
O katalpach i tamaryszku już zapomniałam. Bez nich jest lżej i przestronniej. Bardzo ograniczały rzucanie okiem w dal. Wciąż wymagały przycinania, a ja już ograniczam śmiganie po drabinie.

Żałuję jedynie utraty klonika ussuryjskiego, ale to już była decyzja sił wyższych.

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 19:36, 23 wrz 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Moja hortensja kupiona wraz z pozostałymi jako limelight nie pasuje mi na tą odmianę. Jest szpiczasta i nadal biala. Od samego początku inaczej rosła. Jest piękna ale co to może być za gatunek

Sliczna a z jeżowkami wyglada przepieknie
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:33, 23 wrz 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Dziękuję Basiu chyba jednak ten mur tu trzeba odmalować, wszystkich pytam i jedni na tak, drudzy na nie.

wygoliłam moje berberysy Admiration i tu też lawendy, plewienie szczawika, to horror
pomiędzy tawułami Gold Carpet, niska trawa Miłka

To ja jestem na nie jeśli chodzi o mur
Glina i zielsko 19:11, 23 wrz 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Takie biforaftery to to co tygryski lubią najbardziej!

Takie zestawienia dobrze robią na duszy kiedy chcesz a nie możesz iść podziałać. Teraz czasu mam jak nigdy w życiu .....a mocy brak.

Chyba sobie szydełko i druty sprawie.na zime.

A na wiosnę moc wróci i rabata południowa będzie robiona.

Bo tu miejsca duuużo jeszcze.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 19:10, 23 wrz 2021

Do góry
Moja hortensja kupiona wraz z pozostałymi jako limelight nie pasuje mi na tą odmianę. Jest szpiczasta i nadal biala. Od samego początku inaczej rosła. Jest piękna ale co to może być za gatunek

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 19:09, 23 wrz 2021

Do góry
Agi2006 napisał(a)
No i z wczorajszego ponurego dnia. .....Byle takich jak najmniej. ...

Aguś, podziwiam, zachwycam się, miskanty przed domem i Atropurpureum w czerwieni... tu buk, tam kule, trawki, rozchodniki, wszystko masz świetnie poukładane, w odpowiednich proporcjach wobec siebie, cudownie!
Skarpa to wyzwanie, ale rozumiem dobrze, jak niełatwym jest dobrodziejstwem. Potencjał, który ujawni się dopiero przy grubszych inwestycjach. Ale zrobicie raz i będzie po bólu, a potem to już się będziesz tylko cieszyła. Jest wiele inspiracji i takie ogrody zawsze mają to coś, czego płaskich ogrodach na próżno szukać... ten inny wymiar. Trzymam kciuki za dobre plany i dobrą realizację. Faktycznie na zdjęciach widać, że jest spory ten spadek. Czyli... spory ukryty potencjał Pozdrawiam!

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:03, 23 wrz 2021

Do góry
Martka napisał(a)

Wiolu, pięknie te obrazki masz utkane... kule cisowe jak ładnie już dają znać o sobie! To zdjęcie jest moim ulubionym o tej porze roku. Deszcz nie deszcz, siedzę i oglądam

Dzięki Martuś za pochwały
Tak cisy co raz bardziej przypominają półkule i są bardziej widoczne- uwielbiam je nie żałuję ,ze wywaliłam buksy ,bo cisy mi je godnie zastąpiły

Też lubię ten kadr,a ostatnio też ten...
Lubię szerokie kadry...
Miłego oglądania...

Ogrodowe wariacje 18:57, 23 wrz 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Myślę czy nie dokupić jeszcze jednej sztuki graba i tak rozłożyć, uniknęłabym przesadzania hortensji i po prawej jeden grab byłby w trawach ML, rabata zaczynalaby i kończyła trawami.

Dobry pomysł.
Moja bukowa na zakończeniach ma trawy pampasowe. Pomiędzy bukami hortki w rozmiarze mikro na razie . A reszte wypełnie niskimi trawkami ale jeszcze nie wiem jakimi. Chyba coś z hakonek wybiorę.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:45, 23 wrz 2021

Do góry

Powyższy obrazek jak na wyrafinowanym dziele malarza pejzażysty.

Ponadto wiele masz takich zacnych ujęć, ale nie sposób każde opisać komentarzem

Ogród na piasku i z wielkim murem 18:24, 23 wrz 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Alu, pięknie pokazujesz ogród, pięknie też go opisujesz, niech sprawia Wam dużo radości i udaje jak najdłużej, że jesień zatrzymała się gdzieś w połowie drogi
Ja już TV nie włączam od wielu miesięcy, dobrze mi się z tym żyje

Martuś - Czyżbyśmy dotarli do takiej konstatacji, że dawniej było/żyło się lepiej, bez radia i tv, bez tych okropnych, szybko sprzedających się newsów ?
Można i tak to postrzegać, ale chyba już nie potrafimy bez tego się obejść.
I choć bardzo to nas denerwuje, wprost wprawia w depresję, to już tak jest, że jest to wpisane w nasze życie.
Może jednak nie tak poważnie - ogrody to forma odreagowania, odstresowania.
Ten kto nie ma ogrodu lub ma i nie uprawia - żyje bardziej nerwowo Taką sobie tezę stawiam i wcale się nie oglądam, co kto myśli.
Odnalazłam takie zdjęcie archiwalne - wkrótce będzie na czasie
Wilczy ogród 17:54, 23 wrz 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Madziu! Nie da się tego zdjęcia nie zacytować ma już swój fanklub
Ogród to takie miejsce, które brutalnie wyrywa nas ze świata myśli i wprowadza niekiedy w stan ostrego działania na szczęście dla nas, a niekiedy wielkie to szczęście Dlatego możesz w tym niełatwym czasie być szczęśliwa, że możesz wywozić kolejne taczki zielska... i ciesz się tym.
Pięknie urządziłaś swój ogrodowy świat, wszystkie do niego wzdychamy, tęsknimy, czekamy niecierpliwie na Twoje kolejne przechadzki z aparatem po ogrodzie i ZAWSZE potraficie nas, Ty i ogród, zaskoczyć i porazić dawkami piękna. Pozdrawiam, Madziu!

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 17:43, 23 wrz 2021

Do góry
Marta, cieszę się, pozdrawiam serdecznie

Ogrodowe wariacje 17:30, 23 wrz 2021

Do góry
Myślę czy nie dokupić jeszcze jednej sztuki graba i tak rozłożyć, uniknęłabym przesadzania hortensji i po prawej jeden grab byłby w trawach ML, rabata zaczynalaby i kończyła trawami.
Ogród prawie wymarzony … 17:25, 23 wrz 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Może gdybym od początku przycinala je krótko to teraz byłyby inne a mnie się wysokich zachciało
Wim”s Red tez mam i w tym sezonie maja mega wielki kwiat

Pięknota Kupiłam ją dwa tygodnie temu już taką wybarwioną.
Kiedyś w B ją kupiłam i okazała się Limką
Ciekawe jak z tulipanami też mam z B i jak zakwitną?
Ps. Moja droga ty masz sporą już kolekcję Hortensji j to ślicznych
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:22, 23 wrz 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Wiolu, pięknie te obrazki masz utkane... kule cisowe jak ładnie już dają znać o sobie! To zdjęcie jest moim ulubionym o tej porze roku. Deszcz nie deszcz, siedzę i oglądam
Ogród prawie wymarzony … 17:08, 23 wrz 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Tu będzie ta rabata.

Będą miskanty jeźowki rozchodniki tuje Danica mini kosodrzewinki i w pasie ponad 400 tulipanow

Zakupy na bogato. Wiosną będzię się działo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies