Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:58, 01 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Jutro akcja brzozy?? Ale fajnie! I pogoda ma się wyklarować Przyjemna sobota przed Tobą

no właśnie nie wiem ...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:57, 01 kwi 2016

Do góry
dacie rade ja w zeszłym sezonie takim 7 osobowym od znajomego przywiozłam na raz 9 tuj 180 cm, 3 grusze 3 metry i 3 brzozy 3 m jak się popieści to się zmieści
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:47, 01 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
Brzóz nigdy za wiele
Jesteś lepsza ode mnie z upychaniem drzew do auta Mój M ma obsesję na punkcie czystości w aucie i jak widzi jak przywożę lub wywożę spore drzewa to dostaje dreszczy
Piękne te brzozy masz.
moj tez tak ma. dlatego mamy oddzielne samochody
choc moj M ma zamiar przywieść niebawem 5 drzew na raz...zobaczymy.
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:26, 01 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Brzozy śmiecą bardzo... I nieustająco

Nie chcesz śliwy wiśniowej Nigra? Wcześnie zaczyna, zaraz będzie kwitła, ładne bordowe listki, które zrzuca chyba jako ostatnie drzewo. U mnie w zeszłym roku pod koniec listopada jeszcze bordowe liście miała. I tnę dwa razy do roku bezproblemowo żeby gęsta była...

Kindzia śliwy mam i to dwie....wiem śmiecą....no i dlatego nadal myślę .....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:22, 01 kwi 2016

Do góry
Jutro akcja brzozy?? Ale fajnie! I pogoda ma się wyklarować Przyjemna sobota przed Tobą

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:21, 01 kwi 2016

Do góry
Brzozy śmiecą bardzo... I nieustająco

Nie chcesz śliwy wiśniowej Nigra? Wcześnie zaczyna, zaraz będzie kwitła, ładne bordowe listki, które zrzuca chyba jako ostatnie drzewo. U mnie w zeszłym roku pod koniec listopada jeszcze bordowe liście miała. I tnę dwa razy do roku bezproblemowo żeby gęsta była...
Typografia ogrodu 13:16, 01 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
no dobrze, ogarnęłam. choć zajęlo mi to dwa razy tyle czasu co sadzenie. zdarcie darni, wywiezienie jej, nawiezienie czarnej ziemi z drugieg końca działki, spalenie zbędnych gałezi, wybrabienie wszystkiego, podlanie... a to wszystko w gęstych korzeniach wierzb.
no właśnie wierzby widać bardziej niż brzozy z oczywistych względów. musicie sobie zwizualizować, ze wierzb nie ma zgoda na wycinke jest tylko czekamy na piłe (a właściwie pilarza) i traktor. budki bęgowe zdjęte z wierzb i zawieszone na starszych brzozach juz są zamieszkane.

to starsza część zagajnika (południowo zachodni narożnik) drewniany "budyneczek" który widać za płotem nie należy do nas. swoją drogą w czasie przedwczorajszego wiatru zerwał nam płot. może na jesień albo na wiosnę przyszłego roku dosadzimy tu serby

Piękne brzózki!!
Niby takie zwykłe polne a jak rewelacyjnie się prezentują.
Już masz swój prywatny młodnik brzozowy a za kilka lat będzie piękny las.
Z wielką przyjemnością obejrzałam Twoje włości
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:03, 01 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Gdzie mają być??
Właśnie na skypku piszę z koleżanką, kupiła szczepione na 2,2m platany w Brzegu u kulasa po 250 zł, tanio, raczej nie brzozy, za duże i sporo pracy z nimi.

No właśnie sam środek, powoli chcę trawnika się pozbyć, więc rabatę planuję, brzozy , trawy......dużo roboty jest wiem, ale one dają taki delikatny cień hmmmmmm
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:00, 01 kwi 2016

Do góry
Gdzie mają być??
Właśnie na skypku piszę z koleżanką, kupiła szczepione na 2,2m platany w Brzegu u kulasa po 250 zł, tanio, raczej nie brzozy, za duże i sporo pracy z nimi.
Ogród Mirelli 12:49, 01 kwi 2016

Do góry
Jeśli dajesz białe brzozy himalajskie to jak najbardziej jestem za. Kocham te drzewa, założenia masz fajne teraz tylko zakasać rękawy, obrabować bank i do dzieła
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 12:47, 01 kwi 2016

Do góry
Pogoda paskudna, leżę z przeziębieniem i myślę.....
A może brzozy 3 posadzić .......pokazuję to miejsce o które mi chodzi.....to pierwsza część mojego ogrodu....
Dalej dumam, nie chcę placka trawy...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:32, 01 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
Brzóz nigdy za wiele
Jesteś lepsza ode mnie z upychaniem drzew do auta Mój M ma obsesję na punkcie czystości w aucie i jak widzi jak przywożę lub wywożę spore drzewa to dostaje dreszczy
Piękne te brzozy masz.

mój tez ale w zabezpieczeniu tez się wyszkoliłam kawałek gałązki tylko został w aucie, zero innych sladów
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:26, 01 kwi 2016

Do góry
Brzóz nigdy za wiele
Piękne te brzozy masz.
Na Łowieckiej 11:16, 01 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
hmmm faktycznie na tych zdjęciach nie widać czy te brzozy będą tworzyć mini zaganik czy będą w rzeczywistości oddalonymi bardzo od siebie drzewami pojedynczymi ale brzóz nigdy za wiele

Właśnie nie znalazłam innych zdjęć. Postaram się dziś zrobić jakąś inną fotkę z lepszej perspektywy.
Brzóz nigdy za wiele - też mam takie zdanie
Na Łowieckiej 11:15, 01 kwi 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Żeby nie było że zaglądam to wpiszę się ale sama nie wiem co radzić: na zdjęciu takie rozmieszczenie wygląda dobrze, ale brzozy fajne jak rosną w kupie a nie pojedynczo, więc trudno mi rzec czy będzie dobrze.

No właśnie, tylko one w takim rozmieszczeniu rosłyby prawie w grupie tylko jedna poza tą rabatą. Korci mnie bardzo posadzenie drugiej brzozy z tej samej złotej odmiany co ta wysoka ale nie chcę też przedobrzyć..
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:18, 01 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Wesoło u Ciebie a brzozy dorodne kupiłaś

tylko nigdzie nigdzie nigdzie nie ma wielopnowych, a wsadzić takie w jeden dołek to fest droga zabawa
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:11, 01 kwi 2016

Do góry
Wesoło u Ciebie a brzozy dorodne kupiłaś
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:33, 01 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
o jakie śliczne siostry, Ty to w swoim aucie przytargałaś, podziwiam, musiałaś być nieźle zdeterminowana i jakoś się temu nie dziwię!

eeee poza gruszami i pierwszymi 3 brzozami to wszystkie drzewa w sowim w aucie prztrgałam mam już doświadczenie jak pakowac, weszły by nawet obie na raz tylko zapomniałam ze tam tylko gotówką... zawiązane gałązki, unieruhcomiona zawiązana donica z udeptaną ziemia żeby się za bardzo nie obsypywała i dawaj brzozy mają giętkie gałązki to na długości można je trochę powyginać
Typografia ogrodu 08:16, 01 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Sie ma!

Planik super-bardzo lubię brzozy-narazie mam całe dwie przy placu zabaw dla dzieciaków-ale to piękne drzewa. A brzozowy zagajniczek-super sprawa.

Brzoz podobno nigdy za wiele
Typografia ogrodu 08:03, 01 kwi 2016

Do góry
Sie ma!

Planik super-bardzo lubię brzozy-narazie mam całe dwie przy placu zabaw dla dzieciaków-ale to piękne drzewa. A brzozowy zagajniczek-super sprawa.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies