dacie rade ja w zeszłym sezonie takim 7 osobowym od znajomego przywiozłam na raz 9 tuj 180 cm, 3 grusze 3 metry i 3 brzozy 3 m jak się popieści to się zmieści
Nie chcesz śliwy wiśniowej Nigra? Wcześnie zaczyna, zaraz będzie kwitła, ładne bordowe listki, które zrzuca chyba jako ostatnie drzewo. U mnie w zeszłym roku pod koniec listopada jeszcze bordowe liście miała. I tnę dwa razy do roku bezproblemowo żeby gęsta była...
Piękne brzózki!!
Niby takie zwykłe polne a jak rewelacyjnie się prezentują.
Już masz swój prywatny młodnik brzozowy a za kilka lat będzie piękny las.
Z wielką przyjemnością obejrzałam Twoje włości
No właśnie sam środek, powoli chcę trawnika się pozbyć, więc rabatę planuję, brzozy , trawy......dużo roboty jest wiem, ale one dają taki delikatny cień hmmmmmm
Gdzie mają być??
Właśnie na skypku piszę z koleżanką, kupiła szczepione na 2,2m platany w Brzegu u kulasa po 250 zł, tanio, raczej nie brzozy, za duże i sporo pracy z nimi.
Jeśli dajesz białe brzozy himalajskie to jak najbardziej jestem za. Kocham te drzewa, założenia masz fajne teraz tylko zakasać rękawy, obrabować bank i do dzieła
Pogoda paskudna, leżę z przeziębieniem i myślę.....
A może brzozy 3 posadzić .......pokazuję to miejsce o które mi chodzi.....to pierwsza część mojego ogrodu....
Dalej dumam, nie chcę placka trawy...
Brzóz nigdy za wiele
Jesteś lepsza ode mnie z upychaniem drzew do auta Mój M ma obsesję na punkcie czystości w aucie i jak widzi jak przywożę lub wywożę spore drzewa to dostaje dreszczy
Piękne te brzozy masz.
No właśnie, tylko one w takim rozmieszczeniu rosłyby prawie w grupie tylko jedna poza tą rabatą. Korci mnie bardzo posadzenie drugiej brzozy z tej samej złotej odmiany co ta wysoka ale nie chcę też przedobrzyć..
eeee poza gruszami i pierwszymi 3 brzozami to wszystkie drzewa w sowim w aucie prztrgałam mam już doświadczenie jak pakowac, weszły by nawet obie na raz tylko zapomniałam ze tam tylko gotówką... zawiązane gałązki, unieruhcomiona zawiązana donica z udeptaną ziemia żeby się za bardzo nie obsypywała i dawaj brzozy mają giętkie gałązki to na długości można je trochę powyginać