Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Szpaler - żywopłot z serbów 20:37, 28 mar 2019

Do góry
Wszystko zależy jak wyglądają, bez zobaczenia nawet nie będę ryzykować z poradą
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:19, 28 mar 2019

Do góry
W samochodzie kolejne kwiatki Mam niesamowity kolor jaskra (ciemny fiolet), nawet pan sprzedawca z uznaniem powiedział, że wynalazłam:>

Jutro szukam i odkopuję doniczki z czeluści namiotowych. Wszak nie wszystko przeżyło, np. rozplenice ciemne przecież suche są, więc nowe/stare doniczki znowu znajdą zastosowanie zamiast koczować bezczynnie

Jeszcze jakieś wiadro mam, czy cóś. Poszukam. Kolorowo u mnie, a będzie jeszcze bardziej.

Mam też wianek świąteczny, nawet dwa, jeden na drzwi a drugi do domu przy wejściu, na ściankę w holu.
To do bukszpanowego, a na pole mam jajka do powieszenia, w mocnych, nasyconych kolorach.

Jeszcze za wcześnie na wieszanie wielkanocnych ozdób.
Zmiana koncepcji nasadzen w donicy murowanej 20:06, 28 mar 2019

Do góry
Moim zdaniem drzewa to za duże na takie podniesione ale w końcu ograniczone w korzeniach stanowisko, zwłaszcza graby płaskie, utrudniony dostęp do cięcia, uprzykrzone jeśli chodzi o konserwację. jaka tam się czepiać, na rusztowaniu?
Szpaler - żywopłot z serbów 13:10, 28 mar 2019

Do góry
Nie jesteś na czasie, bo już miesiąc temu przywiozłam pierwsze kwiaty do donic I u wszystkich wiele się dzieje, ale tylko dwa ! Twoje posty na forum to troszkę za mało, aby wiedzieć, kto u nas się obudził z zimowego snu. Wszyscy!

Odnośnie odpowiedzi - wszystko zależy jakie kupić egzemplarze świerków, czy były cięte/zagęszczane, czy są luźne i prześwitujące?

Co 120 cm wydaje się dobrą i uniwersalną rozstawą, ale mylisz się co do cięcia tylko pionowego. Należy je także ciąć poziomo, wyrównując wierzchołki, albowiem wtedy będą budować gałązki na górze, a nie będzie pędził patyk w górę do chmur.

Czy będzie ładnie rósł, nie zależy od nas, a od Ciebie wyłącznie, jakie kupisz egzemplarze i jak przygotujesz podłoże plus podlewanie. My nie możemy zagwarantować, że będą dobrze rosły.
Problemy z tujami 11:44, 28 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Myslę, że nie zdajesz sobie sprawy, jak szkodliwa może byc ta szmata, która ochoczo wygląda spod kory, tuje mogły paść z powodu szmaty jaka leży pod tujami. Albo ona je zabiła albo susza.

Dziękuję za odpowiedź.

To flizelina ochoczo zagląda spod kory, wyłożyliśmy, bo tak zostało zalecone w ogrodowym.
Zgadza się nie zdaje sobie sprawy, że jest szkodliwa dla iglaków.

Może Pani wyjaśnić? Jeśli trzeba usunę flizelinę, aby nie zaszkodzić bardziej. Proszę o radę. A może jest jakiś lepszy materiał do wyścielenia przeciw chwastom?

No i jeszcze zastanawiam się, te suche krzaczki odżyją, jest jakaś szansa?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:29, 27 mar 2019

Do góry
Ando- dziękuję
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:29, 27 mar 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Witam jaskry piękne, nie mogę się ich dochować, kilka razy sadziłam, pozdrawiam.

Nie martw się, próbuj, albo przerzuć się na prymulki
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:28, 27 mar 2019

Do góry
Sebek napisał(a)
Zostawiam zachwyt nad donicami, współczucie nad etykietami i lecę zwiedzać dalej

Współczucie jak najbardziej mile widziane
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:53, 27 mar 2019

Do góry
Bog napisał(a)
Piękne kwiecie nie boisz się że pewnej nocy zmarzną.Wczoraj w Wawrze była burza śnieżna i mróz w nocy.

Kwiecie przeżyło śnieg i minus 3 w nocy, a może jeszcze więcej. Zdjęcia po mrozie robione, czyli dziś w południe Jupi!
Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 19:17, 27 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pippa Greenwood (jeszcze za czasów Geoffa Hamiltona) to przykrywała podagrycznik kilkoma warstwami gazet i na to ładowała grubo skoszonej trawy.

Polecam książki

Może u siebie zastosuję, bo też z nim walczę
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:00, 27 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

ja tez kradne prymulki mam nawet takie same i tez trzy sztuki, teraz tylko zordiniere gdzies skombinowac

pieknie u Ciebie wiosennie i taka roznorodnosc kwiecia.Zabawy z etykietkami nie zazdroszcze ale czasami sama chcialabym miec podpisane, bo nie moge spaietac wszystkich nazw
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 18:40, 27 mar 2019

Do góry
Można, ziemia darniowa jest druga po kompoście. Tylko na dno, bo musi się darń rozłożyć.
...uDany ogród 18:14, 27 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W Sochaczewie już widziałam wczoraj zielone wierzby z liśćmi No niemożliwe.
'

Danusiu u nas tez się rozwijają, ale z daleko tylko poświatę na razie widać. Cieszy mnie to bardzo! Nareszcie

...uDany ogród 18:04, 27 mar 2019

Do góry
W Sochaczewie już widziałam wczoraj zielone wierzby z liśćmi No niemożliwe.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:20, 27 mar 2019

Do góry
Nareszcie mam czarne etykietki, jest szansa, że będę opisywać rośliny Nie obiecuję, że wszystkie, ale sporo Bo tak myślę, że to po pierwsze kosztuje:

kasę (za 2.500 szt zapłaciłam 1.300 zł!) Wolałąbym jednak za to kupić rośliny

czas (tydzień muszę siedzieć i przepisywać)

i na starość mi się nie chce. Wolę jednak pielić, podlewać, patrzeć na rośliny, a nie bez przerwy myśleć, że :czy zapamiętam tę odmianę? Czy wiem jak się nazywa, a dlaczego akurat ta, co mi się podoba, to nie jest oznaczona? I tak w kółko Macieju
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:16, 27 mar 2019

Do góry
Wiesz ile histerii i płaczu to mnie kosztowało? Niech Hania opowie. Płakałam całą noc, że się miała nie zmieścić do samochodu. Ale płacz pomógł i się zmieściła. Następnego dnia zakupiłam. To francuska żardiniera kupiona w antykach w Anglii
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:00, 27 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Kradnę to i mnie już nie ma. Śladów nie zostawiam.
Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 17:00, 27 mar 2019

Do góry
Pippa Greenwood (jeszcze za czasów Geoffa Hamiltona) to przykrywała podagrycznik kilkoma warstwami gazet i na to ładowała grubo skoszonej trawy.

Polecam książki
Buk pospolity - Fagus sylvatica 16:57, 27 mar 2019

Do góry
5-6 metrów.
Pszczelarnia 16:56, 27 mar 2019

Do góry
Może "gorzkość" traciła w fazie bielenia?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies