Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Pszczelarnia 11:18, 18 lut 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Witajcie, wywołana na Forum melduję absolutną nieczasowość.

W tzw. mędzyczasie zamówiłam kilka roślin (lilie, piwonie, łubiny), kupiłam trochę dalii, zaopatrzyłam się w dolomit i nasiona traw, przygotowałam akcesoria do siewu (jeszcze nic nie siałam i nic nie cięłam).

Co do "Mai w ogrodzie" - zapraszam przed telewizory 22.02.2015.

Super
Pszczelarnia 21:43, 17 lut 2015

Do góry
Witajcie, wywołana na Forum melduję absolutną nieczasowość.

W tzw. mędzyczasie zamówiłam kilka roślin (lilie, piwonie, łubiny), kupiłam trochę dalii, zaopatrzyłam się w dolomit i nasiona traw, przygotowałam akcesoria do siewu (jeszcze nic nie siałam i nic nie cięłam).

Co do "Mai w ogrodzie" - zapraszam przed telewizory 22.02.2015.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:41, 17 lut 2015

Do góry
Piękne żurawki, bukszpany, liliowce i lilie Wspomnienie lata, ech...
Pozdrawiam
Kwiaty z ogródka Marty :) 20:42, 15 lut 2015

Do góry
marta_d napisał(a)
2 z 3 nowych liliowców zakupionych w połowie kwietnia zakwiło

lilie mimo oprysków mają troszkę obgryzione liście, ale czekam na kwiaty

Witaj.
ślicznie u Ciebie w ogródku.
Róże z lawendą boskie

Z czego masz żywopłot??
Pozdrawiam.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:59, 13 lut 2015

Do góry
Anabell napisał(a)
Joanno - zobacz u mnie kupione lilie.
Myślałam, że kiedy odpowiadałam Tobie to wysłałam, a jednak nie poszło.

Haniu byłam, podziwiałam
Aż się radośnie zrobiło tyle tego kwiecia.
buziaki
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:47, 12 lut 2015

Do góry
Joanno - zobacz u mnie kupione lilie.
Myślałam, że kiedy odpowiadałam Tobie to wysłałam, a jednak nie poszło.
Żywopłotki cisowe. 22:44, 12 lut 2015

Do góry
To są lilie OT

Asiu - Lilia luzem ma podobne paski do Garden Party tylko środek ciemno różowy. Druga biała a pasek żółty.
Żywopłotki cisowe. 21:56, 12 lut 2015

Do góry
W Obi były lilie OT Pretty Women
OT Lavon
OT ON Sage
Landini, wszystkie nie są drogie, taniej jak w wysyłkowej i duże cebule.
Żywopłotki cisowe. 20:38, 12 lut 2015

Do góry
Mirko - a ja jeszcze nie siałam nic, czekam dużo nasion zamówiłam ze sklepu rossa. to co mam swoje razem posieję.
Tak naprawdę nie chce mi się zabrać do przygotowania ziemi w skrzyneczki, to tyle bałaganu.
Zaprzątnęły mi głowę lilie, zamówiłam dużą ilość i dalej oprzeć się nie mogę, kupiłam w obi, a dziś specjalnie pojechałam do Auchan zobaczyć co jeszcze mają.
Do tej pory uważałam że nie lubię lilii.
Spacer po moim ogrodzie 08:34, 12 lut 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Witaj Dora,
trafiłam do Ciebie, gdy zobaczyłam podpis, że jesteś z pomorskiego To jesteśmy sąsiadkami. Przeczytałam Twój wątek. Zachwyciłam się kwiatami - śliczne masz jeżówki, lilie, orliki, róże, malwy i wiele innych kwiatów, których nazw nawet nie znam. Strumień i oczko rewelacyjne. O wędzarni już nie wspomnę, bo już mi ślinka leci

Witaj

Miło poznać sąsiadkę.
Ogrodnik Mimo Woli cd 01:20, 12 lut 2015

Do góry
Aniu MOnte - dziękuję za różyczki... piękne.. czy to Pastella?? Chyba jednak nie ona.

Magnolia - to chochliki to siedzą i dokuczają wszystkim w koło

Agata - ja Cie uduszę.. nie kuś.. w spodnie znów po zimie nie weszłam i musiałam kupić nowe.. w cuda już nie wierzę.. te lata to idą u mnie głównie w kilogramy.. w desperacji kupiłam linea memo czy jakoś tam.. schudnę bo po zakupie specyfiku brakuje na zakup jedzenia

Iwonka - róża piękna, ale życzenia... nic dodać do nich już nie trzeba.. jest w nich wszytko.... łącznie z człowieczeństwem, którego coraz mniej. Ale my się na forum tu nie dajemy .. nasz świat jest fajny I chyba przenosimy go trochę poza forum.. Twoje słowa przekazuję dalej innym... Kochana jesteś.

Beata, Blebla, Zielona - na krótkie życzenia.. krótkie podziękowanie.. ale to żart.. i pretkest by też szybko i krótko.. bo spać chcę iść

Kindzia - nie ciesz się, żeś podwójna.. depczę Ci po piętach.. malutki prezent urodzinowy babciowy

Jankosia - w twoich fotkach zamknięty jest jakiś czar, magia.. piękne.. czytam pomiędzy "wierszami" . Cudzysłów bo fota nie ma wierszów..

Kacha - różane serducho .. to prawie załatwiamy za jednym zamachem walentynki ... i czekamy wiosny... miejsce mam zarezerwowane.. wiesz gdzie

Kondzio - dziękuję Wam bardzo, bardzo, bardzo Piękny kolor ma ta róża..mama nadzieję, że moja nowa też taki będzie mieć

Ciociu Małgosiu - oj zbieramy te doświadczenia i najśmieszniejsze, żę każdy każdego dnia, godziny i minuty ..zbiera tyle samo .. Jedno z doświadczeń.. to, że lilie są piękne I w ogrodzie muszą być

Aniu - pogoda ducha musi być, bo to tak samo ważne jak zdrowie.. niec hnas nie opuszcza
Spacer po moim ogrodzie 20:12, 11 lut 2015

Do góry
Witaj Dora,
trafiłam do Ciebie, gdy zobaczyłam podpis, że jesteś z pomorskiego To jesteśmy sąsiadkami. Przeczytałam Twój wątek. Zachwyciłam się kwiatami - śliczne masz jeżówki, lilie, orliki, róże, malwy i wiele innych kwiatów, których nazw nawet nie znam. Strumień i oczko rewelacyjne. O wędzarni już nie wspomnę, bo już mi ślinka leci
Spacer po moim ogrodzie 13:01, 10 lut 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Hello, wreszcie cię znalazłam, przez wątek Imienniczki...spacerek odbyłam...liliowce i lilie masz piękne, to da mnie też pokusa i kusisz dziewannami

Oczko i strumień, to moje klimaty i w nim wkrótce obudzi się życie, ja też nie mogę się doczekać żabich godów i tego rozkosznego kumkania

Ile ty masz w sumie tych kociaków?

Witaj Agania. Dziękuję, że wpadłaś.

W sumie mam trzy kotki.
Spacer po moim ogrodzie 12:26, 10 lut 2015

Do góry
Hello, wreszcie cię znalazłam, przez wątek Imienniczki...spacerek odbyłam...liliowce i lilie masz piękne, to da mnie też pokusa i kusisz dziewannami

Oczko i strumień, to moje klimaty i w nim wkrótce obudzi się życie, ja też nie mogę się doczekać żabich godów i tego rozkosznego kumkania

Ile ty masz w sumie tych kociaków?
Dwa ogrody 21:41, 09 lut 2015

Do góry
Przepraszam, że nie odpowiadam od razu, za dużo u Was się nie odzywam, ale wykorzystuję maksymalnie wolny czas i światło dzienne i dopiero wieczorem mogę tutaj zajrzeć

Rench
nie mam lepszego ujęcia tej ostróżki

Tess, asparagus to też u mnie roślina sentymentalna, kiedyś go przywiozłam z Poznania i odtąd sobie rośnie, w ubiegłym roku mocno go ograniczyłam. Niestety, nie mam go w całości, ale może taka fotka Cie zadowoli Kiedyś to był obowiązkowy dodatek do kwiatka na koniec roku szkolnego: róża, irys lub coś, co aktualnie kwitło i asparagus

to może jeszcze purpura maku na dodatek, mak przekwita, zaczynają lilie, a mikołajek kwitnie nadal

Yolka, Krys, dora75 hortensje potrafią zachwycać
Mala Mi, Poziomko na życzenie jeszcze letnia fotka, uprzedzam, że mogą się powtarzać, bo za nic nie pamiętam, które wstawiałam, a na cofanie szkoda czasu

Basiu, napisałam na pw
Nikita, dziękuję za fotkę Krys, sypało i zawiewało, ale powolutku dojechałyśmy. Dobrze, że wspomagałam się przeciwbólowymi, bo już obawiałam się, że nie dojadę na spotkanie teraz to mogę napisać

Vita, to wobec tego będę siac też jesienią dla Ciebie

Ogród w budowie - nieustającej 21:57, 08 lut 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Bożenko, jak nie być całym sercem, kiedy się je oglądało i wąchało u Ciebie, Dzidki, w Wojsławicach, w ogrodzie botaniczym przy Łazienkach.
Właściwie to jest taki krzew bardzo zwyczajny, tam gdzie kiedyś mieszkałam rosły razem: wielki lilak, kalina i jaśminowiec. To przecież nie mogłam tego nie powtórzyć w nowym miejscu.
Zresztą mam więcej takich roślin sentymentalnych, tych co moja babcia sadziła - odmiana krwawnika z kulkami białych kwiatów, łany cynii i astrów, smolinosy, czyli takie wysokie, pomarańczowe lilie, piwonie lekarskie, pomarańczowe pomponiki dalii, margerytki, narcyzy Poeticus.

Oj szybko zabraknie Ci miejsca do sadzenia.
Ogród w budowie - nieustającej 21:49, 08 lut 2015

Do góry
Bożenko, jak nie być całym sercem, kiedy się je oglądało i wąchało u Ciebie, Dzidki, w Wojsławicach, w ogrodzie botaniczym przy Łazienkach.
Właściwie to jest taki krzew bardzo zwyczajny, tam gdzie kiedyś mieszkałam rosły razem: wielki lilak, kalina i jaśminowiec. To przecież nie mogłam tego nie powtórzyć w nowym miejscu.
Zresztą mam więcej takich roślin sentymentalnych, tych co moja babcia sadziła - odmiana krwawnika z kulkami białych kwiatów, łany cynii i astrów, smolinosy, czyli takie wysokie, pomarańczowe lilie, piwonie lekarskie, pomarańczowe pomponiki dalii, margerytki, narcyzy Poeticus.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:51, 08 lut 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Aniu - dziękuję ,ja już doczytałam u Ciebie,że mi znalazłaś odpowiednie strony no i całkiem przepadłam w tej kałuży i nie tylko...

O Lwie też czytałam - świetny ,ciekawe czy faktycznie ma tę szybę do salonu ,żeby mógł w bliższym towarzystwie swego pana czas spędzać....?

Wspominałam swoją babcię co to mi tulipanów nie pozwalała zrywać i następnego dnia przyszła do babci przesyłka - katalog roślin cebulowych ,tylko,że babcia już 20 lat nie żyje i nigdy nic do niej po śmierci nie przychodziło..

Iza.... kiedy sama muszę poczytać co tam pisałam bez sensu......

Lew Simba ma się dobrze, ale telewizji nie ogląda, możesz przeczytać artykuł http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140130/WEEKEND/131039947#block2

Moje dwie babcie dbały o ogród, jedna w mieście , druga na wsi. Każdy ogród był prowadzony wzorowo. Zadbany, kwiaty piękne, warzywnik pełen plonów i zero zielska. Drzewka i krawężniki na obrzeżach rabat pobielone wapnem. Ławeczka a pod nią konwalie, obok rosły lilie "smolinosy" i bez... zawsze było pachnąco.
Oglądałam ostatni odcinek Mai (dziś nie oglądałam, ale zrezygnowałam z telewizji, wiec zostaje czekać na internet) w którym pokazano stare wiejskie ogrody. Drugim ogrodem nie byłam zachwycona.. nie krytykuję, ale dla mnie ten ogród był bardzo zaniedbany.... nie takie ogrody pamiętam z dawnych lat. To znaczy były i takie były też i zadbane. Ale jak już pokazywać to te zadbane. Za to pocieszyłam się, że mieliśmy tak samo beznadziejne buraki
Co się stało kwiatom ... 19:41, 07 lut 2015

Do góry
Kasia, tajemniczo zabrzmiało, myślę że dasz radę....no kto jak kto, ale Ty dasz radę , a może będziesz przelotem przez Kraków....zapraszam.
Agnieszka, lubię ich zapach w ogrodzie, w domu nie koniecznie, kilka kolorów jeszcze gości u mnie, miałam ładne okazy tylko nornice lub inne futra zjadły, teraz Lilie mam posadzone w dużych donicach i nic im nie grozi.
Zbyszek, dziękuję, powiesiłam budkę lęgową i już kręcą się koło niej lokatorzy,
a na czereśni miałam prawdziwy ptasi koncert,
kilkanaście dzwońców, mazurków i sikorek,
super widok.
Wojtek, czosnki też sadziłam jesienią( kilka sztuk ) zobaczymy czy coś zakwitnie

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 16:38, 07 lut 2015

Do góry
Proszę, napisz czy lilie martagon sprawiały Ci kłopoty w uprawie. Widziałam gdzieś w połowie Twojego wątku, zdjęcie białych martagonów, teraz czytam, że dokupiłaś dwie i masz siewki z poprzednich lilii. Przepadły Ci te poprzednie?
Trudne są w uprawie?
Czaję się, żeby kupić białą martagon, ale są strasznie drogie no i nie wiem czy warto? Możesz polecić na prv źródło Twego zakupu?
Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies