Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Madzenka 16:09, 12 kwi 2015

I ja rozgrzeszam
Bogdzia 16:35, 12 kwi 2015

popcorn napisał(a)
Bożenko, ok! w takim razie jak przyjedzie wcześniej niż do 25.04, to Ani wcześniej puszczę paczkę. I Anitce przekażę ciemiernika jak się zobaczymy, dobrze? Buziaki!

Oczywiście dobrze.Ja bym się nie zajmowała tym artykułem , wszędzie na świecie są ludzie psychicznie chorzy i maja na różnym punkcie fioła,wspólczuc im raczej niż oceniac.
popcorn 19:09, 12 kwi 2015

Madżen, pozdrawiam!
Bożenko, ok! Co do artykułu, szkoda słów...

Goście pojechali przed 17tą, pogadaliśmy, zjedliśmy, pośmialiśmy się, szarlotka niezła mi wyszła - prawie nie ma

Pogrzebałam trochę w ziemi, podlałam dzielone niedawno trawki, zwłaszcza carex evergold podsechł mi, buu:/ mam nadzieję nic mu nie będzie.
Bób ładnie powschodził pod włókniną, w szklarni wyszedł groszek. Użyję go do nasadzeń w skrzynkach, bo słabo z kiełkowaniem tam, jednak za zimno było - prawie miesiąc temu siałam, a może z 50% wykiełkowało, reszta pewnie zgniła - za zimno było. Ale ten co jest ma jakieś 7-10 cm

Jarzmianki już widać, zawilce (odmiana z koroną w nazwie, skleroza), przezimowały w zadołowanej doniczce. Botaniczne tulipki i żonkile dają czadu, a ja nie mam im czym robić zdjęć Tulipany zwykłe mają już pąki, jeszcze z tydzień ciepła i pewnie zakwitną
Składam reklamację do benexa, z psizębów sztuk 30 za grubą kasę wyrosły jakieś niebieskie cebulice czy coś:/ wrr zła jestem! a nie mam już papierów od jesiennych zakupów, maili nawet, nic.. ech Psizęby wcześniejsze zbierają się do kwitnienia.
rozark 09:22, 13 kwi 2015

Karolcia,

ty się nie migaj tylko mi napisz czym mnie obdarowałaś!
co to jest! było w trawce

doczytałaś, że zrobiłam 25 szt sadzonek z trawki?
popcorn 09:23, 13 kwi 2015

25? niezle Juz u Ciebie napisalam, tojesc rozeslana aurea - mam duuuzo, jak chcesz
popcorn 10:35, 13 kwi 2015

Matko jaka ulewa! Wieje okropnie, przewróciło mi pergole, a pleksi znowu będę szukać pod lasem.. widziałam tylko jak koziołkuję i straciłam ja z oczu po pracy pójdę szukać, ech...

poszukuje sadzonek brunnery, gdyby ktoś widział gdzieś niedrogo (strasznie drogie są!) albo miał i chciał odsprzedać, poproszę o kontakt
popcorn 10:48, 13 kwi 2015

Krysia zaproponowała - a ja nabrałam ochoty na targi - wystawę rolno ogrodnicza. Akurat 25.04, tyle ze dość daleko od nas, w Opatówku, za Sieradzem droga na Kalisz.
104 km, godzina jazdy, od nas nowo oddana droga na Sieradz, zjeżdża się za nim wiec przez miasto się nie trzeba przebijać

Co Wy na to?

Moglibyśmy się zebrać rano i tam pojechać (myślę ze na 9ta-10ta trzeba by być, żeby coś ciekawego zobaczyć/kupić). Może być "egzotycznie", bo kawałek od nas i wystawiać się pewnie będą inne szkółki - z innej okolicy niż nasza

tu trasa:
http://www.wyznaczanie-trasy.pl/pabianice-opatowek

tu info nt targów:
http://www.opatowek.pl/calendar

tu zdjęcia z 2014 - spora impreza
http://zsogrodnik.opatowek.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=455%3Axvii-targi-o-rid&Itemid=217&lang=pl

po drodze jeszcze fajna duża szkółka:
http://www.kaluzinscy.pl/pl#index

Potem kolo 13-14 pewnie dopiero wrócilibyśmy do mnie i coś zjedli, kawkę wypili, coś upiekę

hm? co Wy na to? Może byłoby fajniej niż lokalne szkółki, do których można na co dzień skoczyć, bo blisko?
jankosia 10:56, 13 kwi 2015

Ale to już wtedy chyba bez Hali co? Bo się nie da. Ja się jeszcze nie deklaruję bo ciągle czekam na zaproszenie urodzinowe od chrześnicy (może się doczekam). Ale mam chęć. Najwyżej wcześniej bym wróciła i już do Ciebie nie jechała Jak to mówią"będziemy w kontakcie"
popcorn 11:11, 13 kwi 2015

Bez hali, hala tez cały maj czynna, wiec myślę ze byśmy sobie darowali. Ja w połowie drogi miedzy Wami (Zduńska) w Łódź (no dobra, bliżej do Lodzi to myślę ze byśmy się u mnie spotkali, podzielili na auta i śmignęli tam i z powrotem

Pod hala byłam zresztą wczoraj, z ciotka, na chwile, ci co zwykle, bez brawury. Dlatego chyba nie warto. Kupiłam sobie 2 lilie martagony i rannika kolejnego.
rozark 11:12, 13 kwi 2015

popcorn napisał(a)
25? niezle Juz u Ciebie napisalam, tojesc rozeslana aurea - mam duuuzo, jak chcesz

dzięki, wystarczy mi to co mam