Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

malgorzata_s... 16:50, 12 kwi 2015

Łukasz no i gdzie te fotki z wczoraj??? Czekałam wieczorem ale nie doczekałam. Padłeś pewno co?
bozga 18:51, 12 kwi 2015

Ogród piękny, ja akurat na żurawkach znam się słabo ale tak wyeksponowane robią piorunujące wrażenie. Metamorfozę ogrodu śledziłam już wcześniej-bardzo udana. Z przyjemnością będę zaglądać, pozdrawiam
Luki 20:22, 12 kwi 2015

Dorotko witaj żurawki raczej grzyba nie miały, niektóre po prostu po zimie bardzo źle wyglądają i wszystkie liście nadają się wtedy do wycięcia w takim razie źle nie zrobiłaś. Miedzian też im nie zaszkodzi. Za jakiś miesiąc powinny być już ładnymi gęstymi kępkami i nawet nie będzie widać, że były całe ścięte.
Ja wiosną zasilam żurawki azofoską, ale można każdym ogólnym nawozem do ogrodu. Jak posypiesz i lekko zmieszasz z glebą, a nie będzie deszczu najlepiej podlać, aby nawóz się rozpuścił

Gosiu wczoraj siedziałem cicho bo o fotkach zapomniałem, ale i tak prace były, że tak powiem bardzo brudne i ziemne, więc nawet nie brałem ze sobą aparatu, poza tym moje wejście do pokoju mogłoby się skończyć koniecznością mycia moich bieli podłogowych i meblowych Fotki zaraz będą

Bozga bardzo mi miło Ogród nadal przechodzi metamorfozę i tylko kilka miejsc jest skończonych o ile można to tak nazwać W tym sezonie skończę grubsze metamorfozy.
Luki 20:28, 12 kwi 2015

Wczoraj cały dzień spędziłem w ogrodzie, plan może nie do końca zrealizowany, ale w zamian zrobiłem kilka innych rzeczy. Warzywnik błyszczy i jeszcze troszeczkę pozostało, aby wszystkie roślinki w nim przechowywany znalazły nowe miejsca. Jutro prawdopodobnie to się stanie.
Dzisiaj jak to się mówi po niedzielnemu z herbatką wyczyściłem jeszcze ponad 100 żurawek, jeszcze dwie takie tury mnie czekają

Zrobiłęm dzisiaj troszkę zdjęć
Liliowce i inne byliny w końcu ruszyły.

Lilie też przyśpieszyły, a czosnki szaleją.

Trzmieliny też już powoli startują
Mirella 20:31, 12 kwi 2015

U mnie lilie jeszcze śpią
Śliczne fotki.
Luki 20:31, 12 kwi 2015

W sumie zapomniane przez mnie rojniki zaczynają nabierać kolorków i mówić "My też tu jeszcze jesteśmy"

Luki 20:35, 12 kwi 2015

Kilka razy wyrywane fiołki z rabaty przeniosły się w bluszcz pod jabłonią, tutaj mogą sobie zostać

Bukszpany też się budzą

No i na koniec jedna z moich trzech Nigr na tle nieba. Z daleka patyków jeszcze nie widać
babka 20:36, 12 kwi 2015

Porównuję roślinki z moimi i stwierdzam, że u mnie są na podobnym etapie rozwoju czyli nie jest źle Może dasz kilka zdjęć z perspektywy ?
Dorotka 20:38, 12 kwi 2015

Łukasz, dziękuję bardzo bo mi kamień z serducha zdjąłęś, mam 40 tych zurawek i tak się martwiłam... Poważnie, kamień z serca.
Chyba z tej radochy dokupie sobie w tym roku jeszcze zielone żurawki bo przepiekne są, chyba ładniejsze nawet od bordowych.
malgorzata_s... 20:41, 12 kwi 2015

Łukasz super te nigry No właśnie o rojnikach zapomniałeś a śliczne