Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:26, 08 kwi 2014

Do góry
Tak Aga, Danici i bukszpany

Już tłumacze

czerwona linia to granica ( za nią będzie szałwia i frosted.)
A tu porozrzucałam kule, i pomiedzy parę szt Frosted.

Beznadziejny jest ten Paint w pracy...

Trochę tych kul mi wyszło..Starałąm się poustawiać je po 3, a dalej obok rzucić jedną.
Tylko nie wiem jak pomieszać te bukszpany z Danicami - one mogą być obok siębie (te w sprayu to niby Danici)..
Mazury i mój kawałek ziemi 08:16, 08 kwi 2014

Do góry
Fajnie będzie ,też mam hortensje z trawami z tyłu za ,a z przodu czyściec ,szałwia i kostrzewa .
Właśnie piję kawę ,małe sprzątanie i na ogród .pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:21, 07 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Biały Małgoś to zawsze kolor bazowy i pasuje jak najbardziej, szukam Obieli, jeszcze nie znalazłam, ale będzie rosła w przeogródku, i może horti Bobo i biała szałwia

Aaaaa. .. Już to widzę .. Piękny zestaw
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 14:24, 07 kwi 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

Ja myślałam że by w 1i 2 władować daniki obok siebie, ewentualnie dołozyć im Forted tylko troszkę, pomiędzy. A w 3 i 4 szałwię z Frosted i kilka Admiration. Wtedy zgra się wszystko wysokościami.

Ale protestuj jeśli ten pomysł okaże się dla Ciebie 'Czarną królową w kolorze ecru".

O, o tym w taki sposób nie pomyślałam Podoba mi się
Danic mam 5 szt. Czy mogę uzupełnić kulkami bukszpanowymi?

A 3 i 4 szałwia i Frosted w takich saych ilościach? i tylko plamy berberysu, tak?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:35, 07 kwi 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
Wracam do rabaty - do końca kwietnia musze ją zrobic bo potem nie bede miala jak...

Najpierw pustostan... no, prawie...

Oczywiście wszystko idzie out , oprócz róż.
Szkoda mi na razie tulipanów, niech sobie zakwitna, nawet i na czerwono
Danica zostaje ale nie w tym miejscu .

I tak - podzieliłam na 2 pola
1 i 2 te same rosliny przedzielone ściezką z kostki.
3 i 4 te same, inne niż 1 i 2
ale zagmatwałam

na łuk 3 i4 berberys Admiration?
a na 1i 2 szałwia z Frosed Curls?
nie będzie sie to gryzło kolorystycznie?

I czego więcej - szałwi czy trawy, a może po równo?
berberysy mi się tam widza bo pies może nie będzie chodził...

Ja myślałam że by w 1i 2 władować daniki obok siebie, ewentualnie dołozyć im Forted tylko troszkę, pomiędzy. A w 3 i 4 szałwię z Frosted i kilka Admiration. Wtedy zgra się wszystko wysokościami.

Ale protestuj jeśli ten pomysł okaże się dla Ciebie 'Czarną królową w kolorze ecru".
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:27, 07 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguś moja magnolka nie zrzuciła pączków i chyba będzie kwitła Kochana roślinka chyba się nie obraziła jednak Już pękają pączki Twoje magnolki cudowniaste Ja do burgundu i różu dodałabym po prostu biel ale to nudne trochę nie? Buziam

Twoja magnolka w dobrym czasie przesadzona i z wielkim sercem, to się odwdźięczy kwiatami, w końcu ma nowe jeszcze ładniejsze miejsce w ogrodzie

Biały Małgoś to zawsze kolor bazowy i pasuje jak najbardziej, szukam Obieli, jeszcze nie znalazłam, ale będzie rosła w przeogródku, i może horti Bobo i biała szałwia
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:11, 06 kwi 2014

Do góry
Bok ogrodu na razie posadzione cisy, do dalszego planowania... przed nimi od Finki przyszły żurawki, i szałwia omszona do posadzenia w drugiej części ogrodu
Pięknie kwitnąca śliwo wiśnia Pissardi...
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 12:48, 06 kwi 2014

Do góry
Poza tymi "dorodnymi " żurawkami" moje trawy również pięknie się prezentują czyli wcale ... brak oznak życia!

bukszpany żółte

a ten to już tragedia

szałwia omszona ledwo rusza... ale dobre i to
Dwa ogrody 00:00, 06 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ładnie się to wszystko zapowiada. Już widzę wspaniały werbenowy 'las'!

Doszłam do wniosku, że nad starą werbeną nie ma się co litować. Bardzo źle się przechowuje, szczególnie w domowych warunkach. Pozostaje tylko sianie

Basiu, werbenowy las też chciałabym ujrzeć
A póki co, to zapowiada się przetacznikowy las siewki z ubiegłego roku.

i także po raz pierwszy u mnie, chyba zakwitnie

i szałwia z ubiegłego roku, wysiewała się i zrobiłam następne sadzonki

i na dobranoc, bo zmykam za chwilę

Mirkowy ogród (początki) 15:49, 05 kwi 2014

Do góry

Idalej zielone przedszkole Ketmia i szałwia jednoroczna .Nasionka dostałam od AnabellDzięki
Kwiaty z ogródka Marty :) 15:29, 05 kwi 2014

Do góry
Najaktualniejsze zdjęcia z ogródka przy stolarni

szałwia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:09, 05 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Też się uśmiałam Tylko ciekawa jestem, po jakim czasie będziesz wszystko zielone wyrywać...po jakim czasie ciągnięcia z tego wężyka U mnie też już mięta jest...jakby Ci potrzebna była, wyślę...do tego wężyka mus mieć przecież!

ha, ha, u mnie też mięta, przetaczniki i szałwia
dziś nie wiem, co zrobię przez ten deszcz...
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:44, 05 kwi 2014

Do góry
Szałwia
Ania z zielonego wzgórza :-) 00:35, 05 kwi 2014

Do góry
Anitko, dziękuję za pochwały, natomiast nie wiem jak nazywa się ta szałwia, ale zimuje bez problemu.
Krys , nie wiem jak ją rozmnożyć , myślisz, że można ją podzielić?
Moniko, dzięuję

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:11, 04 kwi 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Aniu,czy ta niebiesko-biała szałwia przezimowała u Ciebie ?
Ja miałam 2 i obydwie uschnięte,czyżby to jednoroczne były ?
Pozdrawiam

nie kojarzę, pokaż zdjęcie lub napisz nazwę
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:09, 04 kwi 2014

Do góry
Aniu,czy ta niebiesko-biała szałwia przezimowała u Ciebie ?
Ja miałam 2 i obydwie uschnięte,czyżby to jednoroczne były ?
Pozdrawiam
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:14, 04 kwi 2014

Do góry
Wracam do rabaty - do końca kwietnia musze ją zrobic bo potem nie bede miala jak...

Najpierw pustostan... no, prawie...

Oczywiście wszystko idzie out , oprócz róż.
Szkoda mi na razie tulipanów, niech sobie zakwitna, nawet i na czerwono
Danica zostaje ale nie w tym miejscu .

I tak - podzieliłam na 2 pola
1 i 2 te same rosliny przedzielone ściezką z kostki.
3 i 4 te same, inne niż 1 i 2
ale zagmatwałam

na łuk 3 i4 berberys Admiration?
a na 1i 2 szałwia z Frosed Curls?
nie będzie sie to gryzło kolorystycznie?

I czego więcej - szałwi czy trawy, a może po równo?
berberysy mi się tam widza bo pies może nie będzie chodził...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:52, 03 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Leżę ze śmiechu.. nadrabiam zaległości....
I zakochałam sie w Asi.. naprawdę.. taka bratnia dusza... louis vuitton ... wiem teraz co to jest... wygooglałąm.... dowód na to pokazuję ... 5800... boziu.. widzisz i nie grzmisz.. ile za to bym miała dobra... nie mówię, że takimi stokrotkami spod cmentarza obsadziłabym chyba cały ogród..
Niezapominajki się wysiewają... wiec przekwitłe wyrzucisz , a posadzisz jakieś np. jednoroczne.. a jesienią pozbierasz siewki .. i posadzisz z powrotem w miejsce jednorocznych.. i za rok znów będzie pięknie, a nawet piękniej bo tulipanów przybędzie.. możesz posiać i to niedługo pomiędzy tulipany i niezapominajki kosmos.. jest wysoki.... i nie wiem czy nie za wysoki dla ciebiekosmos - onętek lub taki kwiaty pełne

U mnie fajnie sie sprawował maczek kalifornijski.. tylko czy kolor Ci podejdzie. maczek kalifornijski i nie wiem czy nie będzie tu za ciemno i za mokro..

A może astry, cynie.... albo szałwia trójbarwna..

ANiu wiesz co to ja tego ... louis vuitton... wyszoruję pozszywam i wystawię na alle .. i sobie cisy za niego kupię no wiesz że ja chyba tak na prawdę zrobię ... i nie za jakieś 5800 a za 1000 oddam a co niech będzie moja strata
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:27, 03 kwi 2014

Do góry
Leżę ze śmiechu.. nadrabiam zaległości....
I zakochałam sie w Asi.. naprawdę.. taka bratnia dusza... louis vuitton ... wiem teraz co to jest... wygooglałąm.... dowód na to pokazuję ... 5800... boziu.. widzisz i nie grzmisz.. ile za to bym miała dobra... nie mówię, że takimi stokrotkami spod cmentarza obsadziłabym chyba cały ogród..
Niezapominajki się wysiewają... wiec przekwitłe wyrzucisz , a posadzisz jakieś np. jednoroczne.. a jesienią pozbierasz siewki .. i posadzisz z powrotem w miejsce jednorocznych.. i za rok znów będzie pięknie, a nawet piękniej bo tulipanów przybędzie.. możesz posiać i to niedługo pomiędzy tulipany i niezapominajki kosmos.. jest wysoki.... i nie wiem czy nie za wysoki dla ciebiekosmos - onętek lub taki kwiaty pełne

U mnie fajnie sie sprawował maczek kalifornijski.. tylko czy kolor Ci podejdzie. maczek kalifornijski i nie wiem czy nie będzie tu za ciemno i za mokro..

A może astry, cynie.... albo szałwia trójbarwna..
Ogród w cieniu brzozy 10:02, 03 kwi 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Agatko kosmos kupiłam w kłączu!!! przez internet - aż się boję co mi z tego urośnie...i czy w ogóle . Posadziłam w donicę w szklarni... Ale teraz nocami przymrozki i muszę szklarnię troszkę ogrzewać bo mam tam też pomidorki i paprykę. Wsadzam na noc butlę gazową turystyczną i ustawiam malutki płomyk. To wystarcza by było w środku ok. 3-4 stC na plusie. Zobaczymy co z roślinkami będzie. Mam też werbenę patag. mnogość siewek. Pięknie mi wzeszła... może potrzebujesz?
Ach i w kłączu kupiłam też sanguisorbę - piękne bordowe małe główki, choć ta roślina raczej dość wysoka jest. Z nią mam miłe wspomnienie... gdy budowaliśmy dom wokół wiadomo dzikie łąki. Przyszłam kiedyś by malować dechy na podbicie dachowe, patrzę przez okienko w garażu a tu właśnie ona...kołysze się cudowna!! Aż krzyknęłam z zachwytu i wybiegłam by ją pooglądać. Dużo większa ode mnie. Zauroczyłam sie nią nie wiedząc zupełnie co to za roślinka... Niestety w czasie mojej nieobecności panowie od układania kostki wszystko zrównali z ziemią... ale teraz mam nadzieję, że uda mi się ją ponownie zaprosić do ogrodu
Ale sie rozpisałam... pozdrówka... mój ML już ma 10cm... ale rośnie na najcieplejszej rabacie jaka mam

Poczytałam o nim w necie, to chyba trudna roślinka i nie zimująca, ale bardzo efektowna i ten kolor. Fajnie masz z tą szklarnią, ja swoje siewki wnoszę i wynoszę i tak w kółko.
Werbena również mi się udała, dziękuję, ale mniej szałwia omączona, którą planowałam na różankę. Teraz próbuję z nową partią nasion, ostatnią.
Sanguisorby nie znałam, czy jakąś odmianową kupiłaś? Bardzo ciekawa z tymi kwiatostanami. Przy trawach będzie bardzo pasować.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies