Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 14:11, 08 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Piękny storczyk, kolor też ma taki jak lubię Ciekawe czy kłopotliwy...
Bogdziu, jak możesz, obfoć te pęknięte pączki Twojego buczka, zobaczę jak to ma wyglądać.
Rozmawiałam z Kapiasami, w sobotę mam swoje im przywieźć...

Kasiu poleciałam z aparatm ale pączków już nie ma , jak tylko mróz przeszedł to natychmiast się rozwinęły, jeszcze łuski nie zdążyły opasc. tak wygląda.

Muszę Ci jednak powiedziec ze buki rozwijają sie w róznym tempie. Czesto jest to opisywane nawet w opracowaniach naukowych, nie rozwijają pączków o tym samym czasie , jednak po tych przymrozkach to myśle ze juz powinien i on wystawiac listki.
Edyta10 14:13, 08 maj 2014

Paź Królowej cudny, dawno nie widziałam go na żywo
Gabriela 14:14, 08 maj 2014

Rabata pod kaliną zachwycająca i wczesną i późniejszą wiosną.
Domyślasz się, że z utęsknieniem oczekuję rabaty niebieskiej i wiem, że to już będzie niedługo. Na razie muszą mi wystarczyć oczy wyobraźni
Bogdzia 14:16, 08 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia, Kukułka u Pana Bylinowego rośnie na mokradłach... i co roku zachwycam sie fioletm kwatów wokół oczka..
w ogrodzie znalazłam coś co przypomina liście też kukułki..... może już kupowałam??? I to rośnie w suchym..... ale jeszcze nie kwitnie.

Twój stoplamek jest wielki i piękny Na stronie 2395 pokazałam Mieszka.. poczytaj co piszę.

Koperkowa jest ładna, dwa ładne pędy, foto wieczorkiem wiec słabe. Byly już w pąkch, ale wzieąłm taki z mikro pączkiem.. może nie rozwinie sie do spotkania.

U tej mojej znajomej tez rosnie przy oczku a u mnie nie , chyba muszę mu miejsce zmienic , chociaż my tak często podlewamy ze chyba nie bedzie narzekał.Mieszka u Ciebie widziałam , to porównanie , mojemu zmarzły kwiatki i muszę poczekac na te które były jeszcze w pąku.Koperkowa śliczna , wielkie dzieki , tylko mi ją podlewaj i postaw w cieniu żeby mocno nie wysychala. Przepraszam ze to piszę ale wiem ze zdarza Ci sie zamordowac roslinkę, byle nie moją Buziaki za zakup, jak ja Ci zazdroszcze tego pana bylinowego.
Bogdzia 14:26, 08 maj 2014

Gabriela napisał(a)
Rabata pod kaliną zachwycająca i wczesną i późniejszą wiosną.
Domyślasz się, że z utęsknieniem oczekuję rabaty niebieskiej i wiem, że to już będzie niedługo. Na razie muszą mi wystarczyć oczy wyobraźni

Gabrysiu to nie moja nazwa tylko Pana od Mai , on nazwał łan moich niezapominajek błekitna rabatą a ja potem pod jego wpływem dosadziłam orliki i cos tam jeszcze ale jaka to błękitna rabata? Pomysł moze i dobry ale realizacja jak dotad kiepska. Tak wyglada fragment tej rabaty (tylko takie mam zdjęcie) rosnie tam jeszcze szałwia granatowo kwitnaca ale niezapominajki całkiem ja zarosły , zaraz zaczna przekwitac to je powyrywam i szałwia sie ujawni, sa też te małe brateczki ale wszystko ,,na kupie " żebym pielic nie musiała.Pomysł jest niezły i kedyś go zrealizuję.

Pszczelarnia 14:27, 08 maj 2014

Bogdziu, wnikliwa Obserwatorko!

Jakie masz wrażenia co do kaliny 'Eskimo'? Ma ją Mała Mi - u niej się napatrzyłam. Czy ona wytrzymałaby lekki przeciąg i troszkę ciena? Jak rośnie u Ciebie?
Bogdzia 14:27, 08 maj 2014

Edyta10 napisał(a)
Paź Królowej cudny, dawno nie widziałam go na żywo

U mnie od czasu do czasu się zdarza , mam jego zdjecia z innych lat ale to prawda ze rzadki z niego motyl i piękny.
Bogdzia 14:29, 08 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, wnikliwa Obserwatorko!

Jakie masz wrażenia co do kaliny 'Eskimo'? Ma ją Mała Mi - u niej się napatrzyłam. Czy ona wytrzymałaby lekki przeciąg i troszkę ciena? Jak rośnie u Ciebie?

Cien wytrzyma bo u mnie przez pól dnia albo i więcej jest w cieniu ale z przeciągiem bedzie gorzej, moja ogrodniczka mówiła ze w zaciszne miejsce.
Bogdzia 14:30, 08 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Wszytko przeczytałam

Ja u Ciebie też.
Bogdzia 14:31, 08 maj 2014

popcarol napisał(a)
Jaki ładny! Nie wiedziałam że u nas takie cuda zimują!! niech rośnie zdrowo
pozdrawiam Bożenko, u Ciebie też taka cudna pogoda??
k.

Rano było pięknie ale po południu powtórka z wczoraj , popaduje troszke , tylko tyle zeby mi robote utrudnic. Mialam sadzic krokosmie i mieczyki a przez deszcz siedze przy kompie a on nie pada tylko kropi i kpi sobie ze mnie.